כפר שמריהו - הודעות ועדכונים 17.09.15

תושבי כפר שמריהו שלום רב,

להלן הודעות ועדכונים:

תכנית עבודה ומגבלות תנועה לתקופה שבין ה-20 בספטמבר ל-05 באוקטובר 2015

הערכות מיוחדת לימי החגים, אנא שימו לב לתאריכים וכבדו את ההנחיות:

• בין ה-22 ל-28 בספט' ובין ה-02 ל-05 באוק' לא תתבצענה עבודות.
    • ב-20, ב-21 בספט' וב-29 בספט' עד ל-01 באוק' 2015 עובדים.

רחוב הנרקיסים
    עבודות ריצוף של המדרכות והדרך. צפי לגמר – 15.10.15.

• בימי עבודה -סגור לתנועת כל כלי הרכב עד לסיום עבודות הריצוף.
    • בימי שבתון – פתוח לתנועה מצפון לדרום בלבד. יציאה מרחוב האילנות או היסמין, בהתאם לתמרור.

רחוב האילנות - בין רחוב הנרקיסים לרחוב דרך השדות.
    עבודות חפירה והנחת תשתית בתת-קרקע:

• בימי עבודה -סגור לתנועת כל כלי הרכב.
    • בימי שבתון – פתוח לתנועה ממזרח למערב.
    • אין להשאיר כלי רכב חונים ברחוב בימי עבודה.

רחוב הרקפות
    פתוח לתנועה חד סטרית מזרחה.

שביל היסמין
    בשעות בהן רחוב האילנות סגור, שביל היסמין פתוח לתנועה חד סטרית ממזרח למערב. שימו לב כי בקטע המערבי של שביל היסמין התנועה דו-סטרית.

אנו מתנצלים על אי הנוחות.

לכידת פורץ על ידי מתנדבי "משמר הכפר"

מתנדבי היחידה מכפר שמריהו ומרשפון פועלים בעיקר בלילות, בתאום עם משטרת גלילות ויחידת מג״ב הפועלת במועצה האזורית חוף השרון.
    בלילה השני של חג ראש השנה תשע"ו, ה- 15.09.15, בעת סיור שגרתי של המתנדבים, מתוך האזנה לרשת הקשר, הבינו כי דווח על פעילות חשודה בחצר בית של שגריר מדינה זרה.
    מיד פנו לאזור ההתרחשות, חברו לניידת ממשטרת גלילות ופתחו בסריקות לגילוי מי שנחשד בניסיון פריצה.
    במהלך פעילותם הוזנקו חוליות מתנדבים נוספות לסגירת צירי מילוט והחל מרדף תוך שימוש מושכל באמצעים טכנולוגיים אך חשוב מכל שכל ישר, מקצוענות, דבקות במשימה, ראייה מערכתית ואיסוף ראיות.
    שעה קלה לאחר הדיווח, נילכד החשוד על ידי המתנדבים בעת שניסה למלט עצמו באמצעות מונית.
    אנו מלאי הערכה למתנדבים. התברכנו במתנדבים איכותיים, המחויבים לקהילה.
    אנו חוזרים ופונים לתושבי כפר שמריהו, נשים וגברים, להתנדב ליחידה מבצעית 605 ולסייע באבטחת הישובים.

סוכות - חופשה מרוכזת לעובדי המועצה

עובדי המועצה המקומית כפר שמריהו ימצאו בחופשה מרוכזת בחוה"מ סוכות מתאריך 27.09.15 ועד 05.10.15 כולל.
    בימי הפגרה משרד מרכז וייל והספרייה יהיו סגורים. החוגים ימשיכו לפעול כרגיל, למעט חוגי "סטודיו נילי".

מועדון ספורט כפר שמריהו

מועדון הספורט ממשיך להתחדש. שיפוצי המלתחות החלו ובקרוב נתחדש במלתחות חדשות.

