אירוע 20 שנים לבית וייל
מוצ"ש, 31 במאי 2014, ב' בסיון תשע"ד, ציינו עשרים שנים להקמתו ולפעילותו של מרכז ווייל לתרבות ולקהילה.
התושבת גילה שטיין פתחה את האירוע בקטע הסטורי: " תושבים יקרים, פניה זו נועדה לעורר בדחיפות את תשומת לבכם למעשים חריגים ובוטים הקורים בימים אלה בכפר ואשר אם לא ינקטו צעדים נגדם יהפכו לעובדות בשטח. "המדובר בפרשת וייל" בלב הכפר בשטח שיעדו הוגדר במקור כשטח ירוק ואשר מוקף כולו בתי מגורים, יוזם ראש המועצה .... הקמת מבנה שיהיה פיל לבן ובכיה לדורות. עפ"י המתוכנן יהיו בו אולם ספורט, אולם אירועים וריקודים, במת מופעים וחדר הקרנה לסרטי קולנוע.... קל להעריך את הרעש והמהומה שיקימו מכוניות באי המבנה כמו גם האירועים עצמם....." על מכתב זה חתמו 63 משפחות מהכפר והוא מבטא את התחושות והחששות שליוו את הקמת הבית.
בהמשך הערב, בהנחיית תושבת הכפר שרהלה לוכסמבורג, הופיעו מקהלת כפר שמריהו, תזמורת השרון, חבורת הזמר והזמרת אילנית.
אז מה זה בעצם "מרכז וייל"?
בית שיש בו פעילות 24 שעות ביממה (כמעט...)
בית שברבע לשבע כבר מתקיימת בו פעילות כאילו אנחנו באמצע היום ובעשר בלילה התורנית נאלצת להתווכח עם שחקני הכדורסל שהיא חייבת לנעול...
בית שנפגשים בו אנשים בני 90 + עם ילדים בני 5 מינוס....,
שבמסדרונותיו תפגוש "אבירים", עם חניתות בזמן שבאודיטוריום מתקיימת הרצאה בבודהיזם הנפתחת ברבע שעה של מדיטציה...
בית שבערב, בו זמנית יש פתיחת תערוכה, ריקודי עם, סרט טרום בכורה וחזרות של התזמורת...
שעובדי האחזקה עורכים את פינת הקפה 4 פעמים ביום ומחויבים לנקות את השירותים ארבע פעמים בערב...
בית שהוא בית חם לכולם, לילדי הצהרון המקבלים פה גם ארוחת צהרים ולגימלאי הכפר הבאים לקפה ועוגה לפני פעילות ולמפגש עם חברים..
בית שאם שכחת בו מטריה, טלפון סלולרי או נעליים....יהיה מי שידאג לשמור לך אותם במשרד ולעתים להתקשר אליך עוד לפני שהגעת הביתה...
בית שמתקיימים בו קונצרטים איכותיים למבוגרים ושעורי טרום כלי לבני שלוש מתוך הבנה שהם , הם דור העתיד...
בית שמוצגות בו תערוכות ציור וצילום של אמנים מבחוץ ותערוכות של תושבי הכפר שתמיד זוכים לקהל ביתי מפרגן....
בית שהוא "בית ללא הפסקה" ושהוא מרכז תרבות ושהוא מרכז קהילתי ושהוא לב הכפר...הלב הפועם של הכפר...
דבר ראש המועצה, דרור אלוני:
בילדותי הפעילות הקהילתית התנהלה סביב בית לוין, אשר נבנה כבית העם ב-1939 ומשמש היום כבנין המועצה. הפעילות כללה סרטים, חוגים, גני ילדים, קייטנות ותנועת הנוער מכבי צעיר.
את הדרך למכולת נתן עברתי מביתי ישירות, בדרך עפר. לימים נבנה בית דונסקי, היום בית מרקס.
בשנות השישים הוקם בית סניור, ושימש בעיקר את תנועת מכבי צעיר בהדרכת שחקן מכבי ת"א בכדורסל, משה שרם, אך חלק מהפעילות הקהילתית החלה לנדוד אליו.
