כפר שמריהו - הודעות ועידכונים 5.1.17

5/01/2017

תושבי כפר שמריהו שלום רב,
     תקציב המועצה לשנת 2017
    ב-18 בדצמבר 2016 קיבלנו את אישור שרי הפנים והאוצר לצו הארנונה לשנת 2017:

• הצו אינו מספק את כל צורכי הרשות לפעילות שוטפת.
    • צווי הארנונה יחולקו לתאי הדואר בימים הקרובים. עם קבלת ההודעה בדואר, אנו ממליצים לבצע את התשלום באמצעות אתר האינטרנט, במהלך חודש ינואר 2017 ולזכות בהנחה משמעותית.
    • מי שלא יקבל במהלך ינואר 2017 הודעה לתשלום הארנונה, למניעת אי נעימות, מתבקש להודיע על כך למועצה ונשלח עותק חדש.
    ביום חמישי, 29.12.16, אישרה מליאת המועצה תקציב לשנת 2017 בסך 37.2 מיליון ₪. 1 מיליון פחות מהצעת הגזברית.
    התקציב אושר בידיעה כי קיימת סבירות גבוהה שנדרש להפחית ממנו עוד, עד כדי פגיעה ברמת השירות לתושב.
    אנו עדים לכך שבשנת 2016 הכנסות המועצה פחתו משמעותית ביחס לתחזית. להערכתנו ההכנסות ישובו לממדים המאפשרים רמת שירות גבוהה רק בשנת 2019.
    לנוכח האמור לעיל שוקדים עובדי המועצה וחברי המליאה על תוכנית לתקופת המעבר, תוך פגיעה מזערית באיכות השירות ובזמינותו.

ביטחון אישי וכללי
    השנה הייתה עלייה במספר הפריצות לבתי תושבים.
    המשטרה ויחידת המתנדבים (יחידה מבצעית 605) מגבירים סיורים.
    בכדי להרתיע עבריינים ולהגביר אכיפה המועצה מפעילה מערכת זיהוי לוחיות רישוי באמצעות מצלמות המתעדת כל כלי רכב הנכנס ויוצא מהכפר. מערכת ה-License Plate Recognition - LPR, המותקנת בכניסות וביציאות מופעלת אוטומטית בשעות הלילה. בכדי לפתוח את המחסום יש להתקרב אליו לכדי חצי מטר ולאחר תיעוד המספר המחסום יפתח אוטומטית.
    אנו ממליצים להגביר גם את רמת המוגנות הביתית.

מתחם פנאי:
    השבוע החלנו בהקמת מתחם הפנאי מצפון למועדון הספורט. כפי שאושר בחודש מרץ 2016 וכולל שלושה מתקני משנה:
    1. מגרש מיני-פיץ' במקום מגרש הטניס המוזנח.
    2. מתחם רכיבה אתגרית באופניים
    3. חצר כלבים.
    מליאת המועצה, בדיון על ההקמה בחנה היטב את התועלת הציבורית מול מידת ההפרעה האפשרית לשכנים ובמשקל מצאנו כי בתוכנית הנבחרת לא צפויה פגיעה באיכות התושבים הגרים בסמיכות.
    התוכנית נבחנה בוועדה המרחבית הרצליה, נמצאה עומדת במגבלות התב"ע ואושרה לביצוע.
    בעקבות פניית מספר תושבים, השכנים למתחם, דנו בכך שוב ביום 03.01.17 והחליטו:
    1. חברי המועצה מצטערים על כך שעצם התוכנית לא הובא לידיעת השכנים מבעוד מועד.
    2. חברי המועצה חושבים שהמתחם נחוץ, תוכנן בהתאם לכללי התכנון וקיבל את כל האישורים כחוק.
    3. המועצה תהייה רגישה למידת ההפרעה, אם תהייה, ותפעל לצמצמה.
    4. החלטנו ברוב קולות להמשיך במיזם.

מתנדבים:
    אנו מבקשים מתנדבים למגוון משימות:
    • למשמר הכפר – כרוך בהכשרה ובהסמכה קצרים של משטרת ישראל. להתנדבות נא לפנות למפקד סרג' קורשיא בטל' 054-6388866
    • ליחידת חילוץ והצלה – כרוך בהכשרה בפיקוד העורף וביחידה. להתנדבות נא לפנות למפקד שי רז בטל' 050-3202020
    • בני נוער מכפר שמריהו מגיל 16, אשר יתרגלו התקנת מערכות מים לחלוקה בחרום. נא לפנות ליגאל הקב"ט בטל' מס' 0506261234

וועדת ערר לארנונה – נדרש יו"ר וועדה:
    החוק מחייב כל רשות מקומית למנות מתוך תושביה וועדת ערר לארנונה. אנו מבקשים מתושב כפר שמריהו להעמיד עצמו לתפקיד יו"ר הוועדה.
    כשיר להתמנות כיו"ר וועדת ערר :
    • עורך/כת דין תושב/ת כפר שמריהו, הכשיר/ה להתמנות לשופט/ת בית משפט שלום ומצוי/ה בדיני השלטון המקומי והמיסוי המוניציפאלי.
    • לא ישקלו מועמדים העשויים להימצא במצב של ניגוד עניינים.
    • מועמדות יש להגיש על גבי שאלון למועמד בצירוף קורות חיים.
    • פרטים נוספים וטפסים ניתן למצוא באתר המועצה בכתובת www.kfar-shemaryahu.muni.il

סיכום משקעים:
    מדידת משקעים בכפר שמריהו לסוף 2016.
    המודד – עמנואל מאור.
      2016-2017 ממוצע רב שנתי
    חודש ימים מ"מ ימי גשם מ"מ
    ספטמבר 1 0.3 0 0