כפר שמריהו - הודעות ועדכונים 18.06.15

תושבי כפר שמריהו שלום רב,

להלן הודעות ועדכונים:

עבודות תשתית והסדרי תנועה זמניים

בימים הקרובים תתבצענה עבודות סלילה והנחת תשתיות כדלקמן:

• רחוב הדקלים
      השלמת סלילה – הרחוב סגור לתנועת כל כלי הרכב.

• רחוב הנרקיסים
      השלמת מערכת ביוב וניקוז – הרחוב מוגבל בתנועה.
      הדירים מתבקשים שלא להשאיר כלי רכב חונים בצד הדרך.

יתכן ובימים ובשעות מסוימים הכניסה לרחוב תהיה דרך שביל היסמין. נא לעקוב אחר השילוט.

• רחוב הרקפות
      הנחת קו מים וחיבורו לבתים – התנועה מוגבלת.
      בימים רביעי וחמישי (24 ו-25 ביוני 2015) בין השעות 08:00 – 14:00, הרחוב יהיה סגור לסירוגין ותנועה תופנה לשביל היסמין.
      הדירים מתבקשים לא להשאיר כלי רכב חונים ברחוב בין השעות 07:30 – 15:00.

• רחוב האילנות
      תחל עבודה לחידוש צנרת המים בקטע שבין רחוב הנרקיסים לרחוב דרך השדות.

יתכן ובימים ובשעות מסוימים הכניסה לרחוב האילנות תהיה דרך שביל היסמין. נא לעקוב אחר השילוט.

• שביל היסמין
      בימים מסוימים, בשעות היום, בעת שרחוב הרקפות ייסגר, שביל היסמין יפתח לתנועה עוברת. אין לחסום את המעברים.

שיתוף פעולה יסייע לעובדים להשלים את עבודתם. אי שיתוף פעולה יגרור עיכובים מיותרים ואי נוחות. רוב העובדים מוסלמים ובאים לעבוד למרות צום הרמדאן. אנו מבקשים לכבד זאת.

אופניים חשמליים
    נושא הרכיבה על אופניים חשמליים עולה לסדר היום הציבורי ואף נדון בקרב הורי בית הספר היסודי.
    הנושא אינו מטופל במדינה, שכן אין חקיקה מוסדרת ואין אפשרות לטפל במי שאינו נושא תעודת זהות.
    לבקשתי, השוטר הקהילתי עורך ביקורות פתע.
    לפני כשבועיים זימן שני הורים מהרצליה לאסוף את ילדיהם אשר רכבו ברחוב החורש נגד כיוון התנועה והשבוע עוכבו שמונה רוכבים. לכולם בוצע הוצאת אוויר מגלגלי האופניים והורי הקטינים דווחו טלפונית.
    פניתי מספר פעמים למפקד משטרת גלילות לבצע אכיפה. הבטיח להשתדל...

אנו פונים ומזמינים עוד ועוד תושבות ותושבים להתנדב למשמר האזרחי ולסייע באכיפה. זה חשוב בלי קשר לאופניים חשמליים.

איסור חנייה ברח' שביל הסביון

ברח' שביל הסביון הוצב תמרור המורה על איסור חנייה משני צדי הרחוב. רכב חונה ייקנס.

רב קו לאזרחים ותיקים

המשרד לאזרחים ותיקים ומשרד התחבורה מקלים על האזרחים הותיקים להנפיק כרטיס רב קו – המקנה להם את ההנחה לה הם זכאים.
    בשבועות הקרובים, בימי שלישי, יעמדו עמדות להנפקת כרטיס רב קו במרכזי הבילוי והקניות הנבחרים ללא תשלום.
    האזרחים הוותיקים מוזמנים להגיע וליהנות מאירועי "שלישי בשלייקס", מהטבות ייחודיות וכן להנפיק כרטיס רב קו.
    פרטים נוספים באתר אזרחים ותיקים.

הזמנה למופע גלגליות

8.7.15 בשעה 17:15 במרכז וייל. הכניסה חופשית

הזמנה לאירועי קיץ בבית ראשונים

קייטנות קיץ לילדים - גני ילדים כפר שמריהו

באשכול גני הילדים בכפר שמריהו נערכות פעילויות קיץ לילדים מה- 1 ביולי 2015 עד ה- 6 באוגוסט 2015.
    הפעילויות פתוחות לקהל הרחב. פרטים והרשמה אצל שירי: 073-2776641

ערב לזכרו של הרב אבידור הכהן ז"ל

ערב לזכרו של הרב שמואל אבידור הכהן ז״ל, אשר שימש ארבעה עשורים כרב הקהילה של כפר שמריהו, עשר שנים לפטירתו, נערך אתמול, יום רביעי ה- 17.06.15 בערב בבית הכנסת "היכל הבנים".
    הנחה - הרב אורי איינהורן, ברך - ראש המועצה לשעבר שרגא מילשטיין ונשאו דברים על שינויים ותמורות ברבנות: פרפ׳ אביעד הכהן ופרופ׳ רחל אליאור.
    הכרתי את הרב אבידור הכהן ואחי היו תלמידיו. קיימנו אורח חיים חילוני אך תרבות ומסורת ישראל נילמדה תחת ביקורת ובהשוואה לתרבויות ולטקסטים אחרים.
    גדולתו של הרב אבידור הכהן הייתה בקרוב אנשים לערכים טובים שבין אדם לחברו ובין האדם לחברה. את היסודות הביא בעיקר מתרבות ישראל אך עודד השכלה רחבה וציטוט מגוון מקורות.
    זכור לי כי סביב ימי ספירת העומר היה פוגש את הנערים באחת מהמערות העתיקות בישוב, זו שחוסה בצילו של עץ התאנה הגדול, מלמד את תורתו ומקשיב לרחשי לבם של בני הנוער. בכמה סבלנות נאזר, ודרכו דוגמה אישית לצניעות ודרך ארץ.
    ההרצאות היו מרתקות.
    תודה רבה לעמנואל מאור ולשמואל כהן על רוח ההתנדבות בכלל והרוח הטובה בפרט.