כפר שמריהו - הודעות ועידכונים 30.3.17

30/03/2017

תושבי כפר שמריהו שלום רב,
    כפר שמריהו נוסד ב-1937 ומציין 80 שנים להיווסדו

הודעת ראש המועצה על סיום תפקיד:
    כפי שהודעתי בתחילת הקדנציה השלישית (בנובמבר 2013), אין בכוונתי להתמודד לתפקיד ראש המועצה לקדנציה רביעית.
    אני נוהג כך כי לעניות דעתי נבחר ציבור צריך לשמש פרק זמן מוגבל ולאפשר למועמדים צעירים לחדש את תרבות הארגון, את התוכניות ואת הרוח.
    לפני עוד 19 חודשים של עבודה חשובה (הבחירות באוקטובר 2018) למען כפר שמריהו ותושביו ואמשיך לשרת את התושבים ובאי הישוב בנאמנות ובמסירות.

תוכנית פיתוח מזרח כפר שמריהו
    בעקבות פרסום הודעת דובר של הוועדה המחוזית ת"א והכתבות שרדפו אותה אבקש להבהיר כדלקמן:
    תוכנית פיתוח מזרח כפר שמריהו, בגרסה הנוכחית, היא תוצאה של מספר תוכניות גדולות יותר:
    א.
    תמ"א 35 – תוכנית מתאר ארצית, אשר נועדה להגדיר את מדיניות התכנון ופריסת היישובים בישראל עד שנת 2020. התוכנית, שנקראת גם "תוכנית המתאר הארצית המשולבת לבניה, לפיתוח ולשימור",
        פורסמה בנובמבר 2000, ואושרה על ידי הממשלה בסוף שנת 2005.
    ב. תמ"מ 5 – תוכנית מתאר מחוז תל אביב, אשר מתבססת על תמ"א 35 ונועדה להבטיח את המשך תפקודו היעיל של מטרופולין תל אביב  ומחוז תל אביב בכללו כמוליך הכלכלה הלאומית וכמרכז תרבות,
       תוך פיתוח וטיפוח איכות חיים עירונית גבוהה לכל תושביו ושימת דגש מיוחדת לפיתוח וטיפוח דרום המחוז
    . אושרה באפריל 2010.
    ג. תת"ל 15 – תוכנית תשתית לאומית אשר נועדה לאפשר סלילת כביש 531, כביש 20 והעתקת מסילות ברזל.

התוכניות הללו הכניסו את כפר שמריהו למרקם העירוני של גוש דן ויצרו מובלעת בין המסילה המתפנה לתוואי כביש 20, המשנה ייעודו מחקלאות למגורים, אבל ברמת צפיפות ממוצעת של 4 יחידות דיור לדונם.
    הבעלות על הקרקע בשטח המובלעת מתחלקת בין פרטי, מועצה ואדמות מדינה.
    רשות מקרקעי ישראל, בתאום ובעידוד המועצה המקומית כפר שמריהו, פעלה לתכנן ותפעל למימוש התכנון של מזרח כפר שמריהו ותייצר כ-80 חלקות בגדלים שונים לבנייה צמודת-קרקע וכן מספר מבנים בני חמש קומות לבתי דירות, כך שהממוצע ישיג 4 יח"ד לדונם.
    התוכנית הובאה לדיון בוועדה המחוזית תל אביב ואושרה להפקדה בתנאים.
    לאחר שהתוכנית תופקד, נפרסם את פרטיה ונציגה לציבור הרחב להתייחסות ו/א להתנגדויות.

פגרת פסח במועצה
    המועצה המקומית כפר שמריהו תמצא בחופשה מרוכזת בין התאריכים 10 – 18 באפריל.
    בתקופת הפגרה יהיו משרדי המועצה סגורים ולא תהייה קבלת קהל.
    למענה להודעות דחופות, טלפון המוקד 09-9506699.
    חג אביב שמח

הערכות המועצה לתקופת חג הפסח:
    לקראת הפסח, תסייע המועצה בפינוי חפצים ופסולת גדולה.
    - בחג הפסח פינוי אשפה יתבצע ביום רביעי 12.4 במקום יום שלישי 11 בכל שאר הימים פינוי כרגיל.
    - פינוי פסולת וגרוטאות לפני חג הפסח בתאום מראש עם אלעד אברמובי או אתי 099506699 שלוחה 2.
    - בערבי חג ניתן יהיה להוציא גזם עד השעה 10:00 בבוקר לעמדות הגזם.
    - פינוי חריג של גזם לא יפונה החל מתאריך 4.4

