כפר שמריהו - הודעות ועדכונים 14.01.16

תושבי כפר שמריהו שלום,

להלן הודעות ועדכונים:

ארנונה 2016 – נתנה אורכה לתשלום בהנחה מיוחדת

חוברת הארנונה והשוברים לתשלום חולקו לתיבות הדואר של התושבים ובעלי העסקים. אנא הסדירו את התשלום:

• למשלמים בתשלום אחד תינתן הנחה בשיעור של  1% על תשלומי הארנונה בלבד.
    • למשלמים באמצעות אתר האינטרנט תינתן הנחה של 2%.

שימו לב שהארכנו את תוקף קבלת ההנחה עד 15 בפברואר 2016.

לפרטים נוספים, טפסים ואתר התשלומים – לחצו כאן

עבודת תשתית ומגבלות תנועה

רחוב האילנות, בקטע שבין רחוב הנרקיסים לרחוב דרך השדות: המשך עבודות ריצוף הדרך, הרחוב סגור לכל כלי הרכב.
    נבקש מהתושבים לשמור על התשתית במהלך ימי סוף השבוע ולא לעלות עם כלי רכב על אתר העבודה.

רחוב דרך השדות, מרחוב האילנות צפונה: המשך עבודות ריצוף הדרך.

רחוב התלמים, מרחוב דרך השדות מזרחה: מיום שלישי, 19.01.16 למשך שלושה ימים תתבצע עבודה בחלק המזרחי להסדרת חציית קווי הדלק.
    נא לא להעמיד כלי רכב ברחוב בין השעות 07:00 – 16:00.

סמטת הזורע:
    מיום ראשון 17.01.16 למשך שלושה ימים יתבצעו עבודות שיפור לתשתית הקיימת.
    נא להשאיר את כלי הרכב בחניון מועדון הספורט.

השיפוץ במועדון הספורט

בחודשים האחרונים נערך על ידי המועצה שיפוץ במועדון הספורט להנגשה ולשדרוג חדרי המלתחות והשירותים.
    רוב העבודה הושלמה ושלוש מערכות שירותים נפתחו לשימוש: חדר החתלה, שירותי נשים ושירותי גברים.
    נבנה ביתן למעלית, אשר תאפשר הגעה למפלס הבריכה. בשבועות הקרובים תושלם התקנתה.

פתיחת קטע נוסף בכביש 531

מיזם כביש 531/20 מתקדם.
    ביום שישי, 15.01.16, יפתח קטע נוסף לתנועת כלי רכב ולמעשה תתאפשר תנועת כלי רכב בין כביש מס׳ 6 (מחלף חורשים) לדרך ירושלים, המחברת את רעננה להרצליה.
    השימוש בקטע זה יחסוך כניסה לרחוב אחוזה ברעננה.
    בתוך מספר חודשים אמור להיפתח קטע בכביש מס׳ 20 צפון, אשר יאפשר לנוסעים מגוש דן לצפון הרצליה ולרעננה לצאת מזרחה לרחוב מנחם בגין ולרחוב הבריגדה היהודית.

גן הנוטר - סגור לחודשיים

גן הנוטר ברחוב הזורע 3 (בסמוך לביה"ס למוזיקה) יהיה סגור עקב עבודות שידרוג החל מיום ראשון הקרוב ה- 17.01.16  עד 17.03.16.

שעות פתיחת יחידת הדואר

שעות הפתיחה של יחידת הדואר שונו. להלן השעות המעודכנות:
    בימים א', ב', ג', ד' – בין השעות 08:00 – 13:00.
    בימי ה' - בין השעות 08:00 – 15:00.
    בימי ו' - אין שירות.

דרוש/ה גזבר/ית לשבט ני״ר

מזה שנים רבות משמשת יעל חסון, בהתנדבות, גזברית שבט הצופים שלנו במסירות רבה. יעל מבקשת לסיים.
    אנו מחפשים מתנדב/ת לתפקיד גזבר או גזברית, רצוי הורה לחניך בשבט.
    מדובר בתפקיד מעורב בקהילה ומשמעותי להצלחת הפעילות.
    לפרטים נא לפנות להדס בן-אהרון בטלפון 050-5277618.
    תודה מראש לפונים.

מבצע איסוף פירות על ידי תלמידים

תלמידי שכבת ה' מבית הספר היסודי פונים לתושבים שיש להם בחצר עצי פרי עם פירות שלא נקטפים (תפוזים סינים, לימונים לסוגיהם, תפוזים, אשכוליות, אגוזי פקאן וכו׳) – ילדי השכבה יבואו אליכם, יקטפו ויאספו את הפירות.
    הפירות יימכרו באירועי ט״ו בשבט במערכת החינוך. הכסף שייאסף יועבר בחלקו לטובת פעילות שכבת ה׳, ובחלקו ייתרם לעמותת "בית הילדים" נתניה.
    למעוניינים אנא שלחו מייל לנציג הורי השכבה בכתובת: 5thgradeksr@gmail.com
    תודה על שיתוף הפעולה.

מרכז וייל – טרום בכורה

בית הכנסת היכל הבנים

ה' בשבט תשע"ו - פרשת "בא.
    מידעון שבועי לפרשת השבוע – לחצו כאן.

מתנדבים בכפר שמריהו – ערב הסברה

בחמישי בערב, ה- 7.1.16, ערכנו בבית סניור מפגש הסברה לבני הנוער ולתושבים בנושא התנדבות בקהילה.

הצגתי את התפיסה של היישוב שמושתת על מתנדבים רבים ואת הדרישות לתפקידי ההתנדבות.
    סרג' קורשיא הציג את יחידת המתנדבים משמר הכפר 605 ושי רז הציג את יחידת חילוץ והצלה.

לצערנו לא הגיעו בני נוער רבים ואנו מקווים שעם הזמן נצליח לגייס יותר בני נוער ותושבים לתפקידי התנדבות בקהילה.

תושבים שמעוניינים להתנדב מוזמנים למלא את הטופס הבא - טופס בקשה להתנדב בקהילה.

ראמ"ה – הרשות הלאומית למדידה והערכה מבקרים במערכת החינוך

ביום ראשון ה- 10.1.16 ביקרו בבית הספר היסודי נציגי הנהלת ראמ"ה - הרשות הלאומית למדידה והערכה.

לאחר הצגת התפיסה החינוכית של היישוב, נערכה שיחה עם צוות בית הספר, רכזי מקצועות הליבה - אנגלית, שפה, מתמטיקה, שבהם נערכים מבחני מיצ"ב.
    הצוות העלו בפני האורחים שאלות לגבי אופי המבחן שהוא לא מותאם לשיטות הלמידה בבית הספר, המשלבות תקשוב ומותאמות לשונות בין התלמידים.
    מנכ"לית ראמה, ד"ר חגית גליקמן, השיבה שעל הרשות להתחשב בשונות שיש באוכלוסיה, שראמ"ה מודדת ברמה ארצית ובכל בית ספר יש להכשיר רכז מדידה והערכה, שבית ספר יפתח לעצמו כלים ומשימות להערכה עצמית וכך יהיה איזון בין הערכה חיצונית לבין הערכה פנימית.

האורחים שיבחו מאוד את העשייה בבית הספר, במיוחד את נתוני האקלים המרשימים ובדברי הסיכום אמרו - "פגשנו כאן מנהל מוביל וצוות חושב שעושה דברים מיוחדים... אנחנו צריכים לתמוך בבתי ספר מובילים ופורצי דרך כמוכם ולא לעצור אותם".

ושוב אנו פונים לחיילים