חג האביב וחג החירות 10.4.14

10/04/2014

תושבי כפר שמריהו יקרים,

לחג הפסח שמות נרדפים ביניהם: חג האביב וחג החרות. האביב מסמל התחדשות ותקווה והחרות הינה משאת נפש של כל אדם.
    החרות לחשוב ולבחור את דרכנו ולקיים אורח חיים איכותי ובריא הינה מבחינת נכס. אנו, במועצה המקומית, מאמינים כי זו זכותנו ובמשך שנים נאבקים על עצמאותנו.

בחודש שעבר קיבלנו משר הפנים הכרה כרשות איתנה – אחת מ-24 רשויות מקומיות במדינת ישראל. בצד המחמאה, גדלה האחריות לעמידה באמות מידה מחמירות ובביקורת רבה ומעמיקה יותר.

בשנים האחרונות נאבקנו לפטור מחובת תאגוד אזורי למים ולביוב ונראה כי המאבק מתקרב לסופו עם הכרה בזכותנו לפטור.
    לאור זאת נתחיל לאחר הפסח (ב-18 במאי) לשקם רחובות, לרבות שיקום משק המים והסדרת תשתית לניקוז ולביוב מרכזי. פרוט העבודות יפורסם לקראת תחילתן.

אנו מקימים מגרש ספורט במתחם ביה"ס ומכינים תוכניות פיתוח רב שנתיות, לרבות הסדרת בית חדש לתנועת הנוער, שירותי רפואה ועוד.

בשם חברי למועצה אני מודה על האמון ומאחל לכולנו חג שמח.

אנא עקבו אחר הודעות המועצה וקחו חלק בפעילות הקהילתית.

המלצות מיגון לתושבים

בימי חג וחופשה אנו ממליצים לתושבים להגביר את רמת המיגון והביטחון האישי ולנהוג כדלקמן:

בבית:
    בעת היעדרות מהבית, יש להקפיד לנעול את כל הדלתות והחלונות ולהפעיל את מערכת האזעקה.
    בעת שהייה בבית, שלא בקומת הכניסה, רצוי לוודא שכל הכניסות לבית נעולות. רצוי לסגור את הכניסות לחצר ולקיים בקרת כניסה.
    בעת השינה, בלילה וביום, רצוי להפעיל מערכת אתראה ואזעקה.
    אנו ממליצים לחבר את האזעקה למוקד עם סייר.

ברכב:
    יש להקפיד לנעול את כלי הרכב. אין להשאיר תיקים וחפצי ערך ברכב.
    בעת שהייה בבית, אין להשאיר מפתחות רכב במקום גלוי.

מספרי טלפונים חיוניים

משטרה – מוקד חרום - 100
    תחנת משטרת גלילות – 09-9704444
    שוטר קהילה – רס"ב ברוך סולומון – 050-6274107
    קב"ט ורכז מתנדבים – יגאל רדה – 057-7707777 או 050-6261234
    סייר לילה – 052-8636666
    מוקד המועצה - 09-9506699

הכח הירוק – לוקחים אחריות לסביבה

שינוי במועד פינוי אשפה ביתית: ב- 15.4.14 אין פינוי אשפה. במקום זה יהיה פינוי למחרת ב- 16.4.14.

היתוש האסיאתי  - הנחיות:

הזמנה לאירועים - משואה לתקומה