כפר שמריהו - הודעות ועידכונים 18.12.16

18/12/2016

תושבי כפר שמריהו שלום רב,
    תרגיל עורף – הסבר והנחיות.
    בחלוקה של פיקוד העורף, המועצה המקומית כפר שמריהו, כמו הרצליה, רמת השרון, רעננה, הוד השרון, כפר סבא, דרום השרון ועוד מס' רשויות מרוחקות יותר, שייכת לנפת גלילות של מחוז דן.
    נפת גלילות תקיים תרגיל נפתי בין ה-18 ל-22 בדצמבר 2016.
    חלקנו בתרגיל יהיה ב-20 בדצמבר 2016. מתורגל ראשי, מ"מ יו"ר וועדת מל"ח, דני אבימאיר.
    במהלך התרגיל נקיים מספר פעולות לתרגול מפקדת הנפה ומספר תרגילים עצמיים.

1. הפעלת צופרים - ביום שלישי, 20.12.16, בשעה 10:05 יופעל מערך הצפירה לבדיקת תקינותו. נבקש לתדרך את כל באי הבית ורצוי לוודא שכלבים אינם בקרבת צופר. קישור להודעת פיקוד העורף. http://www.oref.org.il/901-13955-he/Pakar.aspx
    2. מוקד הנדסה, הכולל את תחום המים והביוב, יפעל ממוקד ההפעלה בחרום ויתורגל בתרחישי משבר.
    3. תרגול חלוקת מים - בשעות הבוקר נתרגל אספקת מים בחרום. הסבר בהמשך.
    4. חילוץ והצלת חיים - יחידת המתנדבים לחילוץ והצלה, בפיקוד שי רז, סיון אבנרי ודני קרסו, תצא לאימון מורכב עם גדוד מילואים באתר הרס בעיר לוד. היחידה תתורגל ביום ובלילה.
    סוגיית הערכות למצבי חרום חייבת להיות נחלתו של כל תושב במדינת ישראל. חשוב לקרא ולתדרך את הילדים במידע.
    מהו משבר מים בכפר שמריהו:
    מערכת המים של כפר שמריהו הינה מערכת אוטונומית לחלוטין, ואינה מחוברת לתשתית מקורות. המים נשאבים מבארות במזרח הישוב, נשאבים למגדל המים ומשם, בכוח הכבידה, מסופקים לצרכנים.
    יש לנו חיבורים צולבים עם מושב רשפון לסיוע הדדי בעת הצורך.
    משבר מים הינו מצב אשר בו מערכת המים היישובית יוצא מכלל פעולה רגילה ויש לפעול לאספקת מים בדרכים חלופיות. דוגמאות:
    1. הפסקת חשמל ממושכת – מענה: כניסה אוטומטית של גנרטורים להפעלת המשאבות.
    2. תקלה במשאבה ראשית – מענה: הפעלת משאבה משנית.
    3. שבר בצינור אספקה ראשי – מענה: ניתוק ושימוש בצינור עוקף.
    4. קריסת מגדל המים – מענה: דחיפה ישירה לצרכנים.
    5. שיבוש בעבודת כל המשאבות – מענה: חיבור למערכת של מושב רשפון.
    6. קריסה כללית של מערכת המים יכולה להיות כתוצאה מרעידת אדמה, פגיעה קשה במיוחד או זיהום (או הרעלה). במקרה כזה חל איסור מוחלט להשתמש במים לכל מטרה. הטיפול עשוי להימשך מספר ימים והמועצה נערכת לחלוקת מים לשתייה:
    • כל בית אמור להיות מצויד במספר מכלים או בקבוקים של מים מינראליים לשתייה. המלצת פיקוד העורף להיערכות ביתית ניתן למצא בקישור: http://bit.ly/2hwD1xd
    • בכל המקלטים הציבוריים יש מכלים גדולים, אשר במידה ותהייה התראה או מצב חרום, ימולאו.
    • המועצה המקומית מצוידת בשלוש ערכות לחלוקת מי שתייה בחרום. כל ערכה כוללת מיכל מים של 1 – 3 קוב ואמצעי חלוקה.
    חלוקת מים בחרום:
    1. על פי הנוהל והתרגולת נפרוש שלוש ערכות לחלוקה: אחת תיפרס באזור המרכז המסחרי, אחת בחניון מועדון הספורט ואחת בחניון בית וייל.
    2. עמדות החלוקה יופעלו במשותף על ידי עובדי מועצה ומתנדבים (רצוי בני נוער).
    3. תושבים, אשר יגיעו לקבל מים, יצוידו במכלים רב פעמיים של ארבעה ליטרים לשימוש לשתייה בלבד. חלק זה לא יתורגל הפעם.

פנינו לבני נוער מגיל 16 להתנדב בעמדות חלוקת המים ולצערנו הרב ההיענות חלשה מאוד. אם עדיין יש מתנדבים, נשמח אם יפנו.

ביום שישי, 16.12.16, הכינו עובדי המועצה את ערכות החלוקה, ניקו אותן ותירגלו הרכבה ופרוק.

המועצה המקומית כפר שמריהו מברכת את תושביה בברכת חג אורים שמח ומזמינה את כולם ליום שני, 26.12.16, בשעה 19:00, להדלקת נר שלישי בבית הכנסת, באירוע מיוחד לציון 80 שנים לכפר שמריהו.

המועצה המקומית כפר שמריהו:
    אתר האינטרנט דף הפייסבוק / ערוץ היוטיוב / טוויטר
    רחוב קרן היסוד 18 כפר שמריהו 46910 * טל' 09-9506699 * moatza@kfar.org.il