כפר שמריהו - הודעות ועידכונים 10.11.16

10/11/2016

תושבי כפר שמריהו שלום רב,

הערכות ל-2017
    בימים האחרונים אנו שקועים בהכנת תוכנית העבודה לשנת התקציב 2017 והתקציב הנגזר ממנה.
    ברקע העבודה עומדת המטרה הנעלה לשמור על עצמאות כלכלית ולדבוק במקום הראשון בדרוג הרשויות, כפי שמתקיים בשנים האחרונות.
    ביום שישי האחרון, 04.11.16, ישבנו במשך כחמש שעות, חברי מליאת המועצה ומנהלי המחלקות, ודנו בפרטי פרטים בצרכים ובמענים.
    מנהלי המחלקות הכינו עצמם היטב, הביאו מתבונתם ומניסיונם, הציגו רעיונות חדשים וגיבשו לכלל הצעה תוכניות עבודה, אשר יביאו לשיפור השירות ואיכות החיים בכפר שמריהו.
    ביום רביעי, 09.11.16 בלילה, דנו חברי המועצה בתקציב הנגזר מתוכנית העבודה לשנת 2017 ובהשלכות שלו על השנים הבאות.
    התוכנית לא תוכל להיות מושלמת עד אשר נקבל את אישור משרדי הפנים והאוצר לגובה הארנונה.
    העברנו את צו הארנונה לאישור הממשלה ביולי 2016 ואין לנו כל מידע באיזה שלב של בקרה או אישור זה נמצא.
    אנו מעריכים ומקוים כי נקבל את התשובה לפני סוף 2016.
    חברי המועצה המקומית חשים מחויבים לתושבים ולעסקים בכדי שכולם יחושו שייכים לקהילה ונתרמים מעבודת המועצה ומסדר העדיפויות שלנו.
    ביום שלישי, 06 בדצמבר 2016, נאשר את התקציב בישיבת מליאה מיוחדת ולאחר עיבודו נפרסם אותו לציבור.
    הערה: בימים אלה מבצעת המועצה, בהתאם להנחיית הממשלה, מדידה מחודשת של הנכסים הפרטיים. תוצאות המדידה ישמשו הן לעדכון שומת הארנונה והן לחישוב התשלום עבור ההתחברות לביוב – היטל ביוב.

פיתוח ותשתית:
    מתחם הפנאי

השבוע, לאחר עיכובים רבים, קיבלנו היתר להקמת מתחם הפנאי מצפון למועדון הספורט.
    מדובר על מתחם במרכז הישוב, בו יוכלו בני כל הגילאים לבלות ביחד, כל אחד ופעילותו. המתחם יכלול:

• מגרש קט-רגל (במקום מגרש הטניס הלא פעיל).
    • מתחם אופניים לאימון רכיבה טכנית.
    • חצר כלבים.
    העבודה תושלם במרץ 2017.

כביש 531/20
    בתוך פחות מחודש, בתחילת דצמבר 2016, יפתח לתנועה כביש 20 (נתיבי אילון) צפון ממחלף שבעת הכוכבים למחלף שמריהו מזרח ומשם מזרחה בכביש 531 מזרח לרעננה, לכפר סבא ולכביש מס' 4.
    בקיץ 2017 יפתח כביש 20 צפון ממחלף שמריהו מזרח ויתחבר לכביש מס' 2 באזור יקום.
    התנועה דרומה בכביש החדש תלויה בהשלמת העתקת מסילת הברזל אל תוואי הדרך וזה צפוי לתחילת 2018. להערכת העושים במלאכה, בקיץ 2018 יושלם המיזם והתנועה בכביש 531/20 תיפתח לשני הכיוונים, לרבות עלייה וירידה במחלף המעפילים בכפר שמריהו.
    המסילה המתפנה, מרחוב המעפילים ועד לגבול עם מושב רשפון, תוסב לדרך נופית מגוננת לרוכבי אופניים ולהולכי רגל.

