עדכון - שריפות באזורינו

18/05/2015

תושבי כפר שמריהו שלום רב,

אבקש לעדכן על השרפות באזורנו.

היום בצהרים פרצו שתי שרפות קוצים בו זמנית: אחת גדולה מצפון לשכונת נוף ים, ממערב לכביש החוף ושנייה קטנה ברשפון, מדרום לתחנת הדלק.

על השרפה הקטנה השתלטו מתנדבים מרשפון ומכפר שמריהו, אשר השתמשו, בין היתר, בציוד יחידת החילוץ והצלה שלנו.

השרפה הגדולה מטופלת על ידי כוחות גדולים של לוחמי אש מתחנת הרצליה ותגבורת מתחנות שכנות.

עקב העשן הכבד לאורך כביש החוף סגרה המשטרה את התנועה בכביש לשני הכיוונים. נהגים נכנסים לרשפון ולכפר שמריהו והתנועה העוברת יוצרת עומס כבד.

כעת הרוח מזרחית ואין סכנה למעבר האש לשטח הכפר. ברם, חילוף משטר הרוחות יכול להעביר מוקדי חום וגצים אל מעבר לכביש החוף ולהבעיר אש אצלנו. כמו כן, קיים חשש לזיהום אוויר ורצוי לסגור חלונות ולהימנע מנשימת אוויר רווי חלקיקי פיח.

השרפה ברשפון דוכאה על ידי מתנדבים מרשפון ומכפר שמריהו עם ציוד הכיבוי של יחידת החילוץ וההצלה שלנו. לאחר ההשתלטות המשיכו טרקטורים לבצע פסי הפרדה.

להלן תמונות של השרפה ברשפון לאחר ההשתלטות על האש והשריפה מעבר לכביש בנוף ים.