- איסוף גזם 054-2300683
    - איסוף אשפה ביתית 0542300683

הכח הירוק
    - אזהרה מפני נחשים - הקלק כאן לפרטים נוספים
    - יתוש הטיגריס האסייתי - הקלק כאן לפרטים נוספים

מתחם הפנאי – הודעה על פתיחת חצר כלבים
    מתחם הפנאי מוקם על ידי המועצה בסיוע כספים של מפעל הפיס והטוטו, מצפון למועדון הספורט, בסמוך למגדל המים. המתחם יכלול מגרש מיני-פיצ' למשחק קט-רגל, מסלול pump trek לתרגול רכיבה טכנית באופניים וחצר כלבים. בכוונת המועצה להשלים את הקמת המתחם כולו במהלך מרץ 2017.
    חצר הכלבים פתוחה לשימוש הציבור. החצר מגודרת ומיועדת לשחרור כלבים במקום מותר.
    בסמוך לשער מוצב שלט ההנחיות.

הודעת רשות ההגירה והאוכלוסין
    הרשות מודיעה על שינויים בהסדרי חידוש תעודות זהות.
    - שינוי ההליך, מבטל את הצורך בהגעת המבקש בפעם השנייה ללשכת רשות האוכלוסין לקבלת תעודת הזהות הביומטרית.
    - תעודת הזהות הביומטרית נשלחת למבקש ב"דואר רשום עם אישור מסירה".
    - לנוכח שינוי הליך המסירה, מבקש המגיש בקשה לתעודת זהות ביומטרית וברשותו תעודת זהות ישנה, בעת קבלת הבקשה, תעודת הזהות הישנה לא נלקחת ומבוטלת וזאת בכדי שלא להשאיר את המבקש ללא תעודת זהות,
      אלא, ניתן תוקף קצר יותר לתעודה הישנה על-ידי גזירת הפינות התחתונות והדבקת מדבקת תוקף לתעודת הזהות, המדבקה מודבקת בחלק העליון של התעודה.
    - פרטים ניתן לקבל באתר רשות ההגירה והאוכלוסין.

מתנדבים
    אנו מבקשים מתנדבים למגוון משימות:
    - למשמר הכפר – כרוך בהכשרה ובהסמכה קצרים של משטרת ישראל. להתנדבות נא לפנות למפקד סרג' קורשיא בטל' 054-6388866
    - ליחידת חילוץ והצלה – כרוך בהכשרה בפיקוד העורף וביחידה. להתנדבות נא לפנות למפקד שי רז בטל' 050-3202020
    - בני נוער מכפר שמריהו מגיל 16, אשר בשגרה יסייעו באיוש מוקד המצלמות ויתרגלו התקנת מערכות מים לחלוקה בחרום. נא לפנות ליגאל הקב"ט בטל' מס' 0506261234

חיילים המעוניינים להניח זר בטקס ערב יום הזיכרון אשר יתקיים  ביום ראשון  30.4.17 מוזמנים ליצור קשר עם עדי גולן ממרכז וייל 054-2300651, odit@kfar.org.il

אירועים מרכזיים צפויים, כדאי לרשום
    - טקס זיכרון לשואה ולגבורה23 באפריל 2017 בערב.
    - טקס יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה 30 באפריל 2017 בערב.
    - אליפות טריאתלון לילדים עד גיל 13, ע"ש רותם תאודור – 13 במאי 2017 בבקר.

צעדת הבנים ה-44 נערכה בשבת והייתה מאוד מוצלחת
    בבקר יום שבת, 18 במרץ 2017, קיימנו את צעדת הבנים ה-44.
    השתתפו כ-600 צועדות וצועדים. המסלולים כללו מסלול בן 10 ק"מ, 6.5 ק"מ ו-2.5 ק"מ.
    הזינוק היה באנדרטה לזכר הבנים והסיום בהפנינג מהנה במועדון הספורט היישובי.
    תודה מקרב לב לכל העושים במלאכה ובמיוחד למתנדבים, לעובדי המועצה ולעובדי מועדון הספורט.
    תודה לאגודת המים השיתופית כפר שמריהו אשר ציינה 80 שנים להיווסדה ותרמה חולצות לצועדים.

לצפייה בתמונות הקלק כאן

לסרטון צעדת הבנים 44 לחצו כאן .

חג אביב שמח ופורח

המועצה המקומית כפר שמריהו: אתר האינטרנט דף הפייסבוק / ערוץ היוטיוב / טוויטר