פרס תרבות, מזג האוויר, שביל התפוזים

19/12/2013

לתושבי כפר שמריהו שלום רב,

פרס שרת התרבות והספורט לכפר שמריהו
    הנני מתכבד לעדכן כי המועצה המקומית כפר שמריהו זכתה במקום הראשון, בקטיגורית מועצות מקומיות, בפרס שרת התרבות והספורט.
    תחומי ההצטיינות:

• הכרה בחשיבותה של התרבות בחיי היישוב ומתן העדפה תקציבית להזרמת המשאבים הנחוצים לעידוד הפעילות התרבותית והיצירה המקומית.
    • גישה אומנותית פלורליסטית, המעודדת יוזמות בישוב ליצירת שפע של אירועים תרבותיים, המשתייכים לקשת רחבה של אפיקים אומנותיים.
    • השקעה ביצירה המקומית, טיפוח וקידום יוצרים ומבצעים מקומיים.
    • קיום מופעי תרבות מקצועיים מקומיים ומיובאים, המעשירים את חיי התושבים בני כל השכבות ופותחים בפניהם אפיקים לעולם תרבותי רבגוני.

הפרס הוענק בטקס מכובד ביום שלישי, 17.12.13 וכלל תעודה ופרס כספי בסך 75,000 ₪, המיועד למטרות תרבות וקהילה.
    את המועצה ייצגו בכבוד פנינה רבינוביץ' וצוות מרכז ווייל.

מזג האוויר החורפי
    בסוף השבוע שעבר עברה את מדינת ישראל פעילות מזג אוויר חריגה בעוצמתה.
    לשמחתנו הרבה, נערכנו כהלכה מבעוד מועד וביישוב לא נרשמו אירועים קיצוניים.
    כשבוע לפני הסערה נפגשנו כאן עם מנכ"ל חברת החשמל ובכירי מטה החברה ודנו בדרכים לשיפור השירות ולמזעור נזקים בעת מזג אוויר סוער.
    במהלך ימי סוף השבוע הסוער, שהו עובדי מחלקת אחזקה, בראשות משה שהם, בשטח המועצה, סיירו, אספו ענפים, פתחו ניקוזים והגישו סיוע למספר בתים בכריתת עצים ובשאיבה.
    בספריית בית וייל קרס חלק מגג המבנה ונדרשו תמיכה ושאיבה.
    תזכורת: אנו בראשית החורף, עיקר הגשם עוד לפנינו ועוד יפקדו אותנו רוחות עזות וימים קרים. אנו ממליצים לוודא ניקוי ניקוזים, פינוי ענפים ויצירת חלופה נוספת לחימום (נפט, גז וכד') ולתאורה בעת הפסקת חשמל.

רחוב שביל התפוזים
    בהסכמה עם מושב רשפון והמועצה האזורית חוף השרון, הדרך הפנימית החדשה לבית הספר ולגני הילדים תקרא: שביל התפוזים.
    במהלך ט"ו בשבט, יינטעו תלמידי ביה"ס וגני הילדים עצים לאורך הרחוב החדש.

הזמנה להרצאות להורים

בברכה,