כפר שמריהו - הודעות ועדכונים 27.08.15

תושבי כפר שמריהו שלום רב,

להלן הודעות ועדכונים:

הערכות לפתיחת שנת הלימודים בכפר שמריהו

השבוע סיירתי במוסדות החינוך ובחנתי את מוכנות המבנים והתשתית. סיירתי עם צוות ביה"ס וצוות גני הילדים ובסה"כ התרשמתי שנעשתה עבודת הכנה גדולה והמערכת תקלוט את הילדים כהלכה.

ביה"ס היסודי שלנו נבנה לפני כשישים שנים במשותף ע"י המועצה המקומית כפר שמריהו ואגודה חקלאית של מושב רשפון - שמונה כיתות, א' - ח', שני מקלטים, חדר מלאכה וחדר מורים. אני למדתי בו וכך כל חמשת ילדי.

לימים ביה"ס גדל והיום כולל 13 כיתות אם מהם 8 כיתות בנות 60 שנים, ששטח כל אחת כ-45 מ"ר וחמש כיתות במבנים יבילים אותם הוספנו ב-15 השנים האחרונות. לי לא ידוע על כל השקעה של משרד החינוך או גוף חיצוני בבינוי ביה"ס.
    קשה לתחזק בי"ס ישן כזה. יחד עם זאת הוספנו לכל הכיתות תשתית תקשורת ותקשוב המאפשרת הוראה מתקדמת ולמידה איכותית והחצר מהווה סביבת למידה וחוויה.

את גני הילדים בנינו ואכלסנו לפני שנתיים. מדובר במתחם גני ילדים ומרכז העצמה לילדים ולנוער מתקדם ואיכותי למדי. יחד עם זאת, בעבודות הבדק גילינו שהקבלנים לא הקפידו על כל המפרטים והמפקחים מטעמנו לא הרגישו את מעשה הרמייה.

בקיץ 2016, כך אני מקווה, נתחיל לבנות בחצר בית הספר שש כיתות חדשות, אשר תחלפנה בשלב ראשון את המבנים היבילים. בהמשך, על פי התוכנית, בכל שנתיים נבנה עוד שש כיתות כך שבתום חמש - שש שנים יהיה לנו בי"ס יסודי חדש עם 18 כיתות מודרניות.

אני מאחל לתלמידים שלנו שנה מהנה, פורייה ומלמדת, ולמורים שנת יצירה וסיפוק.

עדכון על עבודות תשתית והסדרי תנועה

• רח' הנרקיסים, מדרך רגבים צפונה: סגור לתנועה לכל כלי הרכב. אין להשאיר כלי רכב ברחוב.
      התקנת מערכת תאורה וריצוף מדרכות.

• סמטת האלון - השלמת ריצוף. אין להשאיר רכב ברחוב.

• רח' האילנות: סגור לתנועה לכל כלי הרכב. אין להשאיר כלי רכב ברחוב.
      חפירות לצורך הטמנת תשתית.

• רח' דרך השדות, מרחוב האילנות לכיוון צפון: חפירה להתקנת קו מים. שיבושי תנועה.

• רח' הרקפות ושביל היסמין פתוחים לתנועה.

אגודת המים – אספה שנתית

השבוע נערכה האספה הכללית השנתית של אגודת המים, בה הוצג המאזן הכספי, אושר תקציב, בוצע עדכון על חידוש התשתיות ועל התחזית להמשך עבודות התשתית ונבחרה הנהלה.

בנוסף, עלה דיון ברוח טובה ומכובדת על גובה השתתפות האגודה בהקמת מערכת הביוב המרכזי. רוב המשתתפים תמכו בהגדלת גובה ההשתתפות.

תודה לשותפים ולמתנדבים.

הרשמה למרכז למידה

ההרשמה למרכז הלמידה במרכז וייל, בהנהלת ליליאן אברהם, בעיצומה.
    אנא הזדרזו להירשם. מכסת הנרשמים מוגבלת.
    לפרטים והרשמה במרכז וייל אצל נורית סרור: 09-9569430
    מידע נוסף באתר האינטרנט: לחצו כאן.

חוגים לילדים ולמבוגרים במרכז וייל

עונת החוגים תפתח ביום שלישי ה- 1 בספטמבר 2015.
    מרכז וייל מציע מגוון עשיר מאוד של חוגים. הנכם מוזמנים להתרשם ולהירשם.
    לחוברת החוגים - לחצו כאן
    לפרטים והרשמה: 09-9569430

כדורשת נשים

חוג כדורשת נשים של כפר שמריהו - רשפון מחדש את הפעילות ב-1 בספטמבר 2015.
    האימונים, בהדרכת מאמן מוסמך, יתקיימו בימי שלישי משעה 21:00 עד 22:30 באולם הספורט בבית וייל.
    לפרטים והרשמה: איתי דקל 054-2300323
    itay.dek@kfar.info.

שנה חדשה במועדון הספורט כפר שמריהו

מועדון הספורט כפר שמריהו, בהנהלת תמיר ישבי, מציע לתושבי כפר שמריהו שנת פעילויות טובה ומרעננת.

חוגים למבוגרים, שיעורי שחייה לגיל הזהב במחיר סמלי של 20 ₪  בלבד לשיעור, חוג טריאתלון לילדים מגיל 8 עד 13, חדר כושר לילדים מגיל 8, קורסי הכנה לצבא לכיתות י"א-י"ב,  סדנאות הגנה עצמית לנערות, קורסי צלילה ועוד מגוון פעילויות.

לפרטים והרשמה: 09-9580404.