כפר שמריהו - הודעות ועדכונים 22.10.15

22/10/2015

תושבי כפר שמריהו שלום,

המועצה המקומית כפר שמריהו משתתפת בצער המשפחות, נפגעות פעולות האיבה ומביעה צער על מות היקירים.

אנו שולחים איחולי החלמה מהירה לחיילים ולאזרחים, נפגעי פעילות הטרור.

המועצה מודה לצה"ל, למשטרה ולשב"כ על פעילותם המאומצת לשמירת הביטחון. אנו עדים למאמץ משמעותי ומעריכים זאת מאוד.

להלן הודעות ועדכונים:

עבודות תשתית ועדכוני תנועה

רחובות הדקלים והנרקיסים:
    פתוחים לתנועה.
    הרחובות חד סטריים: רחוב הדקלים מזרחה ורחוב הנרקיסים דרומה. היציאה דרך שביל היסמין.

רחוב האילנות:
    קטע הרחוב בין רחוב הנרקיסים לבין רחוב דרך השדות בעבודה וסגור לתנועה.

הודעות ביטחון

בימים אלה, בהם קיים מתח ביטחוני סביב מעשי רצח ופיגועים על רקע לאומני, אנו מקיימים קשר רצוף עם משטרת ישראל ונוהגים בהתאם להנחיותיה. נכון לעת הזו אין כל התרעה קונקרטית המחייבת הערכות מיוחדת.
    למרות שאין כל איום קונקרטי פועלת יחידת המתנדבים 605 בסיורים, באבטחה ובפעילות יזומה לגילוי ולסילוק שוהים בלתי חוקיים באתרי הבנייה.
    לעניות דעתי הפעולות אשר אנו נוקטים אמורים להבטיח את שלום התושבים ואת הפעילות היזומה במוסדות החינוך והתרבות.
    לצערי הרב משטרת ישראל אינה ערוכה לאשר גיוס מתנדבים לאור הצורך להכשירם.

הודעות מחלקת אחזקה והגנת הסביבה

יתושים - תושבים מתבקשים לייבש מקורות מים עומדים.

נחשים - לוכד הנחשים שעובד בשירות המועצה הוחלף. אנא עדכנו אצלכם את מספר הטלפון: ארבל  054-4528364.
    השירות ניתן לתושבי כפר שמריהו ללא עלות.

תהלוכן האורן - תושבים שיש בחצרם עצי אורן מתבקשים לבצע הדברה לעצים.
    ההדברה חייבת להתבצע בתחילת החורף לא יאוחר מסוף דצמבר.
    מדביר המועצה עומד לרשותכם: טבע הדברות – מוני 052-2898726.
    למידע על תוואי התהלוכה ומחירים מומלצים - באתר הכח הירוק

גיזום גדר חיה - אנו מבקשים מכל התושבים לגזום את הגדר החיה בביתם בקו החומה.
    גדר חיה לא גזומה כראוי מהווה מפגע להולכי רגל, הסתרה של פנסי רחוב וחלקם מטפסים על עצים בשטח הציבורי.
    תושב שלא ידאג באופן קבוע לתחזוקת הגדר החיה יקבל התראה לגיזום. במידה שלא יבצע ייקנס התושב, עובדי המועצה יגזמו והתושב יחוייב בעלויות.

מים מבריכות - תושבים מתבקשים לא להזרים מים מבריכות שחייה לשטח הציבורי. תושבים שיזרימו מים - ייקנסו.

שדה התעופה – עדכון

בשבוע שעבר עדכנתי על הדיון במועצה הארצית לתכנון ולבנייה, אשר החליטה לתת אורכה של שלוש שנים לפעילות השדה אך בתנאי שלא יעכב ולא ימנע פיתוח עירוני בהרצליה ובכפר שמריהו.
    השבוע נערך דיון בוועדת הכלכלה של הכנסת על עתיד התעופה האזרחית בכלל ועתיד שדה התעופה הרצליה בפרט.
    גם הוועדה הזו תומכת בהמשך הפעלת השדה עד לקבלת היתרי בנייה לבתים בהרצליה ובכפר שמריהו, אשר עשויים לפגוע בכושרו של השדה. היטיב לתאר את המצב ח"כ יעקב פרי (יש עתיד): "אני רגיל להחלטות של חלם, אבל נראה לי שזה עובר כל דמיון. יושבת ממשלה ומקבל החלטה לסגור את שדה דב ביוני 2016 ואת השדה בהרצליה בלי חלופה, והחלופות שמאשרים לא מקובלות. זה נראה לי הזוי לכן אני לא יודע מה להגיד, אם לסגור או לא לסגור – אני לא רואה פתרון לעניין. צריך להטיל על כל הגורמים להביא לנו אלטרנטיבות, ואם לא יהיה אז לא לסגור".
    להערכתי עוד נעסוק בסוגיה חודשים רבים ונעדכן בהתאם.

