כנס מתגייסים בבית ראשונים 2.7.15

2/07/2015
    כנס מתגייסים בבית ראשונים 2.7.15 (הגדל)

על פי המסורת אנו מקיימים טקס למסיימי כיתות י״ב, לקראת גיוסם.

בשנים האחרונות האירוע מתקיים בבית ראשונים, אחד מראשוני הבתים בישוב משנת 1937 אשר הכשרנו, שחזרנו ושיקמנו כמוזיאון להנצחת דור המייסדים.

המקום הצנוע הזה משמש מודל לתודעה של דע מאין באת ובזכות מי יש לנו ישוב נהדר כזה.

בפתח באירוע, נציגת ההורים סיגל חנניה נשאה דברי ברכה.

החייל עומר רומנו בירך את הבוגרים וסיפר על מסלולו הצבאי: עומר, בנם של כריס ומירו, גדל והתחנך בכפר שמריהו. היה פעיל בצופים, התכונן ברצינות לשירות צבאי משמעותי בהנחיית עמרם אבנרי והתנדב לשירות ביחידת דובדבן. בתום שלוש שנות שירות מבצעי כלוחם וכמפקד, התבקש ונענה לבקשת מפקדיו ועבר לשירות קבע ביחידה. אחיו של עומר משרת אף הוא ביחידה מובחרת מאוד. דודו, יוסף רומנו ז״ל, היה חלק מהסגל האולימפי של ישראל בהרמת משקולות ונרצח בידי מחבלים באולימפידת מינכן, בספטמבר 1972.

בהמשך הערב הוקרן סרטון על הבוגרים בנקודות שונות בחייהם, חלוקת שי והרצאה מרתקת של הטייס, סרן נעם גרשוני, אשר נפצע אנוש במלחמת לבנון השנייה, השתקם וזכה באליפות העולם בטניס לנכים.

דברי ראש המועצה, דרור אלוני, לבוגרים:

בוגרים יקרים, הורים, אורחים וחברים נכבדים,

זהו מעמד מיוחד ומרגש עבורי ובוודאי עבורכם הבוגרים, אשר בימים הקרובים תהיו מבוגרים אחראים, מי בשרות הצבאי ומי בשנת השירות.

בחברה הישראלית אצה הדרך ואין די זמן פנוי למצות את חדוות הנעורים. אולי זה טוב, וחוסך להורים ולקהילה טיפול בנפילות המאפיינות משובת נעורים.

בשנת 2000, לפני כ-15 שנים, בעת היותי מנהל הגמנסיה העברית הרצליה, שלחתי משלחת בני נוער לכנס מנהיגות צעירה בסקנדינביה. אנחנו שלחנו נערות ונערים בני חמש עשרה ומהעולם הגיעו נערות ונערים בני יותר מעשרים... החיים בארצנו מזמנים לנו חוויות מבגרות ומשימות משמעותיות בגיל צעיר, וכבר משחר ילדותנו אנו לומדים להיזהר מנהג פרוע, ממדרכה שבורה, מאלמוני לא מוכר ומ"לא עלינו" רקטות וטילים. בכל בית יש ממ"ד ואנו משננים דרכי הישרדות במצבי חרום.

בשבועות ובחודשים הקרובים נישא אליכם את עיננו ונשים בכם את מבטחנו. אתם בוגרי קהילות גליל-ים, רשפון וכפר שמריהו תעמדו על הגבול בגופכם או באמצעות טכנולוגיות מקדמות ותגנו עלינו מפני אויב ושוחרי רע.

בישובים שלנו תוכלו למצוא בוגרים רבים, אשר נטלו חלק משמעותי בביצור בטחונה של המדינה בתפקידים מורכבים ורבי השפעה.

אין לי ספק שבמידת הצורך תוכלו להתייעץ ואנו נעמוד לרשותכם.

רק במועצה המקומית כפר שמריהו, מתוך שבעה חברים, כולם שירתו בשירות משמעותי, אחד תת-אלוף, טייס קרב, אחד אלוף משנה, מפקד ימי ואחד סא"ל, קצין מודיעין ביחידה מובחרת.

אנא עמדו בכבוד במשימה אליה אתם יוצאים. היו נחושים, עקביים, מתמידים וחדורי מוטיבציה להצליח. היו קשובים, סובלניים וממושמעים. התכונות הללו יעמדו לכם לעזר בסביבת השירות המורכבת.

בשם תושבי כפר שמריהו, בשם המועצה המקומית וכמובן בשמי, שלוחה ברכת דרך צלחה. צאו לשלום, חזרו בשלום ונהגו בשכל, באחריות ומתוך אמונת השליחות הלאומית.

להורים, היו גאים. אנו עומדים לרשותכם בכל שאלה או בעיה.

סרטון ההורים, שהכינו למתגייסים:

שמות המתגייסים:

51 מימון  בן רשפון
    52 קובה טל רשפון

תודות:

תודה לצוות מרכז וייל: פנינה, עדי, עירית ועופר.

תודה להורים שעמלו על הפקת האירוע: נוגה אורון, עינת מור, אהובה קורשיא, סנדרה בריאר

תודה לרון לוקר על עריכת הסרטון.

לתמונות נוספות.

צילום: יוספה כהן