שעות פעילות בחגי תשרי

האגודה למען החייל - אימוץ חיילים בודדים

האגודה למען החייל כפר שמריהו קוראת לתושבים לאמץ חיילים בודדים (חוזרים בשאלה, נוער מפנימיות ללא משפחה, בודדים שמשפחתם בחו"ל).
    הדרישות הן בעיקר ליווי לחייל/ת:

• משלוח חבילה אישית פעם בחודש
    • קשר טלפוני
    • השתתפות בטקסים (השבעה, סיום כומתה וכו')
    • הזמנה לארוחת שישי/חג.

למעוניינים אנא פנו לרויטל מאייר, מרכזת האגודה למען החייל כפר שמריהו בטלפון: 054-4464496.

ערב הוקרה למתנדבי "משמר הכפר"

ביום חמישי בערב ה- 10.9.15 קיימנו בבית העם ברשפון ערב הוקרה ליחידת משמר הכפר, מתנדבי כפר שמריהו רשפון.
    בדברי העליתי על נס את חשיבות ההתנדבות ופעילות היחידה לביטחון התושבים ולמניעת פשעים.
    עוד נשאו דברים -  סרג' קורשיא, מפקד היחידה ופקד קובי פרנסיס, קצין המתנדבים מתחנת גלילות, ששיבח את פעילות היחידה ובירך לשנה החדשה.
    חולקו תעודות הערכה ונשמעה הרצאה של טייס מיחידת המסוקים המשטרתית.
    תודה רבה לצוות המארגן: ליה, מעיין סלומון, דני קרסו, אוהד סמולר, ניר מור יוסף, יגאל רדה ואור רון שובל. תודה למושב רשפון על האירו ולכל המתנדבים.

חלוקת דבש לוותיקי היישוב

לקראת ראש השנה המועצה המקומית כפר שמריהו, בסיוע ילדים, העניקה שי לוותיקי היישוב - צנצנת דבש לשנה טובה ומתוקה.
    אנו מודים לאיילה ברטור ממחלקת הרווחה, לסיוון רז, לתלמידי כיתות ו' מבית הספר היסודי, למחנכי הכיתות ולהורים, אשר התנדבו לסייע.

ראש השנה בבית הכנסת "היכל הבנים"

בראש השנה פקדתי את בית הכנסת "היכל הבנים" והתמקדתי בשני דברים:
    הראשון, מי שקרא את ההפטרה לראש השנה, מספר שמואל א׳ פרק א׳, הוא מר קלמן בראון. קלמן בראון ניצול שואה, מתאומי מנגלה. סיפורו מלמד על כח ההישרדות. דווקא הוא מתאים יותר מכולם לקרוא על סיפורה של חנה העקרה היולדת את שמואל ומייעדת אותו לתפקיד המנהיג.
    השני, תקיעת השופר. בתפילה נאמר: ״תְקַע בְשׁוֹפָר גָדוֹל לְחֵרוּתֵנוּ וְשָׂא נֵס לְקָבֵץ גָלֻיוֹתֵינוּ וְקַבּצֵנוּ יַחַד מְהֵרָה מֵאַרְבַע כַנְפוֹת הָאָרֶץ לְאַרְצֵנוּ״. יש בכך הכוונה לקיום בית יהודי בארץ ישראל.
    לפני כשבע שנים ביקרתי בדנמרק, בכפר הדייגים ממנו מילטו יהודים לשוודיה. על האנדרטה לכבוד המצילים, אותה הקימה משפחת יולי וסמי עופר, הובא הפסוק הנ״ל כציטוט.
    תודה לידידי שמואל כהן, הגבאי המתנדב, אשר בנועם הליכותיו מקרב ומזמין, לרב אורי איינהורן, רב קהילת כפר שמריהו ולחזן דניאל כלטוב, על היותו מנעים זמירות ישראל.
    שנה טובה ומבורכת, שנת שגשוג, אחווה ושלום.

הרמת כוסית במחלקת תפעול, אחזקה ואיכות הסביבה

בדיוור בשבוע שעבר נפלה טעות בשילוב התמונה. להלן התמונה המתאימה:

החזרת ציוד לצה"ל

בברכת שנה טובה ומועדים לשמחה,