כפר שמריהו - הודעות ועידכונים 21.3.18

21/03/2018

חג שמח
    המועצה המקומית כפר שמריהו, נבחריה ועובדיה, מברכים אתכם בברכת חג אביב שמח.
    בימי חול המועד פסח, 01 – 06 באפריל 2018, משרדי המועצה יהיו סגורים ושירותים דחופים יינתנו באמצעות תורנים. בנושאים דחופים ניתן לפנות לתורן באמצעות המוקד, בטלפון 09-9506699.

מעבר לשעון קיץ - תזכורת
    מעבר לשעון קיץ ביום שישי, 23 במרץ 2018, בשעה 02:00 לפנות בקר.
    בלילה שבין יום חמישי ליום שישי, בשעה 02:00  לפנות בוקר יש להזיז את השעון שעה אחת קדימה ואז השעה תהיה 03:00 בלילה.
    שעון קיץ יסתיים ביום ראשון, 28 באוקטובר 2018, בשעה 02:00 .

הערכות לפסח
    פינוי גרוטאות
    פינוי גרוטאות יתאפשר עד ל-22 במרץ בתאום מראש בטלפון 09-9506699 שלוחה 2 או באמצעות טופס מכוון באתר המחלקה. אתי, מזכירת המחלקה, תטפל בקביעת מועד לאיסוף.
    פינוי פסולת מחזור
    בימי שני, 26.03.18 וב-02.04.18 לא יתבצע איסוף פסולת מחזור מבתי התושבים. יש לשנע עצמאית לעמדות המחזור.
    פינוי גזם
    מתאריך 25.03.18 ועד לתאריך 08.04.18 לא יבוצע פינוי בכמות חריגה. הפינוי יתבצע אך ורק מעמדות הגזם.
    פינוי אשפה
    במהלך חול המועד יתבצע פינוי אשפה כרגיל בימי ראשון, שלישי ושישי. נא להקפיד לא לפזר אשפה מחוץ לפח.

ביטחון בישוב:
    • ימי פגרת הפסח, בהם אנו יוצאים לבקר חברים, לטיולים ולחו"ל, מועדים לפורענות. אנו ממליצים להיערך כראוי על ידי נעילת הכניסות לחצר ולבית  והפעלת מערכות התרעה.
    • עודכנו לאחרונה על כך שפורצים מצוידים במפתח חכם למנעול רב-בריח. לאור זאת אנו ממליצים כי בנעילה מפנים הבית לנעול גם עם בריח פיזי.
    • יחידת משמר הכפר 605, בפיקוד סרג' קורשיא, כוללת מתנדבים מרשפון ומכפר שמריהו. מתנדבי היחידה, מקיימים סיורי לילה ופורסים מחסומים ברחבי הישובים ובכך מהווים כח הרתעה נגד גנבי רכב ורכוש.

אנא רשמו לפניכם את מספרי הטלפון למצבי חרום:
    משטרה –  100
    מד"א -  101
    כב"ה -   102
    חברת חשמל - 103
    פיקוד העורף -104
    קב"ט המועצה – יגאל רדה -
    סייר לילה - 052-8636666
    מוקד המועצה - 09-9506699

אירועים מרכזיים:

חיילים המעוניינים לקחת חלק בהנחת זרים בטקס יום הזיכרון מוזמנים ליצור קשר עם עדי גולן 054-2300651

עבודות תשתית ברחוב דרך האביב וברחוב הזית:
    העבודה להנחת תשתיות ביוב, מים, ניקוז ותאורה ברחוב דרך האביב וברחוב הזית בעיצומה.
    במהלך העבודות הונהגו הסדרי תנועה זמניים ברחוב קרן היסוד, בין רחוב הזית לרחוב החורש:- רחוב קרן היסוד, בקטע זה, זמנית יהיה דו-סטרי ואסורה חנייה משני צדי הדרך.

עבודות תשתית ברחוב המעפילים:
    עבודות פיתוח ברחוב המעפילים יחלו בשבועות הקרובים:
    א. הסדרת מחלף המעפילים, לרבות הסדרת צומת הרחובות המעפילים - דרך השדות – שביל השקד.
    ב. הנחת קו ביוב מאסף לאורך כביש מס' 2 מחייבת חציית רחוב המעפילים, בחלקו המערבי. העבודה תתבצע במהלך כמה לילות, תוך אפשור מעבר כלי רכב.

כנס תושבים לנושאי תוכניות פיתוח עתידיות:
    הכנס ייערך באודיטוריום וייל, ביום חמישי, 26 באפריל 2018, בשעה 20:00.
    הנושאים אותם נציג:
    - תוכנית פיתוח מזרח כפר שמריהו
    - תוכנית בניין עיר לרחוב דרך השדות, משני צדיו.

היערכות לבחירות למועצה:
    ב-30 באוקטובר 2018 תיערכנה בחירות לשלטון המקומי.
    הבחירות הן לראשות המועצה בבחירות אישיות ולחברות במועצת היישוב בבחירות רשימתיות. ניתן כבר לחוש את ריחן.
    למי שיש רצון וכישורים להשפיע – זה הזמן.

רווחה:
    חדש! עדכון לגבי ניצולי שואה הזקוקים לתוספת שעות סיעוד- השבוע אישרה ועדת החוקה של הכנסת
    תיקון במסגרתו ניצולי שואה הזכאים לגמלת סיעוד מקסימלית(בשיעור 16 או 18 שעות סיעוד שבועיות) על ידי ביטוח לאומי
    יוכלו לקבל את 9 שעות הסיעוד הנוספות, ללא צורך בהגשת טפסי בקשה. חשוב לציין כי התיקון עוד לא  מיושם בשטח, וכעת ממתינים להנחיות כיצד ליישמו.

הכח הירוק:
    לידיעת בעלי המגרשים הפרטיים בכפר שמריהו
    על פי חוק העזר "מניעת מפגעים 2008 " על בעלי מגרשים פרטיים לנקות את המגרשים בהתאם לתנאים המפורטים להלן :
    · סילוק פסולת מכל סוג שהוא מתחומי המגרש
    · ניכוש עשבים במגרשים
    · פינוי הפסולת לאתר אשפה מורשה.
    בעלי המגרשים חייבים לנקות את מגרשיהם עד לתאריך  15.4.2018
    הריני להסב את תשומת לב בעלי המגרשים כי אם לא מילא בעל הנכס או המחזיק בו אחר הודעת המועצה או ביצע ניקיון שלא לפי התנאים,
    רשאית המועצה לבצע את הניקיון ולגבות את הוצאות הביצוע מבעלי הנכס, כמו כן רשאית המועצה להעמיד לדין פלילי את מי שלא ציית לדרישה זו.

כתוצאה מעבודות התשתית במרחב כפר שמריהו, חיות בר מוצאות דרכן לתוך השטח הבנוי בחיפוש אחר מקום בטוח ומזון זמין.
    בשנה האחרונה נכנסו לשטחי המגורים להקות של שועלים ותנים. השועל והתן הם בעלי חיים מוגנים והטיפול בהם מותר רק על ידי פקחים של רשות הטבע והגנים.
    בכדי לקדם טיפול הולם בחיות בר יש לפנות לפקח שמירת הסביבה של המועצה, אלעד אברמוביץ בטלפון מס' 054-2300683 או לכתובת  דוא"ל
    sviva@kfar.org.il

המועצה המקומית כפר שמריהו: אתר האינטרנט דף הפייסבוק / ערוץ היוטיוב / טוויטר