קורס קיימות והיערכות לאביב ולפסח - תפעול ושמירת הסביבה 15.03.15

15/03/2015

מחלקת תפעול, אחזקה ושמירת הסביבה

שלום לתושבים,

להלן הודעות ועדכונים ממחלקת תפעול, אחזקה ושמירת הסביבה, כולל היערכות פינוי אשפה, גזם וגרוטאות לקראת חג הפסח:

המועצה המקומית כפר שמריהו בשיתוף היחידה האזורית לאיכות הסביבה בשרון מזמינים את התושבים לקורס ייחודי, שמטרתו לחשוף נושאים של הכרת הסביבה והשפעתנו עליה, צרכנות נבונה, יצירת שיתופי פעולה והובלת שינוי בקרב הקהילה.

במהלך הקורס יתקיימו מפגשים עם מומחים ויינתנו כלים לשיפור ניהול חיי היומיום במודעות לטבע ולאיכות חיינו. בקורס ישולב סיור באזור השרון.

הקורס ייערך בימי שני החל מתאריך ה- 27.04.15 משעה 20:30 עד 22:30 בחדר דיונים ע"ש רכטר, בבניין המועצה.

לפרטים והרשמה: אתי אנקורי, eti@kfar.org.il, 09-9506699 שלוחה 2

לחצו כאן לפרטים נוספים ומועדי המפגשים.

עונת פעילות הנחשים החלה. התושבים מתבקשים לנקוט מידה רבה של זהירות ולהדריך ילדים כיצד להימנע ממפגש עם נחש.

במקרה ונראה נחש, יש להתרחק בזהירות (לא בבהלה) ולהזעיק מבוגר.

התושבים מתבקשים לנקות היטב שטחים מעשבייה ומגרוטאות ובכך לצמצם שטחי מסתור לנחש.

בעלי חלקות חקלאיות מתבקשים לקצור העשבייה ואם אפשר לחרוש את השטח.

הנחש הנפוץ באזורנו הוא הצפע הארצישראלי, אשר פעיל בעיקר בלילה.

אם נתקלתם בנחש אנא נסו לשמור קשר עין, פנו והזמינו לוכד נחשים.

לוכד הנחשים של המועצה: מוני, טבע הדברות 052-2898726

משה שוהם 054-2300681

הלוכד עומד לרשות התושבים ללא עלות. להזמנת השרות יש לוודא קשר עין עם הנחש.

לפרטים נוספים ומדריך לזיהוי נחשים.

תושבי כפר שמריהו, בעלי שטחים וחלקות, מתבקשים לבצע ניקיון לשטחים שבבעלותם בתחילת עונת הקיץ ולא יאוחר מתאריך 20.04.2015.

בשטחים שלא מטופחים או עומדים ריקים עלולים להצטבר חפצים, קוצים, שרצים, נחשים וכו' - והמקום מהווה מפגע וסכנה לסביבה.

בעלי חלקות שלא יבצעו את הניקיון והפינוי הדרוש בעצמם, יקבלו התראה ממפקח המועצה.

במידה שלא ניקו, המועצה תבצע את הניקיון באמצעות קבלן חיצוני, תחייב את הבעלים בהוצאות, ותקנוס באמצעות ברירת קנס.

נמלת האש הקטנה עוקצת בני אדם בכל שעות היום, בבית ומחוצה לו. למרות שנמלת האש קטנה ועדינה, עקיצתה כואבת מאוד ויוצרת מעין כוויה.

הנמלים נמצאות ברוב המקרים בחצר, אבל בקיץ הן חודרות לבתים, בחיפוש אחר מזון ומים.

במקרה של עקיצה יש למרוח חומר חיטוי על מקום העקיצה למניעת זיהום אפשרי. ניתן לשים קרח על מקום העקיצה.

כיצד מתפשטת נמלת האש הקטנה ? כיצד לבדוק האם הנמלה נמצאת באזורכם? במי היא פוגעת? באיזה אופן? מה עושים? כיצד לבצע הדברה – לחצו כאן לאתר האינטרנט של המועצה.

יתוש הנמר האסייני ידוע בישראל כגורם למטרדי עקיצות קשים לבני אדם בעיקר בשעות היום מחוץ לבתים.

בתי הגידול הם בעיקר במי גשם שנאגרים בחללים בעצים. יתוש זה מתפתח היטב גם במיכלים מעשי ידי אדם מסוגים שונים, כגון: עציצים, אגרטלים וצמיגים.

הדרך העיקרית להדביר את היתוש היא ע"י ביצוע פעולות מניעה - הימנעות מהשקיית יתר בגינות, ריקון מים הקיימים בתחתיות עציצים, דליים, חביות, אגרטלים וניקוז מים עומדים ממרזבים סתומים.

המועצה פעלה ופועלת לניקוי השטחים הציבוריים, ליבוש מקווי מים ומבצעת ניטור. המועצה תפעל בשטח פרטי רק במקרים בהם יש הזנחה מצד בעל הנכס או שכניו. כל פעילות ניטור או הדברה בשטח פרטי הינה על חשבון בעל הנכס. תושבים יקרים אנא עזרו לנו להילחם בתופעת היתוש וייבשו את מקורות המים בחצר ביתכם.

למידע נוסף

פינוי אשפה יתקיים כרגיל בימים ראשון, שלישי ושישי.

אשפה בכמות חריגה: יש להוציא רק בימי הפינוי. להניח ליד הפח בכלי כיבול מתאים סגור.

בערבי חג ניתן להוציא גזם עד השעה 12:00

טופס בקשה לפינוי פסולת גזם בכמות חריגה - לחצו כאן.

מה-01.04.15 עד ל-10.04.15 - לא יהיו פינוי גזם בכמות חריגה.

מה-22.03.15 עד ל-31.03.15 כולל, ניתן להוציא רהיטים וגרוטאות בכל כמות ומכל סוג.

לפינוי - יש צורך לתאם מראש. לחצו לקבלת טופס הבקשה.

אין להשליך גרוטאות לכלי האצירה שמיועד לגזם.

למידע נוסף ועדכונים, חוקי עזר לכפר שמריהו ומגוון טפסים והנחיות
    בקרו באתר האינטרנט של הכח הירוק.

מפת ניטורים של כפר שמריהו בנושא איכות הסביבה, מחזור, מזיקים ועוד - לחצו כאן.

לפרטים נוספים ושאלות: טל ווינברג, מנטר 050-5862828

תושבי כפר שמריהו לוקחים אחריות לסביבה

אנו עומדים לרשותכם בכל עת:

משה שוהם, מנהל המחלקה 054-2300681

אתי אנקורי, מזכירת המחלקה: 09-9506699 שלוחה 2