כפר שמריהו - הודעות ועדכונים 13.08.15

13/08/2015

תושבי כפר שמריהו שלום רב,

להלן הודעות ועדכונים:

החל מיום ראשון הקרוב, ה- 16.08.15 תחזור המועצה לעבודה סדירה בכל המחלקות.

עדכון על עבודות תשתית והסדרי תנועה

רחוב הנרקיסים:
    במהלך השבוע עיקר העבודה תתבצע בקטע שבין רחוב האילנות לרחוב הדקלים. הרחוב ימשיך להיות סגור לתנועת כל כלי הרכב.
    בכדי להשלים את העבודות באיכות גבוהה ובאופן שהציבור כולו יצא נשכר אנו מקפידים לבצע את הסלילה עד לגבול השטח הפרטי ולהחזיר לציבור את מלא זכויותיו. בממשק בין פרטי לציבורי אנו מתמודדים עם שני קשיים עיקריים:

• פלישה של גדר פרטית לשטח הציבורי.
    • העדר שיתוף פעולה של תושבים בהורדת רשתות בזק לתת-קרקע.

היעד לפתוח את הרחוב לפני ראש השנה. אנא סייעו בידנו ושתפו פעולה.

רחוב האילנות ורחוב הנרקיסים (דרום):
    במהלך השבוע תעבורנה משאיות גדולות עם חומר מילוי לרחוב הנרקיסים. אין להשאיר כלי רכב ברחוב בין השעות 08:00 – 16:30.

רחוב הרקפות:
    תתבצענה עבודות לרוחב הדרך.
    הרחוב לא ייסגר לתנועה אך יתכנו שיבושי תנועה זמניים.
    תהיה הכוונה ושביל היסמין יפתח למעבר כלי הרכב.

רחוב הזורע:
    כפי שבוודאי ראיתם, ביטלנו את רצועת האספלט לאורך המדרכה מסיבות אסטטיות. בימים הקרובים תושלם עבודת ריצוף המדרכה.
    חברת בזק וחברת הוט ממשיכות להתקין חיבורים תת-קרקעיים. בסיום, יוסרו עמודי בזק.

צביעת מעברי חצייה ברחבי היישוב

השבוע נצבע את מעברי החצייה ברחבי היישוב. העבודות תתבצענה בשעות הלילה, מיום שני 17.08.15 עד יום חמישי 20.08.15, החל מהשעה 22:00.

שדה התעופה – נראה שהפסקת הפעילות מתקרבת

בהתאם להחלטת בג"ץ, בסוף חודש אוגוסט 2015 תופסקנה לחלוטין כל טיסות ההדרכה בשדה התעופה הרצליה. הדיונים בעתירות של משתמשי השדה יתחילו להידון בבג"ץ בחודש ספטמבר 2015.
    כזכור מזה למעלה מעשרים שנים פועלות הרשויות המקומיות הרצליה, רעננה וכפר שמריהו להפסקת הפעילות האווירית בשדה התעופה. משרד התחבורה קבע את מנחת עין שמר כתחליף, אך משרד הביטחון מסרב לפנותו למטרה זו.
    רוב השטח בו מתקיים בפועל שדה התעופה מצוי בשטח המוניציפאלי של כפר שמריהו ומיעוטו בהרצליה. רוב המתקנים בשדה התעופה נבנו על קרקע ביעוד חקלאי ללא היתרי בנייה כחוק ולא קבלו רישיון עסק כדין, והשדה כולו פועל בניגוד לחוקי התכנון והבנייה.
    ככל שאנו יודעים, היועץ המשפטי לממשלה הודיע למשרד התחבורה ולרשות שדות התעופה כי לא יתמוך בהמשך הפעלת השדה במצב הנוכחי.
    אנו נמשיך ונפעל להפסקת כל הפעילות האווירית בשדה וכמובן נעדכן בשינויים ובהחלטות.

כדורשת נשים

חוג כדורשת נשים של כפר שמריהו - רשפון מחדש את הפעילות ב-1 בספטמבר 2015.
    האימונים, בהדרכת מאמן מוסמך, יתקיימו בימי שלישי משעה 21:00 עד 22:30 באולם הספורט בבית וייל.
    לפרטים והרשמה: איתי דקל 054-2300323 itay.dek@kfar.info.

מרכז וייל לתרבות וקהילה - לוח שנה וחוברת פעילויות

המועצה המקומית כפר שמריהו באמצעות מרכז וייל לתרבות ולקהילה, מזמינה את הציבור לקחת חלק במגוון הרחב של פעילות תרבות ופנאי.
    צוות מרכז וייל העמיד תוכנית עשירה, המאפשרת בחירה על פי טעמים ורצונות, כולל פעילות חוגית לבני כל הגילאים.

תודה רבה למנהלת מרכז וייל פנינה רבינוביץ ולחברי וועדת התרבות בראשות סיגל זוז.
    תודה רבה לנורית סרור, רכזת חוגים, עירית וייזר, רכזת מועדון+, עדי גולן, רכזת מופעים ורונית כהן רכזת המכירות.

לוח השנה וחוברת החוגים נשלחו לבתי התושבים באמצעות דואר ישראל.

עדכונים באתר האינטרנט של מרכז וייל:  www.weilcenter.org.il
    למידע והרשמה: מרכז וייל, רח' הנוטע 4 כפר שמריהו, 09-9569430, weil@kfar.org.il

ללוח השנה בגירסה הדיגיטלית - לחצו כאן
    לחוברת החוגים - לחצו כאן

הזמנה לנוער – מסיבת חוף

המועצה האזורית חוף השרון מזמינה את בני הנוער, מכיתות ח' ומעלה לאירוע נוער, שייערך ביום ראשון הקרוב ה- 16.08.15 משעה 15:00 עד 24:00 בחוף דור.
    האירוע כולל מסיבת חוף, היכרות, גיבוש, פעילויות ספורט וארוחה.
    מספר דגשים:

• רחצה בים בשעות המותרות ובהשגחת מציל
    • האירוע מאושר ומאובטח
    • חל איסור שתיית אלכוהול ועישון נרגילה
    • עלות 30 ₪
    • הרשמה אצל רכז הנוער
    • איסוף מהיישובים החל מהשעה 14:00

תיעוד סיפורים אישיים של ניצולי שואה – פנייה מ"יד ושם"

ארגון "יד ושם" פונה לאזרחים הוותיקים, ניצולי השואה, להזמין נציג לראיון אישי מתועד.
    "יד ושם" החל במלאכת התיעוד עוד בשנות ה-50 ומאז 1989 הראיונות מצולמים בווידיאו.
    העדויות נשמרות לנצח בארכיון יד ושם ונגישות לקהל במרכז הצפייה ביד ושם.
    בארכיון יד ושם אוסף של למעלה מ-100,000 עדויות בכתב, באודיו ובווידיאו.

המדור לגביית עדויות ממשיך בתיעוד סיפוריהם האישיים של ניצולי שואה וקורא לניצולים שטרם התראיינו לפנות אליו.
    הריאיון מתקיים בביתם של הניצולים בכל רחבי הארץ ובתום הריאיון מקבלים המרואיינים עותק מן הריאיון המצולם.

לתיאום ריאיון אנא התקשרו למרב 052-8800416