כפר שמריהו - הודעות ועדכונים 19/12/19

אם מייל זה אינו מוצג כראוי צפה בגרסה המקוונת אצלנו באתר

פרויקט תשתיות הביוב והמים

כיכר הראשונים:
    בימים ראשון ושני  22-23/12/19 בין השעות 9:00 ל 17:00 יתרכזו העבודות בכיכר הראשונים (המרכז המסחרי) בקטע שבין רחוב הזורע לדרך הגנים: הכניסה לדרך הגנים תתאפשר רק מרחוב החורש. כיכר הראשונים תהיה חסוומה לתנועת רכבים וחניה מרח' הזורע ועד לרח' דרך הגנים.

בימים שלישי, רביעי וחמישי 24-26/12/19 בין השעות 9:00 ל 17:00  יתרכזו העבודות בכיכר הראשונים (המרכז המסחרי) בין רחוב דרך הגנים לרח' החורש. הכניסה לדרך הגנים תתאפשר רק מרחוב הזורע. כיכר הראשונים תהיה חסומה לתנועת רכבים ולחניה מרח' דרך הגנים עד לרח' החורש.

סמטת האביב:
    ביום ראשון  22/12/19 יחלו עבודות בסמטת האביב, יתאפשר מעבר להולכי רגל בלבד.  משך העבודות כחודש ימים.

חשוב לציין כי מועדי סגירת הרחובות המצוינים מבוססים על תוכנית העבודה של קבלן הביצוע. יתכנו שינויים בלוחות הזמנים שאינם צפויים מראש.
    בנוסף, תיתכנה סגירות מקומיות זמניות עם התקדמות העבודות.

תב"ע מרכז הכפר

ביום רביעי 18/12 התקיימה ישיבת מועצה שלא מן המניין.
    מטרת הישיבה היתה דיון בנושא תוכנית מרכז הספורט לקראת כנס התושבים בנושא.
    רקע:
    המועצה הקודמת הגישה בשנת 2017 תוכנית בינוי למרכז הכפר. התוכנית כוללת:
    א. הכשרת המבנים הקיימים אשר חלקם ללא היתר וחלקת ללא תב״ע
    ב. הרחבה משמעותית של מרכז הספורט
    ג. תוכנית ליצירת מרכז לתושב בין הדואר לבין גני הילדים הישנים שמול בניין המועצה
    התוכנית הוגשה ללא הצבעה במליאת המועצה.
    התוכנית אושרה למרות התנגדות מרבית התושבים ולמרות שהמועצה ביקשה למשוך את התוכנית.
    לאחר שההתנגדויות לתוכנית נדחו הן בוועדה המחוזית והן במועצה הארצית הגישה קבוצת תושבים עתירה מנהלית.
    עם כניסתי לתפקיד, ניהלתי דין ודברים עם הוועדה המחוזית ולפני מספר חודשים הגשתי בהסכמת העותרים ובהמלצת הוועדה המקומית תוכנית אשר מצמצמת את התוכנית שהתקבלה כך שמכשירה את כל המבנים ההסטורים אשר נבנו ללא היתר (כדוגמת מרכז הספורט) ומוסיפה 600 מטרים בלבד.
    הוועדה המחוזית החליטה לקבל את גישתנו כי יש לצמצם את התוכנית המקורית מתוספת בסך 4,222 מטרים. יחד עם זאת, בהחלטתה עדיין קיים גידול בסך 2081 מטרים.

בתוכניות הבניה אשר על שולחן המועצה, כחלק ממדיניות השקיפות, אני נוהג לשתף את השכנים הגובלים בתוכנית בלבד. במקרה של תוכנית מרכז הספורט, לאור קיום דיון סוער בין כלל תושבי הכפר בנוגע לתוכנית, אני מוצא מקום לחרוג ממנהגי ולשתף את כלל תושבי הכפר בדיון.
    כנס התושבים יתקיים ביום א 5/1/2020 בשעה 19:00 בבית וייל. לאחר שאציג את התוכנית ואת דעתי בנוגע לדרכי הפעולה, כל תושב יוכל לעלות לבמה לשאול שאלות ולהביע את דעתו. לכל דובר יוקצו 4 דקות להביע את דעתו על מנת שלכלל התושבים תהיה הזדמנות להישמע.

תווי חניה לאורחים

מחלקת הפיקוח נערכה לחלוקת תווי חניה לשנת 2020, לאורחי התושבים ברח' דרך הגנים, רח' הזורע (עד בית מספר 45 כולל) ורח' החורש (עד מספר 50 כולל).

הנכם מוזמנים להגיע  למשרדי הפיקוח ברח' קרן היסוד 25, מול בית המועצה, על מנת לקבל את האישורים כאמור.

אירועים קהילתיים

אל תשליכני לעת זקנה

מועצת כפר שמריהו מזמינה את תושבי הכפר לעשות מצווה.
    לקראת חג החנוכה אנו אוספים נעלי בית חדשות לנשים ולגברים. את נעלי הבית נחלק בבתי חולים ובבתי אבות.
    ניתן לתרום עד יום שלישי  24/12/19 בנקודות האיסוף הבאות:
    גני הילדים, בית הספר ובניין המועצה בימים א-ה מ 08:00 עד 14:00.
    צופים - יום ג מ 17:00 עד 19:00, יום ו מ16:00 עד 18:00.

תודה על שיתוף הפעולה וחג חנוכה שמח ומלא אור.

מרכז וייל לתרבות

הכח הירוק

לאן מפרידים את הפסולת ומה נכנס לפחי המחזור המרכזיים?
    פח כתוםלכל סוגי האריזות

מחזורית לבגדים:
    בגדים, נעליים, מצעים, תיקים

תהלוכן האורןמצ"ב הנחיות לטיפול בתהלוכן האורן
    על פי חוק העזר לכפר שמריהו (מניעת מפגעים) התשס"ח-2008, פרק י"ב, למי שיש עצי אורן בחצרו, חובה לבצע טיפול מקדים! כבר בחודש נובמבר ועד לחודש דצמבר  צריך להזמין מדביר מוסמך לטפל בעץ!
    לתאום מדביר מוסמך: ברק אריאלי 054-4901628
    מחיר מומלץ לטיפול:  עץ בקוטר עד 10-90 ס"מ - 42 ₪ + מע"מ

היה והעץ כבר נגוע, צריך לטפל בעץ בטיפול סיסטמי, לאחר מכן להסיר את הענפים הנגועים בקני הזחלים ולשרוף באש, את סביבת העץ אפשר לשטוף בזרם מים חזק, על מנת להשקיע שאריות של שערות ארס. טיפול בעץ נגוע יעשה על ידכם ובמימון מלא של בעל הנכס.
    איך להתגונן? עץ נגוע - חשוב לא לטלטל את הענפים! בגדים ארוכים לא עוזרים נגד השערות הארסיות, שכן הן זעירות וחודרות דרך הבגדים!

להזכירכם החוק מחייב ביצוע הדברה כנגד תוואי תהלוכן האורן

יתוש הטיגריס האסייני