כפר שמריהו - הודעות ועידכונים 2.5.18

2/05/2018

הערב ל"ג בעומר
    רשות כבאות מזהירה בנושא הדלקת מדורות!!!!!!!!!
    ​מזג האוויר היבש והרוחות המזרחיות הערות, עשויות לגרום להתלקחות בלתי נשלטת.
    רצוי להמנע מהדלקת מדורות ללא פיקוח ובלא אמצעי כיבוי זמינים.
    ​ההורים מתבקשים לוודא כי ילדיהם אינם מציתים ואינם חוגגים ליד מדורות בלא פיקוח ומבלי שכל אמצעי הזהירות ננקטו.
    בסיום יש לוודא כיבוי מוחלט של המדורה.

מה שהיה
    בשבועות האחרונים ערכנו ברוב עם מספר אירועים קהילתיים "משואה לתקומה" ושמחנו מאוד על ההשתתפות ערה ומידת הערכה והוקרה לה זכו עובדי המועצה על מסירותם ועבודתם הקשה והאיכותית.
    בבקר יום שבת 28.04.18 לקחו כחמש מאות אנשים חלק בצעדת הבנים ה-45 ובמזג אוויר יפה צעדנו ברחבי הכפר ונהנינו מאוד.

מה שיהיה
    בבקר יום שבת ה-12 במאי 2018, נארח בפעם השמינית את אליפות הטריאתלון לילדים. אנו נערכים לכ-2,500 מתחרים ובני משפחה.
    כפי שנהגנו בשנים הקודמות, נקפיד על רמת הערכות גבוהה ואירוח ספורטיבי מעולה.

כמידי שנה נערכים הורים מבית החינוך המשותף חוף השרון לארח את ילדי בית אלעזרקי למסיבת מצוה מיטיבה ומחברת. האירוע יתקיים במועדון הספורט בכפר שמריהו ב-29 במאי 2018 בערב.
    ביום שלישי 08 במאי 2018, בין השעות 16:30 ל-19:30 יתקיים בבית החינוך במשותף חוף השרון הפנינג, אשר בין מטרותיו, גיוס משאבים לארגון מסיבת המצווה.

עבודות תשתית:
    מזרח רחוב המעפילים:
    במזרח רחוב המעפילים החלה חברת אשטרום-ורד לבצע עבודה משותפת עבור המועצה ועבור נתיבי ישראל.
    העבודה כוללת הנחת מערכות מים, ניקוז וביוב חדשות עבור המועצה והסדרת צומת הרחובות המעפילים – דרך השדות - שביל השקד וחיבורם למחלף המעפילים. העבודות צפויות להסתיים ביולי 2018.
    במסגרת העבודה מתוכנן להקים מעגל תנועה, אשר על פי התחזית יקל מאוד על היוצאים והנכנסים לשביל השקד ולרחוב דרך השדות.

דרך האביב, רחוב הזית ומערב רחוב קרן היסוד:
    חברת יכימוביץ-סויסה מבצעת עבור המועצה ועבור אגודת המים עבודה הכוללת הנחת קווי מים, ניקוז וביוב חדשים, מערכת תאורת רחוב, הסדרת קווי בזק והוט וסלילת דרך ומדרכה באבנים משתלבות.
    אנו מעריכים שהעבודה תסתיים בחודש ספטמבר 2018

קווי ביוב מאספים:
    שני קווי ביוב מאספים יונחו בחודשים הקרובים לאורך כביש מס' 2. העבודה צפויה להסתיים ביולי 2018:
    א. קו דרום מערבי – מרחוב המעפילים עד לרחוב הזית, לאורך תוואי כביש החוף.
    ב. קו צפון מערבי – מרחוב דרך האביב לשביל התפוזים, לאורך תוואי כביש החוף.

תוכנית דרך השדות:
    המועצה המקומית יזמה תוכנית לתוספת זכויות בנייה לחלקות פרטיות משני צדי רחוב דרך השדות.
    עיקרי התוכנית הוצגו לתושבים ביום 26 באפריל 2018.
    מצגת עדכנית תועלה השבוע לאתר האינטרנט של המועצה והציבור מוזמן להתייחס אליה.

