אגרת לתושב 21/05/2020

21/05/2020

בית הספר ומתחם הגנים
אני מאוד שמח על פתיחתו המחודשת של בית הספר. צוות בית הספר נרגש יחד עם התלמידים וההורים בגין החזרה ללימודים. משיחות שקיימתי עם מנהלת בית הספר, הגב׳ דלית קירלי, הגננות ומנהלת מחלקת החינוך במועצה, הגב׳ אדוה חלפון, ניתן לחוש את חדוות היצירה.
אנו מקפידים על שמירת הכללים ודואגים כי בית הספר יהיה נקי והגייני.
מלבד ההגיינה, צוות בית הספר שם דגש על החוסן הנפשי של ילדינו לאחר ההתמודדות עם המגיפה והסגר אשר נכפה עלינו בעקבותיה.

איסוף ילדים מבית הספר
כחלק מהנחיות משרד החינוך חל איסור על ההורים להיכנס לבית הספר ויש צורך בהוצאת הילדים לקראתם.
לצערי הורים רבים חונים בחנייה כפולה (דאבל פארקינג) ועל מעברי החצייה ויוצרים עומסי תנועה.
אני מבין כי עומסי החום מקשים, אך על מנת לשמור על בטחון ילדינו, ועל מנת להפגין שכנות טובה וחברות אני מבקש מכם לחנות את רכבכם במגרש הכורכר אשר מול בית הספר ולאסוף את ילדיכם ברגל.

פעילות לילדינו בקיץ
המועצה נערכת להפעלת בית הספר של החופש הגדול בחודשי הקיץ על פי המתווה שיקבע ע״י משרד החינוך והמרכז לשלטון מקומי.
בנוסף, המועצה תציע פעילויות נוספות כגון קייטנות וחוגים לטובת ילדינו.

שינויים בזמני איסוף האשפה
בשבוע הבא ישתנו מועדי איסוף האשפה בעקבות חגיגות סיום חג הרמדאן בתחילת השבוע וחג השבועות בסופו. איסוף האשפה יתקיים בימים שני ה 25/5, שלישי ה 26/5, חמישי 28/5 וראשון 31/5.

שדה התעופה
לאחרונה אנו עדים למטוסים קלים אשר מנמיכים טוס באיזורים אשר הם אינם מורשים לטוס בהם.
לאחר דיונים בין המועצה להנהלה החדשה של שדה התעופה אני מאמין כי הנושא יבוא על פתרונו במהרה. המועצה תמשיך לעקוב עד לפתרון.

פרויקט תשתיות הביוב והמים
עבודות תשתיות הביוב מתקדמות. ביום ראשון, 31 במאי 2020, יחלו עבודות ברחוב קרן היסוד בקטע שבין רח' הזורע לבין רח' החורש. פרטים נוספים בנוגע לחסימת הרחוב לתנועה ימסרו בהמשך.

גינות ומגרשי משחקים
נכון לעת הזו ובהתאם להנחיות התו הסגול, כל עוד לא ניתן לשלוט על מספר האנשים הפוקדים כל גינה, על גינות המשחקים להישאר סגורות.
המועצה תפתח את הגינות ומגרשי המשחקים מיד עם שינוי בהנחיות משרד הבריאות.

כלבים משוטטים
תזכורת לבעלי הכלבים - על הכלבים להיות מלווים בבעלים בכל יציאה למרחב הציבורי. הכלבים אמורים להיות קשורים ברצועה ובמקרים מסויימים אף במחסום.
ברחבי הכפר מפוזרות עמדות ״שקי-קקי״ לאיסוף אחר כלבכם. העמדות מיועדות לשימוש ולא לנוי.

הכח הירוק

יתוש הטיגריס האסייתי

מפגעים לאדם:
עקיצות: יתוש הטיגריס האסייתי ידוע בישראל כגורם למטרדי עקיצות קשים לבני אדם בעיקר בשעות היום מחוץ לבתים. בעולם הוא ידוע כמעביר גורמי מחלה.
מניעה: הימנעות מהשקיית יתר בגינות, ריקון מים הקיימים בתחתיות עציצים, דליים, חביות, אגרטלים, ניקוז מים עומדים ממרזבים סתומים, לחורר כל צמיג שצובר מים. מי שמחזיקים צמיגים משומשים יש לאחסנם באופן שמונע הצטברות מים ע"י כיסוי או חיתוך ופינוי לאתר פסולת מסודר בהתאם לחוק.
הערכות המועצה: המועצה פעלה ופועלת לניקוי השטחים הציבוריים, ליבוש מקווי מים ומבצעת ניטור. המועצה תפעל בשטח פרטי רק במקרים בהם יש הזנחה מצד בעל הנכס או שכניו. כל פעילות ניטור או הדברה בשטח פרטי הינה על חשבון בעל הנכס. תושבים יקרים אנא עזרו לנו להילחם בתופעת היתוש וייבשו את מקורות המים בחצר ביתכם.
לפרטים נוספים ניתן לפנות לאלעד אברמוביץ' בטלפון – 054-2300683

נחשים
עונת פעילות הנחשים החלה. התושבים מתבקשים לנקוט מידה רבה של זהירות ולהדריך ילדים כיצד להימנע ממפגש עם נחש. במקרה ונראה נחש, יש להתרחק בזהירות (לא בבהלה) ולהזעיק מבוגר.
התושבים מתבקשים לנקות היטב שטחים מעשבייה ומגרוטאות ובכך לצמצם שטחי מסתור לנחש. בעלי חלקות חקלאיות מתבקשים לקצור את העשבייה ואם אפשר לחרוש את השטח.
הנחש הנפוץ באזורנו הוא הצפע הארצישראלי, אשר פעיל בעיקר בלילה.
אם נתקלתם בנחש אנא נסו לשמור קשר עין, פנו והזמינו לוכד נחשים.
לוכד נחשים, ארבל: 054-4528364 או 054-2077726
מנהלת מחלקת איכות הסביבה אתי אנקורי – 054-2300797