טקס לזכרו של יצחק רבין

יום הזיכרון ה-20 יצויין במערכת החינוך ביום שני ה- 26.10.15, טקס זיכרון יערך ביום זה על ידי תלמידי בית הספר היסודי.
    שימו לב, נאלצנו לשנות את שעות תחילת הטקס לשעות 08:30 ו-09:30 באודיטוריום וייל. הציבור מוזמן.

סופ"ש של קולנוע במרכז וייל DocoArt6

בתחילת חודש נובמבר ייערך במרכז וייל כפר שמריהו סופ"ש של קולנוע - דוקוארט6 - סרטים איכותיים מהעולם בנושאי אומנות.
    לפירוט סרטי פסטיבל דוקו ארט 6 במרכז וייל - לחצו כאן.

לרכישת כרטיסים: 09-9569430.

מועדון ספורט כפר שמריהו - הטבות לתושבים

הטבות לתושבים - עד סוף חודש אוקטובר 2015

למבוגרים: חבילה של 4 אימוני
    TRX או אימונים אישיים ב- 99 ₪ בלבד.

לילדים: כניסה חינם לחדר כושר בימים ראשון וחמישי משעה 15:00 עד 16:00.

במקום צוות האמנים, שמתמחה באימון קטינים ומעניק ליווי מקצועי לכל ילד. מוזמנים לחוויה ספורטיבית, מאתגרת ומהנה.

חדש במרכז כלנית כפר שמריהו: שיעורי אנגלית ליחידים ובקבוצות

שיעורי אנגלית לתלמידי כיתות א'-י"ב על ידי מורה מנוסה בעלת תואר שני בחינוך מיוחד באנגלית ובעלת תעודה של מאבחנת דידקטית באנגלית. השיעורים מתקיימים במרכז כלנית בכפר שמריהו, ברח' שביל התפוזים, בימי חמישי אחר הצהריים.
    פרטים נוספים והרשמה: 0732776615 או 054-2300665  לוסי.

הזמנה להשתתף ביום ההליכה העולמי

התושבים מוזמנים לקחת חלק בפעילות "הולכים על זה - יום ההליכה העולמי", שתתקיים מחר, יום שישי ה- 23.10.15 בבוקר – כולנו צועדים על חוף הים.

נפגשים בשעה 09:00 בכניסה לחוף רשפים (400 מ' דרומית לכניסה לסידני עלי) וצועדים עד חוף אכדיה דרום ובחזרה (כ- 6 ק"מ).

לחצו אתר הרשמי של יום ההליכה העולמי.

השתלמות עובדי המועצה המקומית כפר שמריהו

השבוע קיימנו את ההשתלמות השנתית לעוברי המועצה. יצאנו 45 עובדות ועובדים לסיור לימודי בנגב ובאזור ים המלח.
    היום הראשון הוקדש למפגש עם רשויות אחרות:

• בעומר נפגשנו עם ראש המועצה המקומית, מר פיני בדש, וקבלנו סקירה על הישוב בדגש תוכניות הפיתוח והיחסים עם ישובים סמוכים ועם השלטון המרכזי
    • בנאות חובב נפגשנו עם מר אנדרי אוזן, ראש המועצה המקומית התעשייתית, ושמענו על אופייה המיוחד של הרשות ועל מגוון המפעלים הפועלים בה. בהמשך סיירו במרכז המבקרים של חברת טבע במקום, המייצרת באתר חומרי גלם לתרופות.
    • בים המלח פגשנו את מר דב ליטבינוף, ראש המועצה האזורית תמר, ושמענו על פיתוח האזור וכמובן על השיטות והדרכים לקיום שטח כה גדול עם מספר קטן של תושבים.

היום השני נחלק לשניים: בבקר כל אחד לנפשו – אחדים עסקו בספורט, אחדים טבלו בים המלח, בבריכות ובמתקני הספא ואחדים פשוט נחו. אחר הצהריים יצאנו לטיול רגלי לנחל בוקק ובערב ערכנו סיור רכוב בג'יפים לנחל פרצים ולהר סדום.
    הבוקר, נסייר בגן הבוטני בקיבוץ עין גדי.

לסיכום: היה מלמד, מהנה, מגבש ומשכיל.

תעודת הוקרה למתנדבי כפר שמריהו

השבוע, העניק סנ"צ אבי ברסאנו, מפקד תחנת גלילות של משטרת ישראל, תעודות הוקרה למתנדבי יח' 605 מכפר שמריהו ומרשפון בהנהגת סרג' קורשיא ולשוטר הקהילתי רס"ב ברוך סלומון, על לכידת פורצים לבתים בכפר שמריהו.
    תודה למתנדבים. יישר כח.

אירוח ראשי מועצות לדיון על שקיפות בעבודת הרשות

ביום שני, ה- 19.10.15, ערכנו בחדר דיונים רכטר בבניין המועצה, מפגש לראשי מועצות מקומיות בנושא שקיפות שלטונית.
    את הדיון הנחתה מנכ״ל עמותת שבי״ל - שקיפות בינלאומית, יפעת זמיר. דברי הפתיחה ניתנו מפי השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס.

האירוע היה מוצלח. העיסוק בנושא חשוב והכרחי וכל רשות תבחר להוביל את הנושא בדרכה.