טקס קבלת ספר תורה כיתות ב', 20.11.15

20/11/2015
    טקס קבלת ספר תורה כיתות ב', 20.11.15 (הגדל)

בבוקר שישי ה- 20.11.15, נערך טקס קבלת ספר תורה לילדי כיתות ב'., בבית הכנסת "היכל הבנים" בכפר שמריהו.

הטקס היה חגיגי, שמח ומכובד. הילדים היו מקסימים ומרגשים.

תודה רבה:

לצוות בית הספר: ד"ר אלכס שניידר, למחנכים שרון אופיר ומשה גריף, לאורי, נועה, עוז, תמה, אפרת, ליאור בידני ויוספה.

תודה רבה לוועד הורי השכבה ולכל ההורים המתנדבים.

תודה רבה לרב אורי איינהורן.

דבריו של דרור אלוני, ראש המועצה:

תלמידות ותלמידים יקרים, הורים, מחנכות ומחנכים, אורחים, אנשי סגל, המנהל דר' שניידר וידידי הרב איינהורן,

הסיפור המקראי מתחיל בתהליך בריאת העולם: "בְּרֵאשִׁית, בָּרָא אֱלֹהִים, אֵת הַשָּׁמַיִם, וְאֵת הָאָרֶץ."

ספר בראשית מתאר תחילתה של ציוויליזציה חדשה ומספר את סיפורו של עם ישראל, על שלושה אבות וארבע אימהות, על אהבות ושנאות, על מלחמה ושלום, על נתינה וגניבה, ופורס בפנינו מערכת אנושית, בקצב של נוודים רועי צאן, לפני יותר מחמשת אלפים שנים.

ספר בראשית מסתיים במותו של יוסף בארץ מיצרים והשבעת אחיו לאמור: וַיֹּאמֶר יוֹסֵף אֶל-אֶחָיו, אָנֹכִי מֵת; וֵאלֹהִים פָּקֹד יִפְקֹד אֶתְכֶם, וְהֶעֱלָה אֶתְכֶם מִן-הָאָרֶץ הַזֹּאת, אֶל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לְאַבְרָהָם, לְיִצְחָק וּלְיַעֲקֹב.

לפי מסורת ישראל גיל הציוויליזציה, העולם המפותח, התשע"ו שנים. זאת אומרת חמשת אלפים ושבע מאות ושבעים ושש שנים.

מכאן נמשיך במסעות ישראל: יציאת מצרים וקבלת התורה במעמד הר סיני, סיפור עגל הזהב ומשבר המנהיגות של משה, כיבוש הארץ על ידי יהושע, תקופת השופטים ונביאים ראשונים ונביאים אחרונים, ימי המלכים, בניית בית המקדש הראשון ושחיתות שלטונית וגלויות ישראל, ובניית בית שני ושוב שחיתות שלטונית ושוב גלות לאלפיים שנים.

ספר התנ"ך כולל את חמשת חומשי תורה, ואת ספרי נביאים וכתובים, מגולל את סיפורו של עמנו באופן מרתק על פני אלפי שנים, תוך ציון מקומות, המוכרים למטייל בארץ ישראל.

אתמול שמעתי הרצאה מפי הפיסיקאי, פרופ' עילם גרוס, ממכון ויצמן לחקר המדע.

פרופ' גרוס היה שותף ועמד בראש צוות חוקרים בינלאומי, אשר חקר את החלקיק האלוהי, אותו חלקיק יסוד המסביר מה היא מסה ומאפשר לחוקרים להניח כי כדור הארץ הינו בן כ-14 מיליון שנים (לא 5,776 שנים כפי שמקובל במסורת) ונוצר מהתנגשות בין גופים ביקום.

לא אלאה אתכם בתאוריה על חורים שחורים, בפרטים על תהליך קביעת הנחות היסוד וההוכחות במחקר.

ההרצאה הייתה מרתקת ולכאורה ערערה על סיפור גילו של כדור הארץ, אך לא פגעה כזית בתפיסת העולם שלי שהסיפור של עמנו, עם ישראל כפי שמסופר במקרא, הינו הבסיס לשני דברים המשפיעים מאוד על הווייתנו:

הראשון: האמונה באל אחד הוא האלוהים, אשר אומצה לפני כאלפיים שנים על ידי הנצרות ולפני כאלף וחמש מאות שנים על ידי האסלם.

השני: זיקתו ההיסטורית של עם ישראל לארץ ישראל.

אם נקרא ונלמד באופן ביקורתי ונשכיל להשוות בין כתובים שונים, היסטוריים ופילוסופיים, נשכיל לתת לעצמנו תשובות אמתיות ונדע לקבוע עמדה ולקיים דיון חכם מבלי לפגוע באמונה אישית.

אם נלך שבי אחר רטוריקה ריקה מתוכן, רדודה ומתלהמת, נסכן את קיומו של עם ישראל.

תלמידים יקרים, ספר התנ"ך הינו סיפורו של עם ישראל. יש בו סיפורי חסד וגבורה מול פשע וזנות, סיפורי מנהיגות מול שחיתות ורפיסות. זה סיפורו של עם, סיפור על בני אדם.

והגיתם בו.

עלו והצליחו,

תודה לשרון ולמשה, לאורי ולנועה ולכל הצוות וההורים על הכנת הטקס, ותודה לרב איינהורן ולבית הכנסת היכל הבנים על האכסניה.

שבת שלום

שלכם,