מתחם הנוריות:
    לשם תזכורת, מדובר על תוכנית לסלילת רחוב חדש (רחוב הנוריות) בין רחוב החורש לכביש מס' 2, מדרום לרחוב קרן היסוד, ותוספת זכויות בנייה בחלקות במתחם. אנו מעריכים שהתוכנית תאפשר תוספת של כ-40 בתים.
    התוכנית הופקדה להתנגדויות על ידי הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה ת"א.
    התקבלו בוועדות התכנון התנגדויות של בעלי עניין לתוכנית והן נבחנות על ידי מתכננים ובעלי מקצוע.
    אנו מקווים כי התוכנית עם ההתנגדויות תובא לדיון בוועדה המחוזית כבר בינואר 2017.
    הערה: תיכנון המתחם נמשך כבר למעלה משני עשורים ואנו מקווים כי סוף סוף יגיע לידי מימוש.

הישגי תלמיד ביה"ס
    מובילים בספורט
    השבוע זכו תלמידי ביה"ס היסודי במספר תחרויות ספורט:

ריצת שדה:
    • בנים - מקום ראשון
    • בנות - מקום שביעי
    • גור שטילמן – מקום ראשון אישי
    • כדורסל – מקום ראשון בטורניר בתי ספר יסודיים חוף השרון וכפר שמריהו

ההישגים תודות לאימונים, נחישות וליווי מקצועי של המורים לחינוך גופני.
    כל הכבוד ותודה רבה.

יום הצעידה הבינלאומי:
    מחר, יום שישי, 11.11.16, יצעדו תלמידי ביה"ס היסודי, מורים והורים לאורך חוף הים במסגרת יום הצעידה הבינלאומי,
    אשר מטרתו לעודד פעילות גופנית בטבע.

תהלוכן האורן - הגיע הזמן לטיפול:
     על פי חוק העזר של כפר שמריהו יש לבצע טיפול כנגד תהלוכן האורן
     לפרטי נוספים
    לחצו כאן

נגיף הזיקה: דרכים להתמודדויות והנחיות משרד החקלאות. לפרטי נוספים לחצו כאן

המועצה מבצעת הדברה לכל העצים בשטחים הציבורים.

חיסון כלבים נגד כלבת ייערך ביום רביעי 14.12.2016
    משעה 16:00 עד 18:00
    החיסונים יתבצעו במשרדי מחלקת איכות הסביבה מול חצר בניין
    המועצה המקומית ברחוב קרן היסוד 25 ( גני הילדים)

השבוע במרכז וויל

שימו לב לשינויים בשעות פעילות הספרייה:
    ב',ג',ה' 13:00-09:30
    א'- ה'  19:00-16:00

מועדון הספורט ממשיך להשתדרג:

בימים אלו, בסיוע המועצה המקומית, הסתיימה בניית המעלית ובכך הסתיים בהצלחה פרויקט הנגשה ושדרוג מבנה המלתחות והכניסה לבריכת השחייה.
    בנוסף, המועדון התחדש בסאונה יבשה אשר תפעל בכל ימות השנה.
    על מנת לתת דחיפה קטנה לחזור לשיגרה בריאה וספורטיבית :) המועדון מעניק הטבה ייחודית לכל תושבי הכפר:
    שבועיים מתנה של פעילות ספורטיבית בכל מתקני המועדון, אשר כוללים לוח חוגים חדש ומגוון, חדר כושר מקצועי,
    בריכת שחייה מקורה ומחוממת, שיעורי טניס ושחייה ועוד פעילויות מגוונת למבוגרים וילדים.
    למימוש ההטבה
    לחצו כאן.
    לפרטים נוספים ניתן לפנות למשרדי המועדון בטלפון 09-9580404 .

המועצה המקומית כפר שמריהו:
    אתר האינטרנט דף הפייסבוק / ערוץ היוטיוב / טוויטר
    רחוב קרן היסוד 18 כפר שמריהו 46910 * טל' 09-9506699 * moatza@kfar.org.il