הודעות מיוחדות בנושא תשתיות וחיות בר 16.10.17

16/10/2017

לתושבים כפר שמריהו שלום רב,

כביש 531/20 – נתיבי אילון
    מזה מספר חודשים פתוחים כביש 20 צפון וכביש 531 מזרח באזורנו לתנועה ומשפרים מאוד את זרימת התנועה. משך הנסיעה מת"א התקצר, היציאה לכיוון כפר סבא, הוד השרון, כביש 4 וכביש 6 מהירים יותר ועומס התנועה צפונה, בתוך הכפר, פחת.
    צמצום נוכחות הרכבת: בחודש הבא מתכננת רכבת ישראל להעתיק פעילות של אחת משתי מסילות הברזל אל תוואי הדרך החדשה ובחודש פברואר 2018 להעתיק גם את המסילה השנייה, כך שבחודש מרץ 2018 יוסר מחסום הרכבת ברחוב המעפילים.
    לאחר העתקת פעילות הרכבת לתוואי הדרך החדשה (המשוקעת) והסדרה רחבה של מחלף המעפילים, מרחוב דרך השדות מזרחה, צפוי בקיץ 2018 להיפתח לתנועה כביש 20 דרום והתנועה במחלף המעפילים תהייה לבאים מכפר שמריהו גם לכיוון צפון וגם דרומה.
    מסילת הברזל המתפנה: בד בבד אנו פועלים מול משרד התחבורה וחברת נתיבי ישראל, בשת"פ עם עיריית הרצליה והמועצה האזורית חוף השרון, להכשיר את תוואי המסילה המתפנה כדרך נופית איכותית לרוכבי אופניים ולהולכי רגל מפארק הרצליה ועד לשפיים.
    הסוללות משני צדי כביש 20 יגוננו בקרוב בעצים ובצמחייה רב שנתית, אשר יצטרפו למערכת האקולוגית מצדי הדרך.

תשתית ביוב:
    המועצה יוצאת בחודש הקרוב לעבודה בשלושה אתרים להתקנת קווי ביוב מאספים:
    א. קו דרום מערבי – לאורך כביש מס' 2 (כביש החוף) מרחוב המעפילים ועד לרחוב הזית.
    ב. קו צפון מערבי – לאורך כביש מס' 2 (כביש החוף) מרחוב דרך האביב ועד לשביל התפוזים.
    ג. קו דרום מזרחי, לאורך רחוב המעפילים, מרחוב החורש ועד למסילת הברזל.
    הקווים הללו יאפשרו חיבור של כל הגובלים למערכת ביוב מרכזית בתוך כשישה עד שמונה חודשים.
    לנכסים גובלים יצא חיוב היטל ביוב, בהתאם לחוק העזר ולמחיר אשר נקבע על ידי רשות המים והביוב.

חיות בר:
    כתוצאה מעבודות התשתית במרחב כפר שמריהו, חיות בר מוצאות דרכן לתוך השטח הבנוי בחיפוש אחר מקום בטוח ומזון זמין.
    בשנה האחרונה נכנסו לשטחי המגורים להקות של שועלים ותנים. השועל והתן הם בעלי חיים מוגנים והטיפול בהם מותר רק על ידי פקחים של רשות הטבע והגנים.
    בכדי לקדם טיפול הולם בחיות בר יש לפנות לפקח שמירת הסביבה של המועצה, אלעד אברמוביץ בטלפון מס' 054-2300683 או לכתובת דוא"ל
    sviva@kfar.org.il

הכח הירוק
    1. תושבים שבחצר ביתם יש עץ/עצים גבוהים הגובלים בשטח הציבורי וישנה סכנה של קריסת עץ או ענפים מתבקשים לבצע גיזום בהקדם.
    2. בתאריך 17.10
    יום שלישי הקרוב
    תחלק המועצה באמצעות חברת הפצה תיק כתום ובו חומר הסברה בנושא מחזור אריזות.
        התיקים יתלו על דלתות/שערי הבתים. אנא עיינו ומחזרו.

המועצה המקומית כפר שמריהו: אתר האינטרנט דף הפייסבוק / ערוץ היוטיוב / טוויטר

רחוב קרן היסוד 18 כפר שמריהו 46910 * טל' 09-9506699moatza@kfar.org.il