כנס מתגייסים 2014 בבית ראשונים

3/07/2014 19:30
    כנס מתגייסים 2014 בבית ראשונים (הגדל)

ביום חמישי, 3 ביולי 2014 נערך כנס מתגייסים לבוגרי כפר שמריהו, מושב רשפון וקיבוץ גליל ים.

האירוע נפתח בהרצאה מרתקת של הספורטאי אלוף הטניס לנכים, נועם גרשוני, שסיפר בצניעות, ברגישות ובהומור את סיפור חייו מרגע הפציעה הקשה וחסרת התקווה כטייס במלחמת לבנון השנייה, ועד קבלת מדליית זהב בטניס, באולימפיאדת הנכים, שנערכה בלונדון ב- 2012. נועם, מעורר השראה, פנה לקהל הצעיר ואמר - "כל דבר אפשרי. תנו מעצמכם את המקסימום ".

בהמשך הערב הכינו ההורים הפתעה למתגייסים - סרטון בהשתתפות הורי המתגייסים:

דברי דרור אלוני, ראש המועצה:

"בארץ-ישראל קם העם היהודי, בה עוצבה דמותו הרוחנית, הדתית והמדינית, בה חי חיי קוממיות ממלכתית, בה יצר נכסי תרבות לאומיים וכלל-אנושיים והוריש לעולם כולו את ספר הספרים הנצחי. "

כך נפתחת מגילת העצמאות ועל כך אנו מבססים את זכותנו ההיסטורית לקיים כאן מדינה ובית לאומי – מדינת ישראל.

התנועה הציונית התגבשה לפני למעלה ממאה ועשרים שנים וידעה לשלב עולם של ערכים הסטורים, השכלה, אמונה, התמדה ונחישות. המעשה הציוני היה קשה ומלווה בוויכוחים פנימיים, מאבקים באיתני הטבע ומלחמות מול שליטים זרים ועמים עוינים. הורינו הקימו מדינה מפוארת, מפותחת, יפה ורבת הישגים כמעט בכל תחום.

אך המלאכה לא הסתיימה.

בכדי לשמר את המורשת ולאפשר גם לדורות הבאים ליהנות מבית לאומי בטוח ואיכותי בארץ ישראל, אנו מצווים להמשיך ולשפר, להמשיך ולהוביל, להמשיך ולהצטיין.

אתם בני השמונה עשרה, אשר אך סיימתם את לימודי התיכון, אמורים לקחת ולהטות שכם למטרה נעלה זו. עליכם לעמוד זקופים, חסונים ונחושים במטלות האזרחיות.

אתם עומדים להתגייס לשירות הצבאי, אותו ערך ראשוני, אשר הוטבע על ידי דוד בן גוריון בפקודת צבא הגנה לישראל ב-31 במאי 1948.

המועצה המקומית כפר שמריהו העמידה לרשותכם את התשתית החינוכית המיטבית. סיפקנו את צורכיכם ככל שנדרש, ליווינו אתכם בהתבגרותכם וחרדנו לביטחונכם ולהישגיכם.

היום אנו מברכים אתכם ומאחלים לכם שירות לאומי ושירות צבאי איכותי, משמעותי ותורם למדינה ולחברה. השירות הצבאי המשמעותי תובע משמעת, למידה, תרגול, מאמץ ובעיקר הרבה תשומת לב ונחישות.

לכולכם יש את היכולות הנדרשות בכדי להביאם לידי ביטוי ולהצליח.

אנו עומדים מאחוריכם, מצפים להצלחתכם ונכונים לתמוך ככל שיידרש. עלו והצליחו. צאו בשלום וחזרו

דברי גלעד הורבט, נציג ההורים, כתבה לילך סיגן רוטלוי:

ערב טוב לכל המתגייסים, הורים אחים, בני משפחה ומוזמנים נכבדים.

התבקשתי לברך בשם מזכירות מושב רשפון ובשם הורי המתגייסים, לילך סיגן רוטלוי התגייסה לכתוב הברכה:

אין בן אדם שעבר שלוש שנים של בית ספר תיכון בלי שמתישהו במהלך התקופה הזאת מישהו מבוגר ניגש אליו, תפס לו בזרוע, הסתכל לו ישר לעיניים במבט רב משמעות ואמר לו - אני מקווה שאתה יודע להעריך את הימים האלה, כי זאת התקופה הכי יפה בחיים והיא לעולם לא תחזור!

מכירים? מן הסתם.