היערכות לבחירות למועצה:
    ב-30 באוקטובר 2018 תיערכנה בחירות לשלטון המקומי.
    הבחירות הן לראשות המועצה בבחירות אישיות ולחברות במועצת היישוב בבחירות רשימתיות.
    עד כה ארבעה מועמדים הכריזו על כוונתם לרוץ לראשות המועצה. ניתן כבר לחוש את ריחן.
    למי שיש רצון וכישורים להשפיע – זה הזמן.

רווחה:
    בעת האחרונה אנו מקבלים פניות מהאוכלוסייה המבוגרת לגבי קניות שנערכו דרך הטלפון ועסקאות כושלות אשר התפתו לערוך ע"י אנשי שיווק אגרסיביים, או שהבטיחו להם שמדובר במתנה והתשלום הוא רק עבור המשלוח, ובפועל נגבו מהם סכומים גדולים לעיתים ללא ידיעתם.
    על מנת לבטל עסקה מסוג זה ישנו מדריך לביטול עסקה המתפרסם באתר המועצה לצרכנות שכתובתו
    www.consumres.org.il
    ניתן גם לפנות לסיוע משפטי לעמותת "יד ריבה - ייעוץ משפטי לקשיש", הפועלת בשיתוף פעולה עם עמותת "יד שרה", והמפעילה שרות של ייעוץ משפטי לקשישים (מעל גיל 60) ללא תשלום, לפגישה עם עו"ד ללא תשלום יש לפנות 02-6444569, השירות ניתן בכל רחבי הארץ.

כדאי להכיר!- "מרכז מידע תרופתי לבני 70 ומעלה"– בית חולים "הדסה" בשיתוף אשל ג'וינט ישראל, מפעיל מרכז טלפוני מוסמך הנותן שירות ארצי בענייני תרופות . המוקד מסייע לבני 70 ומעלה לעשות סדר בתרופות (הורדת מינונים/ התאמה/ קונפליקט בין תרופתי/ בחינה של המצב הרפואי והמלצות בהתאם). חשוב לציין כי השירות אינו מחליף רופא גריאטר , אולם ניתן להיעזר בו במקרים בהם נתקלים בזמני המתנה ארוכים ו/או סירוב לראות גריאטר. הפרטים המלאים :
    טל': 02-6778866
    פקס:02-6778166
    מייל:
    seventy@hadassah.org.il

הכח הירוק:
    אזהרה מפני נחשים
    יתוש הטיגריס האסייני

סיום פרויקט איסוף מחזור
    בתאריך 15.4.18 נסיים את פיילוט איסוף פסולת מחזור מבתי התושבים.
    נמשיך לאסוף פסולת אלקטרונית בלבד בתאום מראש.
    הודעה מיילים והודעות טלפונית ימסרו לכל המשפחות שלקחו חלק בפרויקט.

לידיעת בעלי המגרשים הפרטיים בכפר שמריהו
    על פי חוק העזר "מניעת מפגעים 2008 " על בעלי מגרשים פרטיים לנקות את המגרשים בהתאם לתנאים המפורטים להלן :
    · סילוק פסולת מכל סוג שהוא מתחומי המגרש
    · ניכוש עשבים במגרשים
    · פינוי הפסולת לאתר אשפה מורשה.
    בעלי המגרשים חייבים לנקות את מגרשיהם עד לתאריך  15.4.2018
    הריני להסב את תשומת לב בעלי המגרשים כי אם לא מילא בעל הנכס או המחזיק בו אחר הודעת המועצה או ביצע ניקיון שלא לפי התנאים,
    רשאית המועצה לבצע את הניקיון ולגבות את הוצאות הביצוע מבעלי הנכס, כמו כן רשאית המועצה להעמיד לדין פלילי את מי שלא ציית לדרישה זו.

מרכז וויל :

המועצה המקומית כפר שמריהו: אתר האינטרנט דף הפייסבוק / ערוץ היוטיוב / טוויטר