עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, 21.04.15 כפר שמריהו

עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, 21.04.15 כפר שמריהו (הגדל)

ביום שלישי ה-21.04.15 בשעה 19:50 ציינו בכפר שמריהו את ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה.

הטקס נערך ברחבת האנדרטה ברחוב הנוטע.

את המשואה הדליקו עדה, דוידי ויונתן גילת; אמו ואֱחיו של דן גילת זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה, אשר נפל בְּחָזית הדרום בְּמלחמת יום הכיפורים וּמְקום קְבורתו לא נודע.

הנחת זרים:

• זר המשפחות השַכּוּלות - חנה ושמואל מילר

• זר הוותיקים - חנן זילברסון ובני גוטמן

• זר ניצולי השואה - ג'ורג' בנימין זילברשטיין, בניו רָז ודוד, ונכדותיו עדי וגיל.

• זר בשם אגודת המים – יעקב נוימן ומאיר פרוינדליך

• זר בשם ועד בית הַכְּנֶסֶת "היכל הבנים" - שמואל כהן ודניאל טואטי.

• זר בּשם חברת קדישא - דורית לוי ויוחנן היילברונר

• זר בשם ביה"ס המשותף "כפר שמריהו – חוף השרון" - שרה מרטין, גלי בדש והתלמיד שון מיכאלי.

• זר יחידות המתנדבים - דוד טפרסון וסיון אבנרי.

• זר תְנועת הצופים, שבט ני"ר - קרן ארקין ודרור לגזיאל.

• זר המועצה המקומית - דרור אלוני וסיגל זוז.

החיילים והחיילות מניחי הזרים:

עידו עומר, ליטל כהן, רוני בורנשטיין, יותם בורשטיין, עומר רומנו, יואב זילברסון, חן חסיד, בן קוֹלְבֶּר, מאיה קוֹטְלִיצְקִי וטל שַסְטוֹבִיץ'.

דבר ראש המועצה, דרור אלוני:

משפחות שכולות, תושבי כפר שמריהו, אורחים יקרים,

ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי הטרור, אנו מתייחדים ומוקירים כבוד לנופלים, והערכה לבני המשפחות, אשר שָכְלו את יקיריהן במסגרת השירות או בפעולות הטרור.

קצב האירועים במדינת ישראל אינו משאיר רגע דל: בחודשים יולי ואוגוסט היינו ב"צוק איתן" וחווינו פגיעות של רקטות, ושבעה חודשים לאחר מכן, בחודש מרץ, הובהלנו לבחירות לכנסת העשרים.

המזרח התיכון גועש: במצרים מתחלף שלטון ועוד שלטון, סוריה אינה מתפקדת עוד כמדינה ריבונית, עירק מפולגת, בלבנון מליציות צבאיות עושות כבשלן, ירדן חרדה לחדירת ארגון דאעש וטורקיה נהפכת למעוז איסלמי.

מעבר למעגל הראשון, אירן, עם עתודות הנפט שלה, משטה בעולם המערבי ותוך כדי משיכת זמן מפתחת יכולות צבאיות איכותיות ומסוכנות.

ואנחנו, בארצנו הקטנטונת, דמוקרטיה יחידה בין דיקטטורות, מלוכות והקצנה דתית, מנסים לשמור על מדינה, המשלבת חברה אזרחית מערבית נאורה מבלי להתנתק מהשורשים ומהמסורת העברית ארוכת השנים.

הלחצים מחוץ פורצים פנימה ובתקופה האחרונה נחשפנו לגילויי שנאה, אלימות והפחדה מקרבנו. כאילו לא די לנו משכנינו המאיימים לכלותינו, נפתחה זירה חדשה של רטוריקה גזענית, חלקה מפי פוליטיקאים, חלקה מפי ידוענים וחלקה אלומה, המאיימת לפלג ולהרוס את המרקם החברתי המהווה נדבך חשוב במפעל הציוני.

דור המייסדים אינו חף מטעויות. בוודאי שנעשו, אך בסופו של יום המנהיגות ההיא העלתה את עם ישראל מארצות גלותו, חידשה שפה, עיצבה חוק וסדר והקימה מדינה. אותו דור של מייסדים, מהתנועה הרוויזיוניסטית, או מתנועת העבודה, או מהציונות הדתית לא חיכה לנסים הם חוללו נסים – חלמו והגשימו. כפי שכתב אהרון זאב בשנות השלושים של המאה הקודמת: "...נס לא קרא לנו, פח שמן לא מצאנו, בסלע חצבנו עד דם – ויהי אור"

יום הזיכרון מצוין לפני יום העצמאות ויש בכך משום תזכורת שהקמת המדינה, ביסוסה והגנתה גוו קורבנות אדם והשכול שרוי בקרבנו. נתן אלתרמן, במגש הכסף, כתב:

"...אָז תִּשְׁאַל הָאֻמָּה, שְׁטוּפַת דֶּמַע-וָקֶסֶם ,

וְאָמְרָה: מִי אַתֶּם?