אבל עכשיו שסיימתם תיכון ואתם רגע לפני גיוס, אני חייב לגלות לכם משהו, וידוי שבדרך כלל לא תשמעו מאנשים מבוגרים. זאת ממש, אבל ממש לא היתה התקופה הכי יפה שתהיה לכם בחיים. רחוק מזה. ופעם, בעוד הרבה שנים, אני מקווה שתיזכרו ששמעתם את זה ממני ראשונים. :)

אני לא מתכוון לומר שאתם לא סוגרים תקופה יפה מאחוריכם. ברור שיש המון רגעים יפים בנעורים, זאת תקופה שבה מגלים המון דברים חדשים על העולם, על עצמנו, על חברים ועל אנשים שנמצאים מסביב. תקופה שבה עוד לא צריך לקחת אחריות מלאה על החיים כי יש מי שדואג ושומר, ולכן אפשר להתפרע, להתנסות, להתמרד, ולעשות כל מני דברים בלי חשבון.

כנראה שלזה אנשים מתכוונים כשהם אומרים שהחופש של גיל הנעורים הוא הדבר הכי יפה שיש, וחוסר האחריות הזה הוא באמת תחושה שלפעמים מתגעגעים אליה בתור אנשים מבוגרים.

אבל מי כמוכם יודע שתחושת החופש הזאת, היא לא בדיוק הדבר היחיד שהרגשתם בשנים האחרונות. יחד איתה היו עוד הרבה תחושות, ולא כולן נעימות.

הצורך להשתלב, הרצון להוכיח את עצמך, האכזבות השקטות מבני המין השני, לפעמים ספיגה של הערות מעליבות, הציפיות של ההורים, התובענות של בית הספר, וגם אם מחליטים ללכת נגד הזרם ולא לעמוד בציפיות - תחושת הכישלון שמתלווה להחלטה הזאת.

אני בטוח שכולכם הרגשתם טעימות מכל הדברים האלה, גם אם לא דיברתם עליהם עם אף אחד, כי אלה דברים שבדרך כלל נשארים קבורים עמוק בפנים. גיל הנעורים הוא אמנם יפה ויש בו המון התלהבות וחוויות ראשוניות, אבל כולנו יודעים שזה קצת יותר מורכב, אז שלא יבלבלו לכם את המוח על זה שהנעורים הם התקופה הכי יפה בחיים. זה לא בדיוק שקר, אבל זאת אשליה רגעית שיש לכל אחד לפעמים כשהוא נזכר במשהו מהעבר ברגע נוסטלגי, וזוכר לגביו רק את הדברים הטובים. כך שהאמת היא שאתם לא מסיימים עכשיו את התקופה הכי יפה שלכם, אלא אפילו להפך.

אני אנסה למצוא את הדימוי הנכון, כי זה קצת קשה להסביר.

אולי תדמו לרגע שאתם טלפון נייד, זה מסוג המטאפורות שמדברות אליכם, נכון? אז דמיינו שבזבזתם בערך 5% מהבטריה שלכם עד עכשיו. עוד לא התחלתם אפילו. 95% מהמשאבים והיכולות שלכם עדיין נמצאים בתוככם, עוד לא השתמשתם בהם. אני אמנם לא מכיר לעומק את כולכם, אבל אני יודע שלא משנה מה עשיתם עד עכשיו, בסך הכול לקחתם ביס קטן מהעולם, והוא עדיין מחכה שתגלו אותו, בכל יום עוד קצת.

אתם מנשקים לשלום את ימי התיכון, את החופש הגדול האחרון, אבל אין באמת מה להצטער שלא יהיו לכם יותר "חופשים גדולים". חופש גדול של קיץ זה נורא כיף, אבל כולנו יודעים שיש עליו תג מחיר. אתה לא באמת חופשי, אתה עדיין בחסות ההורים, נתון להחלטות שלהם, ובאופק אתה גם כל הזמן זוכר שזה תכף ייגמר ושעדיין צריך לחזור ללימודים. ומנגד - עכשיו זה הזמן להתחיל להשתמש ב-95% שנותרו לכם. להכיר את עצמכם, להעז, לטעות, וגם להיפגע לפעמים, אבל אחר כך תמיד להתרומם ולהמשיך הלאה, יותר חכמים. עכשיו זה הזמן לקחת אחריות אמיתית על החיים שלכם, על הרגשות שלכם, על התשוקות שלכם ועל ההשפעה שיש להתנהגות שלכם על אנשים אחרים. להסתכל לאחור על החופש הגדול האחרון, לנופף לו לשלום, אבל לדעת שזה לא היה חופש אמיתי, אלא חופש רגעי ומדומה של ילדים. לדעת שבניגוד לחוסר האחריות של הנעורים, לקחת אחריות על הגורל שלך ועל מה שיקרה לך, זה החופש הכי גדול שאי פעם יהיה לכם בחיים.

אז שיהיה לכם המון בהצלחה עם ה-95% האלה...

אוהבים אתכם מאוד, מאיתנו, ההורים.

המתגייסים קיבלו תשורה וכולם התכבדו בפלאפל ומנות אחרונות.

תודה רבה

לאתי טואטי, גילת סקאי, סיגל זוז, אניק זבליק וצוות מרכז ווייל