כפר שמריהו - הודעות ועדכונים 16.07.15 - ארנונה וביוב

תושבי כפר שמריהו שלום רב,

להלן הודעות ועדכונים:

עדכון גובה הארנונה לשנת 2016

מליאת המועצה אישרה הגדלת הארנונה לשנת 2016 בשיעור של 2.5% מעבר לגידול האוטומטי (1.27%) ולתמיכה בתקציב העברות הממשלה בשיעור 0.3%. התוספת טעונה אישור משרדי הפנים והאוצר.
    הנימוקים לתוספת:

• לאור גידול בעלויות השירות לתושבי כפר שמריהו בשנים עברו, החליטה מליאת המועצה לפני כשנה, ביולי 2014, להעלות את הארנונה לשנת 2015 בשיעור 2.5%.
    • משרדי הפנים והאוצר, לאחר שבמשך שמונה חודשים, עד למרץ 2015, לא דנו בבקשה, הודיעו כי אין ביכולתם לדון בבקשתנו ומכאן לא יכולים לאשרה.
    • מאחר והתוספת בת 2.5% לא אושרה לשנת הכספים 2015, אנו חוזרים ומבקשים את אישור שר הפנים ושר האוצר לדון בבקשה לאותה תוספת לשנת עבודה 2016.
    • ממשלת ישראל ממשיכה ומעבירה מטלות, אשר בתחום אחריותה כגון: חינוך, רווחה, מיחזור וכדו' לרשות המקומית. המועצה המקומית כפר שמריהו מדורגת בראש סולם הדרוג הסוציו-אקונומי ולכן השתתפותנו גדולה יותר.
    • אנו פועלים לשמר ככל שניתן את רמת השירות, אך בהעדר מקורות, נאלץ לצמצם.
    • על פי כל אמת מידה אנו מדורגים כרשות יעילה וחסכונית.

לפרטים נוספים, שינוי בתעריפים ולצו הארנונה 2016 - לחצו כאן.

עדכון תעריף היטל להקמת מערכת ביוב מרכזי בכפר שמריהו

ביום 25.06.2015 החליטה מועצת הרשות הממשלתית למים ולביוב, לאשר תעריף הקמת מערכות ביוב במועצה המקומית כפר שמריהו.

החלטת מועצת הרשות הממשלתית ניתנה לאחר ההליך הציבורי שקיימה המועצה המקומית כפר שמריהו ביום 2.06.2015, לשמיעת עמדות הציבור, בהתאם להנחיית הרשות הממשלתית.

בהתאם להחלטת מועצת הרשות הממשלתית למים ולביוב מיום 25.06.15, יעודכנו תעריפי הקמת מערכות הביוב במועצה המקומית כפר שמריהו, בכפוף לכל אלה:

• התעריף להקמת מערכות ביוב יחול לגבי כל מ"ר בנוי וקרקע ולא רק על בניין למגורים (למעט לולים פעילים).
    • בהתאם לבסיס התחשיב, החיוב לקרקע יוגבל ל – 500 מ"ר לכל יחידת דיור.
    • סכום התעריף להקמת מערכות מים וביוב: קרקע – 6.33 ₪ למ"ר; בנוי – 63.26 ₪ למ"ר.

עוד יצוין, כי קביעת התעריף הנ"ל אינו גורע מסמכות מועצת הרשות הממשלתית לשנות את תעריפי ההקמה שנקבעו למועצה המקומית או לשנות את שיטת התעריף, בהתאם לנסיבות.

המועצה המקומית מודה לתושבי כפר שמריהו בעד השתתפותם בהליך השימוע הציבורי ומקווה להמשך שיתוף פעולה פורה.

בשבועות הקרובים צפויה רשות המים והביוב לדון בגובה אגרת השימוש. לאחר קבלת אישור לאגרת השימוש ופרסום ברשומות, נצא למכרזים להשלמת מערכת הביוב המרכזי בישוב כולו.

