אגרת לתושב 29/04/2021

29/04/2021

מועצה המקומית כפר שמריהו

שדה התעופה הרצליה

עדכון קצר בנושא שדה התעופה הרצליה.

שדה התעופה נמצא בחלקו בשטח הכפר ובחלקו בשטח עיריית הרצליה.
בימים האחרונים הוגשה עתירה לבג"ץ של אגודת התעופה הכללית בישראל, לגבי שדה התעופה הרצליה.
אגודת התעופה מייצגת טייסים, חברות תעופה ומשתמשים בתעופה האזרחית – ומבקשת מבג"ץ להורות למועצה הארצית לתכנון ובניה להתכנס ולהחליט על הארכת תקופת השימוש בשדה התעופה הרצליה, הצפויה להסתיים בתחילת אוגוסט 2021. זאת לאחר שבשנת 2015 ולאחר מכן בשנת 2018 המועצה הארצית האריכה את תקופת השימוש בשדה ב-3 שנים בכל פעם.
לטענת אגודת התעופה, השדה בהרצליה הוא המקום העיקרי לפעילות התעופה האווירית הפנים ארצית, והחלופה המיועדת לשדה – הקמת שדה תעופה חלופי באזור חדרה מזרח – עדיין לא החלה בשלבי תכנון.

המצב כיום
בתקופה האחרונה אנו עדים להחמרת מפגע הרעש ההופך את החיים בחלקו המזרחי של הכפר לבלתי נסבלים.
העלייה במפגע הרעש נובעת בחלקה מעלייה בכמות ההמראות, בחלקה מאי אכיפת מגבלות רעש על מנועי המטוסים ובחלקה מטיסות מעל בתי הכפר בניגוד לכללים.
הבעיה החמירה בתקופה האחרונה.

מה עושים
נפגשתי עם מספר תושבים הסובלים מן הרעש. שמעתי את עמדתם והצגתי להם את הצעדים בהם אני נוקט.
המועצה שכרה את שירותיהם של עורכי דין המומחים  לנושא.
יחד עם עיריית הרצליה ועיריית רעננה אנו פועלים במישורים המשפטי, הפוליטי והציבורי.

חשוב לי להדגיש כי המטרה שלי בטיפול בנושא הוא השבת איכות החיים והשקט לכפר.

פרויקט תשתית הביוב - עבודות ברחוב החורש

העבודה נמשכת בחלק הדרומי של רחוב החורש: מכיכר הראשונים ועד החורש 19 (בסמוך לשביל הבאר).

משך העבודות המשוער עד יוני 2021

עבודות יבצעו בימים ראשון עד חמישי (כולל), מהשעה 9:00 עד לשעה 17:00.

בסוף כל יום ובימים ו' ושבת, קטע הכביש אשר בביצוע ייפתח לתנועה חד סטרית כפי שקיימת עד היום.

תזכורת :במהלך העבודות בקטע אשר בביצוע לא תתאפשר תנועת כלי רכב פרטיים.

בקטע אשר אינו בביצוע תתאפשר תנועה דו סטרית זהירה של רכבים פרטיים בלבד.

במשך יום העבודה לא תתאפשר חניית כלי רכב בכל רחוב החורש. רכב אשר יחנה ברחוב במהלך העבודות יקבל קנס על חניה בלתי חוקית.

התושבים מתבקשים לציית להנחיות. ככל שתהיה שיתוף פעולה כך משך העבודות יתקצר.

# השינויים בהסדרי התנועה הנובעים מעבודות תשתית הביוב נבדקו ואושרו ע״י המשטרה.
למרות אי הנוחות הזמנית, ביציאתכם מן הכפר דרומה, אנא סעו מדרך השדות.
בימים האחרונים קיבלנו פניות מתושבים אשר התריעו מפני רכבים הנוסעים בדרך הגנים בניגוד לכיוון התנועה תוך הפרעה לתנועה וסיכון הולכי הרגל
.

אנו מתנצלים על אי הנוחות הזמנית.

בית וייל

בברכה