אגרת לתושב 11/11/2021

מועצה מקומית כפר שמריהו
לשכת ראש המועצה
☘ עובדי המועצה חוזרים לגן
משבר הסייעות במערכת החינוך לא פוסח גם על הכפר.
מערך הסייעות בגני הילדים של המועצה פועל ללא יתירות עם מחסור בסייעות.
כך, אמש הודיעו לי כי נאלץ לסגור את אחד הגנים היות ושתי סייעות חולות (לא בקורונה).
בהיכרותי את ליבם הרחב של עובדי המועצה, החלטתי, יחד עם מחלקת החינוך במועצה, להפעיל את הגן כך שצוות הסיוע לגננת יורכב ממשמרות של עובדי המועצה.
ביטלתי את פגישות הבוקר שלי ובשעה 7:30 התייצבתי בגן תאנה מוכן למלא אחר הוראותיה של ענת ציוני הגננת.
היום התחיל בהכנת סנדוויצ׳ים, קבלת הילדים וניקיון המטבח.
לאחר מכן קראנו יחד את הסיפור איילת מטיילת, שיחקנו בקוביות, ציירנו ושיחקנו בפינת הבובות.
בשעה 10:00, בתום המשמרת שלי, חזרתי לעבודתי במשרד. היום התחיל בחיוך ומילא אותי באנרגיה להמשך העשייה.
אני רוצה להודות לבוסית שלי להיום - הגננת ענת ציוני.
כמו כן אני רוצה להודות לעובדי המועצה אשר התנדבו לסייע ובמיוחד למנהלת מחלקת חינוך אדוה חלפון ולסגניתי כרמית נופך מוזס.
אתמול פורסמה כתבה בדבר המחסור בסייעות:
מאות ילדים נשארים בבית: מה הוביל למשבר הסייעות? | חדשות 13
☘טעינת רכבים חשמליים
הרכבים החשמליים הופכים נפוצים מיידי יום.
מספר תושבים מחנים את רכבם בצמוד לביתם ומחברים כבל הטענה כך שבין הבית לרכב הכבל מונח על המדרכה.
כבל על המדרכה מהווה מפגע בטיחותי - סכנה להולכי הרגל.
היות ומדובר בטכנולוגיה חדשה, המחוקק עדיין לא הציג פתרונות לסוגייה זו.
על מנת לשמור על בטיחות כולנו, אנא המנעו מהנחת כבל על המדרכה כאמור.
מחלקת הנדסה של המועצה תלמד את הנושא ותנסה למצוא פתרון. במידה וניתן למצוא פתרון התואם את הוראות החוק ושומר על בטיחותנו, נציג אותו בהקדם.
כמובן שאנחנו פתוחים לקבל את הצעותיכם.
moatza@kfar.org.il
☘בחירת מועצה דתית
דניאל טואטי נבחר ליו״ר המועצה הדתית בכפר.
בימים בהם בכל הארץ יש חיכוכים בנושא דת, אני שמח שדניאל נבחר. דניאל ינצל בתפקידו את נועם הליכותיו ואת חוכמתו לגשר על כל ויכוח שעלול להתעורר.
מלבד דניאל, שמואל כהן ממשיך את פעילותו רבת השנים במועצה הדתית בה יכהן הגזבר וכסגנו של דניאל.
חברים נוספים אשר נבחרו: גלית בר און, יעקב כהן ומייקל שמיסיאן. בהצלחה לכם.
מצורף מנשר מאת דניאל טואטי -
☘ עבודות התשתית
רחוב דרך הגנים - רח' כיכר הראשונים ועד דרך הבאר
חלקים מן הרחוב יהיו סגורים לתנועת רכבים במשך כל היממה בשל הליך הידוק הקרקע והנחת האבנים המשתלבות. במקטעי עבודה של כ- 75 מ' לאורך הרחוב,
במקטע הרחוב אשר בעבודה תחסם התנועה לכלי רכב למשך כשבוע.
