אגרת לתושב 28/04/22

לוגו מועצה

תמונהתמונהתמונהתמונה

טקס יום השואה

בערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה קיימנו טקס באודיטוריום מרכז וייל.

במרכז הערב הוקרן הסרט ״אפר נושק לתקומה״ על חייו של שורד השואה מר שרגא מילשטיין, ראש המועצה הרביעי של כפר שמריהו וחבר הנהלת יד ושם.

ניתן לצפות בטקס בפייסבוק בקישור הבא:  https://katzr.net/edbfcc

מסיבות וארועים פרטיים

מספר נקודות חשובות עבור קיום מסיבות יום העצמאות בביתכם:

חנייה - יש לתאם מול מחלקת הפיקוח את נושא חניית האורחים.
חנייה על מדרכה מאלצת את שכניכם לרדת לכביש ולסכן מבוגרים, הורים עם עגלות, ילדים צעירים ולמעשה את כולם.
מחלקת הפיקוח תאכוף איסור חניה על מדרכה, חסימה של נתיב תנועה וכו׳.

הצבת גנרטור בשטח ציבורי - יש להגיש את הבקשה אשר מצורפת בלינק המצ"ב לשם קבלת הנחיות ואישור הצבה:
וזאת לא יאוחר מ 7 ימי עסקים טרם עריכת האירוע.
הסיבה לצורך באישור הוא על מנת למזער פגיעה בשכנים הן מבחינת הפרעה למעבר והן מבחינת מפגע רעש.

מסיבות בשכר - חל איסור לקיים מסיבות בשכר, עריכת מסיבות בשכר תוביל לסגירת המסיבה על ידי משטרת ישראל וכן לפתיחת תיק ברשות המיסים.
חשוב לציין כי גם גביית ״החזר הוצאות״ או ״השתתפות בעלויות״ ע״י כל משתתף נחשבת מסיבה בשכר.
הסיבה לאיסור מסיבות בשכר הוא הצורך לשמור על האיזון בין ההנאה לחוגגים מחד אל מול מזעור ההפרעה לשכנים מאידך. כך הכפר לא יהפוך למרכז מסיבות.

זיקוקים - חל איסור לעשות שימוש בזיקוקים מכל סוג שהוא, הנ"ל מותנה באישור משטרת ישראל.
שימוש בזיקוקים מהווה סיכון בטיחותי ולכן מצריך אישורים.
בנוסף, רעש של זיקוקים פוגע בנפגעי פוסט טראומה מהשירות הצבאי ופוגע בבעלי החיים בכפר.

בטיחות - במידה והוספתם פריטים באירוע כגון ספות, שולחנות, במה, פנסי תאורה ועוד, חשוב להביא מהנדס קונסטרוקציה לבדיקת המתקנים אחרת תהיו חשופים לתביעות ממשתתפי האירוע, במקרה של פגיעה.

מחלקת הפיקוח תשמח לעמוד לשירותכם בכל שאלה, דבר ועניין במייל
rishuy@kfar.org.il וכן בטלפון 09-9506699 שלוחה 4

בעוד שאנחנו במועצה נכונים לסייע ככל שניתן, חשוב לציין כי אכיפת מטרדי רעש, הפרת חוק שעות עבודה ומנוחה וכו׳ נמצאים באחריות המשטרה בלבד ולנו כמועצה אין כל סמכות אכיפה.

אני סמוך ובטוח כי נדע לחגוג תוך שמירה על שכנות טובה.

ניקיון שטחים

לידיעת בעלי המגרשים הפרטיים בכפר שמריהו,  על פי חוק העזר "מניעת מפגעים 2008 " על בעלי מגרשים פרטיים לנקות את המגרשים בהתאם לתנאים המפורטים להלן :

· סילוק פסולת מכל סוג שהוא מתחומי המגרש
· ניכוש עשבים במגרשים
· פינוי הפסולת לאתר אשפה מורשה.

בעלי המגרשים מתבקשים לנקות את מגרשיהם עד לתאריך  15.5.2022

– בימים הקרובים תשלח לבעלי השטחים הפתוחים התראה לניקוי השטח. למניעת מפגעים ושרפות, אנא הקפידו לנכש ולפנות בזמן.

*אנא הימנעו מאכיפה*

לתיאום פינוי הגזם ניתן לפנות לאביב זמיר, מנהל מחלקת האחזקה בטלפון נייד- 054-2300683.

חזירי בר בכפר

בימים האחרונים מסתובבים שני חזירי בר בחלקו המזרחי של הכפר.

המועצה בקשר עם רשות הטבע והגנים להרחקת החזירים והנושא בטיפול רציף.

מבקשים לשים לב בימים הקרובים לסגירת פחי אשפה ומיקומם במקום המיועד להם ולא ברחוב.

צילום :  Tiia Monto

נחשים

עונת פעילות הנחשים החלה.

התושבים מתבקשים לנקוט מידה רבה של זהירות ולהדריך ילדים כיצד להימנע ממפגש עם נחש.  במקרה ונראה נחש, יש להתרחק בזהירות (לא בבהלה) ולהזעיק מבוגר.

התושבים מתבקשים לנקות היטב שטחים מעשבייה ומגרוטאות ובכך לצמצם שטחי מסתור לנחשים. בעלי חלקות חקלאיות מתבקשים לקצור את העשבייה ואם אפשר לחרוש את השטח.

הנחש הנפוץ באזורנו הוא הצפע הארצישראלי, אשר פעיל בעיקר בלילה.
אם נתקלתם בנחש אנא נסו לשמור קשר עין, פנו והזמינו לוכד נחשים.

ספריית מרכז וייל

בשל אירועי יום הזיכרון ויום העצמאות הספריה תהיה סגורה בימים שלישי, רביעי וחמישי, 3-5/5/22.

חתימה סרג'

אתר האינטרנט | דף הפייסבוק | ערוץ היוטיוב | טוויטר | אינסטגרם

רחוב קרן היסוד 18 כפר שמריהו 4691000 | טל' 09-9506699 | moatza@kfar.org.il
לתצוגה
מיטבית במכשיר סלולרי - מומלץ לסובב מסך לרוחב.

תמונהתמונהתמונהתמונה