אגרת לתושב 23/12/2021

27/12/2021

קורונה

נכון ליום 23/12/21, בכפר 6 חולים (אחד מהם אינו מתגורר בכפר) ו 80 מבודדים.
עדיין ירוקים. (4.5 במדד הרמזור).

הקורונה מתקרבת לכפר. במועצה האיזורית חוף השרון התגלו מספר לא מבוטל של תושבים חיוביים לקורונה, ביניהם ילדים ובני נוער הלומדים יחד עם ילדיי הכפר בביה״ס חוף השרון ומבלים איתם יחד בצופים.
אנו עם היד על הדופק ובוחנים את המצב במערכת החינוך בכפר באופן יומיומי.

אני סמוך ובטוח כי תמשיכו לנהוג באחריות כך שנוכל להמשיך בשגרת חיינו.

המצב הפיננסי של המועצה

מספר ציוני דרך בהתנהלות הפיננסית:
א. בחודש שעבר אישרנו את תקציב המועצה לשנת 2022.
ב. עד סוף שנת 2023 נסיים את פרוייקט הביוב בתקציב של כ- 56 מיליון ש״ח לעומת תכנון מקורי של 125 מיליון ש״ח.
ג. אנחנו בתהליך שיתוף ציבור בתכנון בניית בי״ס חדש לאחר שגייסנו תורם ולאחר שקיבלנו התחייבות להשתתפות משרד החינוך - העלות הנוספת למועצה היא כ 3.2 מיליון ש״ח מתוך סה״כ עלות של 13 מיליון ש״ח.
ד. אנחנו ממשיכים להתייעל ועדיין עומדים על תקציב נמוך מתקציב 2018.
ה. לאור כל האמור לעיל שרת הפנים העניקה למועצה סטטוס של רשות איתנה - סטטוס אותו המועצה איבדה בטרם כניסתנו לתפקיד.

למעמד רשות איתנה שתי משמעויות - הצהרתית ואופרטיבית.
המשמעות ההצהרתית - כפר שמריהו מנהלת את תקציב המועצה באופן אחראי.
המשמעות האופרטיבית - רשות שהוכרזה כרשות איתנה זכאית לשורה של הקלות מבחינת האסדרה של משרד הפנים.

תרגיל מוכנות למועצה

פיקוד העורף והמועצה ערכו היום תרגיל לנפילת טילים בשטח המועצה.
התרגיל עבר בהצלחה. עובדי המועצה ופיקוד העורף עובדים בתיאום. נפיק לקחים מהתרגיל ונמשיך לשמור על מוכנות בתקווה שלעולם לא נזדקק ליישם.

צילום - פרטי

פרוייקט עבודות התשתית

עבודות הפרוייקט נערכות בימי ראשון עד חמישי מהשעה 08:30 ועד השעה 17:00

בית סניור - מרכז וייל, הנוטע 4
מ
משיכים בעבודות פיתוח מחוץ למבנה בית סניור לטובת עבודות הנגשת המבנה. הכניסה למבנה תתאפשר מהדלת הפונה לגן הפסלים. יתכנו חסימות מקומיות במגרש החניה.

רחוב דרך הגנים - רחוב דרך הבאר עד לרחוב קרן היסוד
העבודות ממשיכות בקטע הצפוני של דרך הגנים החל מרחוב דרך הבאר ועד רחוב קרן היסוד. קטע זה של הרחוב יהיה סגור לתנועת רכבים וכיוון הנסיעה ברחוב דרך הבאר יהפוך ממערב למזרח.

העבודה תחל מהקצה הצפוני של רחוב דרך הגנים, מצומת קרן היסוד ותתקדם לכיוון דרום עד לחיבור עם רחוב דרך הבאר. בקטע רחוב דרך הגנים בין רחוב דרך הבאר לרחוב קרן היסוד, ככל שיתאפשר, תותר תנועה דו סיטרית לדיירי הרחוב בקטעים שאינם בתחום העבודה.

·         לא תתאפשר תנועת רכבים בקטע הדרך בו מתבצעות העבודות.

·         לא תתאפשר חניית רכבים בכל הרחוב בשעות העבודה ולפיכך יש להוציא את הרכבים מהרחוב לפני השעה 08:30.

·         בסוף כל יום עבודה, אחרי השעה 17:00, רחוב דרך הגנים ייפתח לתנועה רגילה וכיוון התנועה ברחוב דרך הבאר יחזור להיות ממזרח למערב.

·         שימו לב - חנית בית הכנסת (מאחורי בניין המועצה) חסומה.

רחוב החורש - בין רחוב קרן היסוד לכיכר הראשונים
ביום שני ה- 27/12/21 יחלו עבודות לשיקום האספלט ברחוב: הרחוב יהיה סגור לתנועת כלי רכב ע"מ לאפשר עבודות קרצוף האספלט.
בהמשך השבוע יתבצעו עבודות נקודתיות לאורך הרחוב שבהם קטעי רחוב יהיו סגורים לתנועת רכבים. מצפון ומדרום לכל קטע עבודה יתאפשר תנועה דו סטרית עם הכוונת תנועה לטובת דיירי הרחוב.

אין לחנות בחניות הציבוריות ברחוב. רכבים שיחנו בכביש יגררו.
ביום שני ה- 10/1/22 מתוכננת סלילת אספלט סופית של הרחוב.

רחוב החורש - בין רחוב הקוצר לרחוב הנוטע
ביום ראשון ה- 26/12/21 יחלו עבודות להנחת תשתית ביוב, מים והכנות לסיבים אופטים.
משך העבודות כחודשיים.

·         הרחוב יהיה סגור לתנועת רכבים במהלך שעות העבודה, 08:30 – 17:00.

·         אין לחנות בחניות הציבוריות ברחוב. רכבים שיחנו בכביש יגררו.

·         תנועת הרכבים שבאה מצפון תוסט לרחוב הנוטע והחבצלת שכיוון הנסיעה בהן יאפשר תנועה זו (ברחוב הנוטע תתאפשר תנועה חד סטרית לכיוון מערב, וברחוב החבצלת התנועה תהיה דו סטרית).

רחוב סמטת דרך הבאר - בין רחוב דרך הגנים לבין רחוב החורש
יתבצעו עבודות בתשתית המים.ותיקונים כלליים.

שביל המעלות
יימשכו עבודות ביוב ותיקונים כלליים.

מרכז וייל לתרבות וקהילה​

​בברכה,