עדכון על עבודות תשתית והסדרי תנועה

במהלך השבוע הקרוב תתבצע עבודה רק בימים שלישי, רביעי וחמישי, בתאריכים 21 – 23 ביולי 2015. ימים ראשון ושני הינם ימי חג מוסלמי, איד אל-פיטר (חג סיום צום הרמדאן) והעובדים, בני דת האסלם, נמצאים בחופשה. חג שמח.
    בימי העבודה, שלישי – חמישי, תמשך עבודת הסלילה ברחוב הנרקיסים ועבודות תשתית חשמל בתת-קרקע ברחוב הרקפות.
    אנו מבקשים לא לחסום את הכניסות לתוואי הדרך ברחוב הנרקיסים מרחוב האילנות ומרחוב הדקלים בכדי לאפשר כניסת רכב ביטחון, במידת הצורך.

כביש 531/20 - עדכון על לוח זמנים

כידוע חברת נתיבי ישראל מבצעת את הקמת הכביש החדש והעתקת מסילות הברזל לתוכו. אצלנו עובר קטע של כביש מס' 20 (נתיבי אילון) ובמרכזו תעבורנה שש מסילות ברזל:

• מסילת החוף – שתי מסילות לרכבת נוסעים בציר חיפה תל אביב.
    • מסילת השרון – שתי מסילות של רכבת פרברית בין כפר סבא לתל אביב.
    • רכבת משא – שתי מסילות למטען כבד בציר חיפה תל אביב.

מדיון מעקב אחר התקדמות המיזם, אשר קיימנו עם חברת נתיבי ישראל עולה כי העתקת פעילות הרכבת מהתוואי הקיים אל התוואי העתידי, בתוך כביש 20, צפויה רק בסוף שנת 2018.
    הקמת מעגל התנועה בצומת הרחובות המעפילים, דרך השדות ושביל השקד נידחת לקיץ 2016.

ימי פגרה של המועצה

בין התאריכים 02 – 15 באוגוסט 2015 תמצא המועצה בפגרת קיץ ורוב העובדים בחופשה.
    בימי הפגרה לא תהיה קבלת קהל ולא יינתנו שירותי משרד.
    בימי הפגרה ימצאו כוננים ותמשך עבודת פיקוח, אחזקה וניקיון.
    מוקד המועצה יפעל 24/7 ויעביר הודעות בהתאם לצורך. מספר הטלפון של המוקד 09-9506699.

דרוג המועצה המקומית כפר שמריהו

המועצה המקומית כפר שמריהו דורגה על ידי עיתון "גלובס" וחברת דן אנד ברדסטריט במקום השני לשנת 2015, בדרוג המועצות המקומיות עד 10,000 תושבים (עלייה מהמקום השלישי בשנת 2014).

הזמנה לאירוע הסמכה ולתערוכת אמצעים לכיבוי והצלה

מתנדבי יחידת חילוץ והצלה כפר שמריהו רשפון סיימו הכשרה לכיבוי והצלה בתחנת כיבוי הרצליה.
    התושבים מוזמנים לאירוע חגיגי שבו תוצג תערוכת אמצעים לכיבוי והצלה וייערך טקס הסמכה למתנדבים:

ביקור משלחת מסין בקרית החינוך

ביום שלישי ה- 14.07.15 ביקרה בכפר שמריהו משלחת מהעיר הסינית Wifung, בהובלת סגנית ראש העיר, אשר ממונה על החינוך, הבריאות והרווחה. העיר מונה כתשעה מיליון תושבים.
    האורחים, בליווי ראש המועצה, ביקרו בבית הספר ובאשכול גני הילדים. ד"ר אלכס שניידר, מנהל בית הספר, הציג את התפיסה בחינוכית המיוחדת לנו, נוצר עניין רב והצעה להמשך הקשר ולמידה משותפת.