בצמוד לבית סניור, במקום בו ממוקם בית ווייל, עמד מגרש הכדוריד והכדורסל. הייתה לנו קבוצת כדוריד מעולה - מכבי כפר שמריהו. לאימונים ולמשחקים היו מגיעים תושבים רבים לצפות ולעודד.
ואז, בתחילת שנות התשעים, באה ההזדמנות ותרומתו של דר' ברוך ווייל טלטלה את הישוב. דר' ווייל, אשר שימש כראש המועצה 14 שנים, תרם את חלקתו, בת שני הדונמים, להקמת מרכז פעילות לנוער.
הישוב היה כמרקחה וכמעט ולא היה תושב, אשר לא הביע דעתו בעד או נגד הקמת מרכז כזה וכמובן התקיים דיון לגבי מיקומו של הבית: בסמוך למועדון הספורט, בסמוך לבית הספר או במקום הנוכחי.
אני, אשר הייתי באותה העת מפקד עסוק בצבא הייתי פחות מעורב, הבעתי את דעתי בעד, אך בסמוך למועדון הספורט, כמשלים לו.
ראש המועצה בעת ההיא היה שרגא מילשטיין. הוא הספיק לצבור ניסיון וכושר עמידה מול מתנגדים ובעיקר השכיל להבחין בין חשיבה קונסטרוקטיבית להפרעה רעשנית.
שרגא והמועצה בראשה עמד הקימה וועדת היגוי והציבה בראשה את דר' יוקי גיניגר. יוקי היה פעיל קהילתי הן בוועד ההורים של ביה"ס והן בקיום אירועי תרבות, אשר השיא היה חגיגיות היובל.
בסיום מאבקים פנימיים הוחלט להקים את הבית במקום בו הוא ניצב וב-1994 נהיה לנו מרכז פעילות חוגית, הכולל אולם כדורסל ממוזג, שני מגרשי סקואש אטרקטיביים וחדרי חוגים.
כעבור מספר שנים העמידה אחותו של דר ווייל, גב' אלזה קאפ, את נחלתה כתרומה והוחלט להרחיב את בית ווייל והרי אנו נצבים בחלק השני, הכולל אודיטוריום וספרייה.
שרגא מילשטיין הספיק להשלים את הבנייה, אך את התוכן התרבותי יזם ויצק מחליפו, ראש המועצה שמוליק בן טובים.
בין בחירותיו הטובות, מינה שמוליק את פנינה רבינוביץ לתפקיד מנהלת מחלקת תרבות וקהילה.
מזה חמש עשרה שנים מרכז ווייל מהווה מרכז תרבותי אזורית ובית ליצירה, להצגה ולקידום התרבות במגוון רחב וכמענה לשונות בטעמים.
מעבר לכל העשייה והתרומה, רק לאחרונה הסדרנו עם רשויות התכנון טופסי גמר ואישור הפעלה קבוע. ובשנים האחרונות התגבש צוות מעולה, מקצועי ומחויב, אשר הביא את כפר שמריהו לזכייה בפרס שרת התרבות והספורט לשנת 2013 למועצות מקומיות. על כך תודתנו הרבה.
אני חייב תודה גם לחבורת המתנדבות ובראשן סגנית ראש המועצה סיגל זוז על תמיכתן בגיבוש סדר יום תרבותי ובבחירות הנכונות של המופעים והפעילות.
דרור הזמין לבמה את שרגא מילשטיין, שמוליק בן-טובים, יוקי גיניגר ופנינה רבינוביץ.
הוענק לפנינה זר פרחים והודו לה ולצוות.
שרגא, יוקי ושמוליק שיתפו בתהליכים, בקשיים ובהצלחות וזכו להוקרה ולתודה גדולה.
תודות:
תודות מיוחדות לצוות בית ווייל על הפקת האירוע: פנינה, עדי, עירית, נורית, רונית ועופר.
תודה לגילה שטיין, לשרהל'ה לוכסנבורג, למקהלת כפר שמריהו בניצוחו של דר' משה רסיוק, לחבורת הזמר בניהולו האמנותי של פיני שפיגלר, לחנה גת (אילנית), לתזמורת השרון בניצוחו שלמה טינטפולבר ולמייסד קלמן יונגרייז.
לתמונות נוספות:
Banners
דלג על Banners