העבודה תחל מהקצה הדרומי של רחוב דרך הגנים, מצומת כיכר הראשונים וינוע כלפי צפון עד לסיום עבודות הריצוף.
מצפון ומדרום למקטעי העבודה תתאפשר תנועה דו סטרית באופן קבוע עד לסיום עבודות הריצוף.
לא תתאפשר חניה ברחוב עד לסיום עבודות הריצוף ברחוב.
לא תתאפשר חניית רכבים ותנועת רכבים בקטע הדרך אשר בביצוע.
לא תתאפשר חניית רכבים בקטע הדרך ההופך לדו סטרי בשעות העבודה.
יש להוציא רכבים מקטע הדרך בביצוע ומקטע הדרך הדו סטרית לפני השעה 8:30.
רחוב דרך הגנים - ​דרך הבאר עד לרחוב קרן היסוד
קטע זה של הרחוב יהיה סגור לתנועה בשעות העבודה. בסיום יום העבודה התנועה ברחוב תשוב להיות חד סטרית לכיוון צפון.
במשך שעות העבודה בקטע דרך זה, תתאפשר תנועה דו סטרית עם הכוונת תנועה ברחוב דרך הבאר מהשעה 8:30 עד לשעה 17:00.
העבודות מתבצעות בימים ראשון עד חמישי מהשעה 08:30 ועד 17:00.
החורש 5 (רחובות הנוריות והמשך לרחוב הפקאן)
הרחוב יהיה סגור לתנועת כלי רכב, החל מהשעה 08:00 ועד 17:00 בימים ראשון עד חמישי.
יש להוציא את הרכבים לפני תחילת העבודות בבוקר, אחרי השעה 17:00 תהיה כניסה חופשית לרחוב.
☘איכות הסביבה - תוואי התהלוכה
תוואי התהלוכה (או תהלוכן האורן) הוא עש נפוץ בכל הארץ וגורם למפגע קשה בחורשות, ביערות ובחצרות פרטיות, שבהם גדלים עצי אורן. בשדה, הארס יכול להיות פעיל מעל ל- 10 שנים! לכן מומלץ להיזהר מקינים ישנים של הטוואי.הבוגרים מעופפים מספטמבר עד אוקטובר, הם פרפרי עש אפורים.
איך לטפל ולמנוע פגיעות?
על פי חוק העזר לכפר שמריהו (מניעת מפגעים) התשס"ח-2008, פרק י"ב, למי שיש עצי אורן בחצרו, חובה לבצע טיפול מקדים!
כבר בחודש נובמבר ועד לחודש דצמבר צריך להזמין מדביר מוסמך לטפל בעץ!
היה והעץ כבר נגוע, צריך לטפל בעץ בטיפול סיסטמי, לאחר מכן להסיר את הענפים הנגועים בקני הזחלים ולשרוף באש, את סביבת העץ אפשר לשטוף בזרם מים חזק, על מנת להשקיע שאריות של שערות ארס. טיפול בעץ נגוע יעשה על ידי ובמימון מלא של בעל הנכס.
ניתן לפנות לכל מדביר מוסמך או למדביר המועצה: ברק אריאלי 054-4901628
מחיר מומלץ לטיפול: עץ 55 ₪ + מע"מ
איך להתגונן? עץ נגוע - חשוב לא לטלטל את הענפים! בגדים ארוכים לא עוזרים נגד השערות הארסיות, שכן הן זעירות וחודרות דרך הבגדים!
להזכירכם החוק מחייב ביצוע הדברה כנגד תוואי תהלוכן האורן
טיפול בעצי הכפר יבוצע ב 16/11/2021.
☘ פרוייקט שורשים למען ניצולי שואה
פרוייקט חדש חשוב המתעד למען הדורות הבאים, כי לכל אחת ואחד סיפור שחשוב לתעד. פרטים נוספים במחלקת הרווחה.

המקומית כפר שמריהו