עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, 10.05.16 כפר שמריהו

10/05/2016
    עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, 10.05.16 כפר שמריהו (הגדל)

ביום שלישי ה-10.05.16 בשעה 19:50 ציינו בכפר שמריהו את ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה.

הטקס נערך ברחבת האנדרטה ברחוב הנוטע.

את המשוּאָה לזכר הנופלים הדליקו קרן אייל קוֹטְלִיצְקִי והראל בֵּית אוֹן.

את הזרים הניחו:

• בני משפחות הנופלים
    • חיילי צה"ל תושבי היישוב
    • בשם יחידת המתנדבים - סרג' קורשיא ושי רז
    • בשם המועצה המקומית - דרור אלוני וסגניתו סיגל זוז

את מניחי הזרים ליווי נציגי שבט ני"ר וילדי כיתות ה'-ו' מבית הספר ביישוב.

דבר ראש המועצה, דרור אלוני:

משפחות שכולות, תושבי כפר שמריהו, אורחים יקרים,

ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, אנו מתייחדים ומוקירים כבוד לנופלים, והערכה לבני המשפחות, אשר שָכְלו את יקיריהן במסגרת השירות או בפעולות הטרור.

בשנה האחרונה אנו מתמודדים עם מגוון פיגועים.

רבים נהרגו אחרים נפצעו ומשפחות רבות הצטרפו למשפחת השכול.

לא מדובר בצבאות או במדינות המאיימות על קיומה של מדינת ישראל אלא בטרוריסטים, המונעים בעיקר מהלך רוח דתי קיצוני, אך גם ממצוקה חברתית, כלכלית ומנהיגותית.

בעבר ידענו לזהות אויב, בדרך כלל מדינה עם צבא טנקים, מטוסים, ספינות וכד'. אלה אינם עוד סביבנו. עם מצרים ועם ירדן יש הסכמי שלום, עירק וסוריה אינן מקיימות עוד צבאות סדירים משמעותיים ורק ארגונים לאומים או דתיים או אנרכיסטים מערערים את הסדר העולמי ויוצרים גם אצלנו תחושת איום וחשש, בעיקר ברמה האישית. ניתן לומר בוודאות כי בשנים האחרונות אין איום קיומי על מדינת ישראל מצד מדינות ערב.

המלחמה הסמויה, זו אשר מתקיימת במקום לא נודע, מאחורי מחשב, עשויה לגרום לנזק, לסבל ולהרס חמור עשרת מונים ממטוס, רקטה או טיל.

צה"ל וכוחות הביטחון מתמודדים כעת בשדות קרב, אשר לרובנו קשה לדמיין את צורתם ואת אופיים. לא רק טנק, מטוס או ספינה אלא וירוס או תולעת מחשב החודרים לליבת התשתית ומסוגלים להפסיק פעולת תחנות כוח, להשבית מנועים, להשתלט על אמצעי תקשורת ועוד מגוון פגיעות.

לאור החדשנות זקוקה המדינה לגייס כח אדם משכיל יותר, סובלן יותר, מיומן יותר ובעיקר נחוש, יזם, יצירתי ומחויב.

ב-1942 כתבה חנה סנש את השיר בדרך...

קוֹל קָרָא, וְהָלַכְתִּי,

הָלַכְתִּי, כִּי קָרָא הַקּוֹל.

הָלַכְתִּי לְבַל אֶפֹּל.

במלחמת העצמאות כתב חיים גורי תפילה לקראת קרב:

הָבֵא בְּרָכָה לַנְּעָרִים, כִּי בָּאָה עֵת.

רְאֵה אוֹתָם שּוֹתְקִים וּנְכוֹנִים, וְעֵינֵיהֶם דּוֹלְקוֹת.

רְאֵה, יוֹרֵד הָעֶרֶב,

רוּחַ בַּצַּמָּרוֹת, הָאֹרֶן מְרַטֵּט.

