אגרת לתושב 24/12/2020

24/12/2020

קורונה

נכון להיום (יום חמישי 24/12/2020) בכפר חלה עלייה במספר החולים (9 חולים) ובמספר המבודדים (39 מבודדים - מרביתם שבים מחו״ל). הציון שלנו במדד הרמזור הוא צהוב

בכפר אין מוקד הדבקה אחד אלא הדבקות כתוצאה ממגע מחוץ לכפר.

התחלואה פגעה גם במועצה - שני עובדי מועצה אובחנו כחיוביים לנגיף.
לעובדים אלו לא היתה כל אינטראקציה עם תושבים ועם מערכת החינוך, ולאחר חקירה אפידמיולוגית, כל מי שהיה עימם במגע הוכנס לבידוד. כל עובדי המועצה עברו בדיקות (פרט לשני החולים) תוצאות הבדיקות של כל העובדים שליליות.

התחלואה במגמת עלייה והחשש לאינטראקציה עם חולים גובר לאור התחלואה הגבוהה ביישובים השכנים (גליל ים, אודים וכו׳).

לקראת הסגר המתרגש עלינו, מטבע הדברים נרצה להצטייד במצרכים. חשוב לשמור על הסדר במרכז המסחרי ולהימנע מהתקהלויות עד כמה שניתן. מהגרים קרוב למרכז אני מבקש להגיע ברגל ומהרחוקים יותר אני מבקש לנהוג על פי הכללים, להימנע מחניה כפולה (דאבל פארקינג) ולחנות רק במקומות הייעודיים.
ביום שישי בבוקר צוות של עובדי המועצה בראשות הקב״ט יסייע בשמירת הסדר במרכז.

עלינו להפגין אחריות.

1. בני 60+ וצעירים יותר הנמצאים בקבוצות סיכון - לכו להתחסן.
2. התחסנו כנגד שפעת - זה יקל להוריד עומס ממערכת הבריאות וימנע שפעת שעלולה להתפרש כקורונה.
3. ריחוק - המנעו ככל הניתן ממפגשים.
4. מסכה - עכשיו שהחורף פה, המסכה פחות מעיקה.
5. הגיינה - אלכוג׳ל ורחצת ידיים.

מסתובבים בינינו ״מכחישי קורונה״.
הסכנה הנובעת משתדלנותם היא הגברת התחלואה.
אספו את המידע מגופים מוסמכים:  משרד הבריאותהמרכז האמריקאי למניעת מחלות CDC
ניתן גם לקבל מידע מעיתונאים. האתגר הוא לברור את המוץ מן התבן. אני ממליץ לעקוב אחרי נדב אייל ברשתות החברתיות (פייסבוק וטוויטר).

כולי תקווה ואמונה כי נחגוג יחד את יום העצמאות כקהילה ללא ריחוק חברתי.

ספרייה

אנו שמחים לבשר שבנוסף לשרות הזמנת הספרים בטלפון, נפתח את הספרייה לציבור באופן חד פעמי, ביום ראשון 27/12/2020 בין השעות 9:00 – 12:00 למעוניינים להגיע ולבחור בעצמם את הספרים.

פרוייקט תשתיות המים, הביוב והכנות לסיבים אופטיים

החל מאמצע השבוע ולמשך כחודש ימים, לסרוגין, יתבצעו עבודות תחזוקת מערכת הביוב העירונית ברחובות החבצלת (בחלק מרחוב הקוצר לרחוב הנוטע), רחוב החורש (בחלק מרחוב הקוצר לרחוב האביב) ורחוב הקוצר (בחלק מרחוב החבצלת לרחוב החורש).
במהלך העבודות תתכנה הפרעות לתנועה וחסימה ברחוב שבו מתבצעת העבודה.

העבודות בתשתיות המים, הביוב וההכנות לתשתית הסיבים האופטיים יימשכו כסידרן לאורך רחוב האורנים בקטע שבין רחוב הדקלים עד רחוב הנוטע.

העבודות יתבצעו מהשעה 08:30 עד 17:00. בשעות העבודה לא תתאפשר תנועת רכבים בקטע אשר בתחום העבודה. יש להוציא רכבים מקטע רחוב זה לפני השעה 08:30 בכל יום.

בית וייל

המועצה המקומית כפר שמריהו: אתר האינטרנט / דף הפייסבוק / ערוץ היוטיוב / טוויטר