כפר שמריהו - הודעות ועדכונים 15/11/19

15/11/2019

עדכון בנושא פרויקט תשתיות הביוב - עדכון שלב 2

עדכון שלב  2 - ביצוע עבודות בנתיב הדרומי של רח' המעפילים בין רח' הזורע לרח' החורש.
    תחילת ביצוע : 17/11/19.
    סיום (מתוכנן) ביצוע: 21/11/19.
    העבודות יתבצעו בלילה בין השעות 21:00 בערב ועד 05:00 בבוקר.

להלן מגבלות/ הנחיות תנועה:
    * לבאים לרח' המעפילים מכיוון מערב (כביש 2 או הרצליה פיתוח) הכניסה לכפר תתאפשר מרשפון בלבד
    .
    * לבאים לכפר מכיוון מזרח (כביש 20 או הרצליה העיר) הכניסה תתאפשר כרגיל מרח' הזורע.

הפסקות חשמל:

בימים האחרונים חווינו מספר הפסקות חשמל.
    מבירור שערכנו עם חברת החשמל עולה כי מקור התקלות היה בקווי מתח גבוה אשר מחוץ לכפר.
    חברת החשמל מספקת חשמל לכפר משני קווי הזנה, כך שתקלות איזוריות משפיעות לעיתים על כל הכפר ולעיתים על חציו.
    פנינו לחברת החשמל בעניין זה, בימים הקרובים מתוכננת להיערך פגישה למציאת פתרון.

תווי חניה לאורחים

מחלקת הפיקוח נערכה לחלוקת תווי חניה לשנת 2020, לאורחי התושבים ברח' דרך הגנים, רח' הזורע (עד מבית מספר 45 כולל) ורח' החורש (עד מספר 50 כולל).

הנכם מוזמנים להגיע  למשרדי הפיקוח ברח' קרן היסוד 25, מול בית המועצה, על מנת לקבל את האישורים כאמור.

אירועים קהילתיים

מרכז וייל לתרבות

הכח הירוק

תהלוכן האורןמצ"ב הנחיות לטיפול בתהלוכן האורן.

טוואי התהלוכה או תהלוכן האורן הוא עש נפוץ בכל הארץ וגורם למפגע קשה בחורשות, ביערות ובחצרות פרטיות שבהם גדלים עצי אורן.
    זחלי טוואי התהלוכה ניזונים ממחטים של עצי אורן למיניו, בונים קינים מִמשִי וחיים בקבוצות של כמה עשרות. על גופם ישנם כחצי מיליון שערות צורבות, אשר מגע עדין או טלטול גורם לאלפי שערות לנשור ולעוף ברוח, שערות הארס הללו יכולות לחדור לעורו, לפיו, לאפו ולעיניו של אדם שנמצא בסביבה. נזקו העיקרי של הארס הוא דלקת עור, דלקת עיניים שמתבטאת בהתנפחות העפעפיים.
    הארס שבתוך השערות הוא תערובת של חלבונים שנהרסים על ידי חימום, לכן צריך להרתיח בגדים נגועים בשערות.
    בשדה, הארס יכול להיות פעיל מעל ל- 10 שנים! לכן מומלץ להיזהר מקינים ישנים של הטוואי.
    הבוגרים מעופפים מספטמבר עד אוקטובר, הם פרפרי עש אפורים.
    מוטת כנפיה של הנקבה: כ- 40 מ"מ ושל הזכר  כ- 30 מ"מ, הביצים מוטלות בגלילים על מחטי אורן, אורך הגליל כ- 5 ס"מ ומספר הביצים יכול להגיע לכ- 200.
    לאחר כחודש וחצי, הזחלים מגיחים, וחיים במשותף בקן המשי .
    משך הזמן עד להתגלמות הוא כ- 4 חודשים, בסוף מרץ לאורך אפריל, יורד הזחל בדרגה שישית  לקרקע ומתגלם, לאחר כחמישה חודשים מגיחים הבוגרים, אך חלקם ממשיכים בתרדמה לעוד שנה עד מספר שנים.

איך לטפל ולמנוע פגיעות?
    על פי חוק העזר לכפר שמריהו (מניעת מפגעים) התשס"ח-2008, פרק י"ב, למי שיש עצי אורן בחצרו,
    חובה לבצע טיפול מקדים! כבר בחודש נובמבר ועד לחודש דצמבר  צריך להזמין מדביר מוסמך לטפל בעץ!
    לתאום מדביר מוסמך: ברק אריאלי 054-4901628
    מחיר מומלץ לטיפול:
                         *עץ בקוטר עד 10-90 ס"מ - 42 ₪ + מע"מ

היה והעץ כבר נגוע, צריך לטפל בעץ בטיפול סיסטמי, לאחר מכן להסיר את הענפים הנגועים בקני הזחלים ולשרוף באש, את סביבת העץ אפשר לשטוף בזרם מים חזק, על מנת להשקיע שאריות של שערות ארס. טיפול בעץ נגוע יעשה על ידכם ובמימון מלא של בעל הנכס.
    איך להתגונן?
    עץ נגוע - חשוב לא לטלטל את הענפים! בגדים ארוכים לא עוזרים נגד השערות הארסיות, שכן הן זעירות וחודרות דרך הבגדים!

להזכירכם החוק מחייב ביצוע הדברה כנגד תוואי תהלוכן האורן

המועצה המקומית כפר שמריהו: אתר האינטרנט דף הפייסבוק / ערוץ היוטיוב / טוויטר