קְרָב יִהְיֶה הַלַּיְלָה. וְהֵמָּה מְעַטִּים מְאֹד.

חברות וחברים יקרים,

זמנים השתנו, אמצעי לחימה והגנה נעשו מתוחכמים, מהירים ומסוכנים ובעיקר דורשים כי מאחוריהם יעמדו אנשים חכמים, מיומנים, מחויבים ולא פחות חשוב מוסריים.

מדינת ישראל זקוקה לכל בחורה ובחור ולא יכולה להרשות לעצמה את תופעת ההשתמטות משרות משמעותי, כפי שאנו עדים למגמה.

העורף גם הוא זקוק לכוחות חזקים ומיומנים, שכן בזכות החוסן בעורף תתאפשר הכרעה בחזית. והעורף בנוי בעיקר על מתנדבים, אזרחים, אשר מעמידים עצמם להתכוננות ומכשירים עצמם לפעילות מצילה חיים. זו ההזדמנות להודות לתושבים המתנדבים ביחידת החילוץ, ביחידת משמר הכפר ובמכלולי החרום.

אנו זוכרים את הנופלים ומתחייבים לשמרם בלבותנו לעד.

רבים מהנופלים היו חלק מנוף ילדותי וכל אחד מהם עולם ומלואו. אסתר, חנה, סם, עדה ומשפחות השכול, אנו עושים ונעשה כמיטב יכולתנו להנציחם ולהביא את סיפורם לדורות הבאים.

מי ייתן ומילות שיר הרעות ירקמו עור וגידים:

הָרֵעוּת, כִּנְעָרַיִךְ כֻּלָּם

שׁוּב בִּשְׁמֵךְ נְחַיֵּךְ וְנֵלֵכָה

כִּי רֵעִים שֶׁנָּפְלוּ עַל חַרְבָּם

אֶת חַיַּיִךְ הוֹתִירוּ לְזֵכֶר

לתפיסתי האתגר המנהיגותי החשוב והנחוץ למדינת ישראל בעת הזו הינו אחדות בעם – חיזוק המרקם החברתי, עידוד הסולידריות ואהבת האדם באשר הוא אדם ודחיית השיח המתלהם. האמור לעיל אינו במקום שיח על חילוקי דעות אלא על הדרך אשר בה השיח מתנהל.

מפקדים וחיילים, משרתי כוחות הביטחון, אנו נותנים בכם אמון. הגנו על מדינתנו באהבה, במסירות, בהקרבה ובמוסריות.

בשנה הבאה נציין את שנת השמונים לכפר שמריהו. אנו חבים חוב גדול לנופלים. בזכות רוחם ומעשיהם, הגענו עד הלום.

אנו שולחים תנחומים למשפחות, אשר שכלו את יקיריהן במלחמות ישראל ועל הגנתה ולמשפחות נפגעי הטרור.

רפואה שלמה לפצועי כוחות הביטחון וקורבנות הטרור.

מי ייתן ושני נעדרי צה"ל, אורון שאול והדר גולדין, יובאו בהקדם לקבר ישראל.

סרט שהוקרן בטקס - ירון שלו המבורגר ז"ל:

תודה רבה

• לצוות מרכז וייל: פנינה, עדי, עירית, רונית, נורית, עופר ואבי

• לתלמידי כיתות ה'-ו'

• לעובדי המועצה המקומית כפר שמריהו

• למקהלת כפר שמריהו בניצוחו של משה רסיוק

• למשתתפי הטקס:

שירי הרפז, רונן האזה, חזן – דניאל כל טוב, סיון אבנרי, תמר אלוני, יוקי גניגר, שמרית בורלא

• לדגלנים: סער יפה, נועה דנקנר, אריאל זילברסון, מעין שולק (חצוצרה), זיו גלוברמן (תופים)

• למדליקי משואה: קרן אייל קוטליציקי, הראל בית און

• לזמרות דניאלה לוגסי ויעל נחשון