אגרת לתושב 14/04/2021

מועצה המקומית כפר שמריהו

יום הזכרון ויום העצמאות

ערב יום הזיכרון

אמש התכנסנו, בגן הזיכרון סביב האנדרטה, לחבק את משפחת השכול, חיבוק חם ואוהב.

מתוך פרי גנך מאת יוני רועה:
״בדומיה עוטפת התוגה
ובליבך נותרה המשאלה
שעה חולפת יום ושנה
ואת עדיין לו מחכה
שעה חולפת יום ושנה
עודך זוכרת ולא מאמינה״.

אני מבקש להודות לכל מי שלקח חלק באירוע: מיכל שני רוזנבך, יאיר הורביץ, החזן אביה נחשון, דודי גילת, ליטל טואטי, אורי זבליק, תום שניצקי, הראל עובד, נועה בראון, אלעד ויינראוב, אייל גלבוע, מוטי אטיאס, לחיילים ולחיילות, עדי גולן מנהלת בית ויל והצוות ולכל עובדי המועצה.

הנאום שנשאתי אמש:

משפחות שכולות, תושבי הכפר, קהל נכבד.

ארי פולד, בנם של מרי ויונה נולד בארה"ב בכ"ב באדר ב' תשל"ג, 1973. אח לארבעה אחים, למד בתיכון בניו יורק לאחר מכן עלה לישראל הצטרף לישיבת הכותל והתגייס כלוחם גולני.

כששמע ארי כי התנדבותו לצה"ל כתושב חו"ל לא כוללת שירות מילואים הוא פנה וביקש להמשיך ולהתנדב. הפלוגה שלו בגולני המשיכה הלאה וארי שובץ לפלוגת סיור בצנחנים שם שירת במבצעים שונים ובמלחמת לבנון השנייה. בצנחנים הפך לאהוב ונערץ על ידי כולם.

מספר עליו המפקד שלו במילואים:
"לכל שיחת טלפון לגיוסו של ארי לשירות המילואים הוא היה עונה מייד בחיוב ובשמחה  "בטח שאגיע יופי!" כאילו חיכה למלא את חובתו. כשפרצה מלחמת לבנון השנייה לא גויסנו מייד. ארי היה מתקשר אליי כל בוקר בכדי להבין למה עדיין לא גויסה היחידה שלנו?"

הוא היה מאגיסט, כשהתגייס לקח על עצמו את המאג וכמות לא סבירה של כדורים. כשאמרנו שהמטען כבד מידי, הוא רק חייך והבטיח שהוא דאג שלא תחסר לנו תחמושת. ארי דאג לאוכל, תחמושת ועוד דברים. תמיד היה דואג לחיילים אבל גם באזרחות היה כזה, דואג לכולם: יהודים, ערבים לכולם!

אהבת הארץ הייתה מהולה אצלו בערכי אהבת האדם באשר הוא "יהודי או שאינו יהודי".

בספטמבר 2018 יצא ארי לקניות וסידורים במקום מגוריו הוא נדקר בגבו ע"י מחבל. בעודו פצוע ארי שלף את נישקו רדף אחרי המחבל ירה בו ומנע פגיעתם של אזרחים אחרים. הוא התמוטט ונלקח אל בית החולים, שם נקבע מותו. ארי השאיר אחריו אישה וארבעה ילדים.

סיפור חייו של ארי פולד ז"ל מהווה סמל לאחדותו של העם היהודי באשר יישב בגולה וכאן בארץ ישראל.

דמותו, דמות אמריקאי חובש כיפה העוזב את מנהטן בכדי להגן על מולדתו ובטחונו של העם היהודי היושב בארץ ישראל. מורה ומחנך בבית ספר, דמות המאגדת בתוכה את כל ערכי עם ישראל לדורותיו.

נכונותו של ארי להעניק, לתרום, להגן על האחר גם ברגעי חייו האחרונים, מותירה לנו עוד סיפור טרגי של מורשת ערכית ומעוררת הערצה,  כזו הממחישה יותר מכול את היותו של העם היהודי, אור לגויים,
דוגמא ומופת לכבוד האדם, לחשיבות היותנו האחד בשביל השני.

כדברי יצחק רבין ז"ל: "עם ישראל לדורותיו היה ידוע בכל קצוות הארץ כמי שהיחיד בו פותח שעריו וליבו"

אין ציטוט מתאים יותר, בערב יום הזיכרון בשנה זו, שנת יציאה לחירות מסגר בייתי אל החוץ, ממגפה מאיימת לבריאות והתחדשות.

העזרה ההדדית הייתה תמיד מסימני ההיכר שלנו הרי נאמר: "כל ישראל ערבים זה לזה". הפילוג והקרע אינם דרכינו, עלינו לשוב ולראות באחדותנו, בעצם קיומה של ארצנו ותושביה מקור כוח ועוצמה הראויים לכבוד ולהוקרה, לשמירה ולזיכרון, בכל מצב  ובכל יום ויום !!

ברשותכם, אני מבקש הערב לחרוג  מהדברים הנישׂאים בטקס מידי שנה ולהוסיף, להוסיף כאן, הערב, את המחויבות שלנו כמדינה, כעם ושל כל אחת ואחד מאיתנו.

אני מבקש להזכיר כאן, את הלוחמים והלוחמות אשר נפגעו הממשיכים להתהלך שקוּפים בינינו אשר סיכנו את גוּפם חרפו ונתנו את נפשם (תרתי משמע)
למען בטחון ישראל אני קורא מכאן להירתם למענם
לכבד אותם להקל עליהם, לסייע להם ותמיד לזכור אותם.
והערב נזכור מבעד ללהבות העולות מהמצוקה ומגופו של איציק סעידיאן, בעת שהצוותים הרפואיים נלחמים על חייו המיוסרים.
על כולנו לקיים ולזכור כל ישראל ערבים זה לזה.

לצפייה בטקס לחץ כאן

צילום: פרטי

חגיגות עצמאות

אירועי יום העצמאות בכפר יחלו בשעה 20:00 בהקרנת טקס הדלקת המשואות על מסך ענק באודיטוריום וייל ולאחר מכן הופעה של להקת קונפטי עם להיטים אהובים מכל הזמנים. במקביל תנוע ניידת השמחה ותחלק הפתעות לילדים.

להלן נקודות השמחה של הניידת בחלוקה לשעות:

חניון הורדים 20:00 – 20:25
הזורע בסמוך לבוידעם - 20:35 – 20:40
מתחם הפנאי בשביל החיטה 20:45 – 21:20
מרכז וייל 21:25 – 22:00

קורונה

נכון להיום (יום חמישי 14/4/21) בכפר 0 חולים. ירוק במדד הרמזור.

___________________________________________

המועצה המקומית כפר שמריהו: אתר האינטרנט דף הפייסבוק / ערוץ היוטיוב / טוויטר