וְהַשְּׁנַיִם, שׁוֹקְטִים ,

יַעֲנוּ לָהּ: אֲנַחְנוּ מַגַּשׁ הַכֶּסֶף

שֶׁעָלָיו לָךְ נִתְּנָה מְדִינַת-הַיְּהוּדִים

כך ויאמרו ונפלו לרגלה עוטפי צל,

והשאר יסופר בתולדות ישראל..."

ואנחנו החיים בה, האזרחים, תושבי מדינת ישראל, מחויבים להמשך קיומה ולשמירת אופייה הדמוקרטי, להישגיה ולהתפתחותה. לא באומר אלא במעשינו.

חברים יקרים, טובי בנותינו ובנינו משרתים בכוחות הביטחון ורובם בשירות צבאי החושף אותם לסכנות יום יומיות. אנו צריכים לחזק את החוסן הלאומי אשר ירתיע מאויב וצורר מלאיים עלינו.

עלינו לחזק את החינוך המדעי והטכנולוגי בכדי להמשיך ולהיות מדינת הזנק start-up nation , עלינו ללמוד תרבות ישראל, סיפרות, היסטוריה ופילוסופיה בכדי לשמור על ערכים ולהכיר את תרבויות העולם הגדול, עלינו לגלות סולידריות עם בני עמנו ועם בני לאומים אחרים השרויים במצוקה, עלינו לדבוק בחזון נביאי ישראל וברוח מגילת העצמאות ובעיקר לקחת אחריות ולעשות. אל תאמר הוא יתנדב, הוא ילחם, הוא ישרת והוא יגן. אם כל אחד ואחת מאיתנו יבדוק במה הוא יכול לתרום ולקדם את החברה בישראל ולחזק את החוסן הלאומי, נהייה שרשרת חזקה שאינה ניתנת לניתוק. כלשון המשורר חיים גורי בשירו הרעות:

"...אַךְ נִזְכֹּר אֶת כֻּלָּם :

אֶת יְפֵי הַבְּלוֹרִית וְהַתֹּאַר

כִּי רֵעוּת שֶׁכָּזֹאת לְעוֹלָם

לֹא תִּתֵּן אֶת לִבֵּנוּ לִשְׁכֹּחַ .

אַהֲבָה מְקֻדֶּשֶׁת בְּדָם

אַתְּ תָּשׁוּבִי בֵּינֵינוּ לִפְרֹחַ . ..."

הערב, במהלך הטקס והנחת הזרים, ראינו את רציפות הדורות ואת איכות הדור הצעיר. זה מרגש וממלא בתקווה. זה לא מובן מאליו. כל אחד צריך להשתדל יותר, לחשוב גם על הזולת ועל צרכיו ובצניעות לעשות, כן לעשות למען הכלל.

הורים יקרים, תפקידנו ואחריותנו לחינוך הדור הצעיר ולקביעת אופייה של המדינה, מול הקידמה והמידע האין סופי חשובים היום עשרת מונים.

אנו זוכרים את הנופלים ומתחייבים לשמרם בלבותנו לעד.

משפחות שכולות, את רובכם אני מכיר אישית. רבים מהנופלים היו חלק מנוף ילדותי וכל אחד מהם עולם ומלואו. אסתר, חנה, סם, עדה, עדה ומשפחות השכול, אנו עושים ונעשה כמיטב יכולתנו להנציחם ולהביא את סיפורם לדורות הבאים.

אנו שולחים תנחומים למשפחות, אשר שכלו את יקיריהן במלחמות ישראל ועל הגנתה ולמשפחות נפגעי פעולות הטרור ואיחולי החלמה מהירה לפצועי כוחות הביטחון.

סרט שהוקרן בטקס - יוסי גרסיאני ז"ל:

תודות ל:

פנינה רבינוביץ ולצוות מרכז וייל: עדי, נורית, רונית, עירית, עופר ואבי.

שירי הרפז

רונן האזה

סיוון אבנרי

דניאל כל טוב

עומר מילשטיין

אלינור מילשטיין

רוני בורנשטיין

יעל נחשון

ענת ספיר

מוטי אטיאס והילדים המנגנים

שושי ארד וילדי כיתה ו' הדגלנים

דניאל קוטליצקי, מפקד המשמר

מקהלת כפר שמריהו בניצוחו של משה רסיוק

שבט ני"ר, הצופים: קרן ארקין, דרור לגזיאל, גיא הלר, אופיר אריאל, אנאל מודעי, מיכל עמרני, תמר אלוני, גפן מאור, מיקה רוטלוי, עדן הולין, שירי מודעי, אדם שגב, אילי בלושטיין, נועה דוד, עדן הולין, רומי פוקס

תודה רבה לעובדי המועצה המקומית כפר שמריהו:

יעל לוי, משה שוהם ועובדי מח' אחזקה, ליאור גולן, איציק כהן, יוספה כהן, יגאל רדה, לשוטר ברוך סלומון ולמתנדבים.

לתמונות נוספות מהעצרת:

חלק I - צילום: יוספה כהן

חלק II - צילום: קים קרול.

יהי זכר הנופלים ברוך.