הודעות ועדכונים - צוק איתן 18.7.14

18/07/2014

לתושבי כפר שמריהו שלום רב,

הלילה החל צה״ל במבצע קרקעי לתוך רצועת עזה. מדובר במהלך חשוב, אשר אמור להרחיב את מידת הביטחון של אזרחי מדינת ישראל לא רק מרקטות אלא גם באיום המנהרות ואמצעי לחימה אחרים.
    אנו מחזקים את הלוחמים ושולחים להם תמיכה והערכה.
    המהלך הקרקעי צפוי לשנות גם את אורח התנהלות החמאס, לפחות בטווח הזמן המידי.
    יש להקפיד ולהשמע להוראות פיקוד העורף, לרבות שהייה של 10 דקות במרחב מוגן מחלוף האזעקה. אמש נפלו שברים רקטות בישובים סמוכים.

אנו ממשיכים לארח אצלנו בבית ווייל את פלוגת החילוץ, אשר גם משימותיה עשויות להשתנות בנסיבות החדשות. הערב ב-21:00 נערוך איתם ארוחת יום שישי.

בית הספר, הקייטנות והחוגים ממשיכים לפעול כרגיל.
    נראה שמפעל הקיץ המתוכנן של הצופים לא יתקיים ואנו בוחנים חלופות.

תושבים למען לוחמי גדוד תבור
    האגודה למען החייל כפר שמריהו דואגת לרווחת פלוגת החיילים שנמצאת במרכז וייל. פלוגות נוספות של הגדוד פרוסות ביישובים נס ציונה וגבעת שמואל.
    השבוע נסעה קבוצת מתנדבות לבקר את החיילים הנוספים של הגדוד ולצייד גם אותם במטעמים ובפינוקים.
    תודה רבה לרוויטל מאייר, דנה מיצ'וניק וכריסטינה מקוב.

למעוניינים, אפשר להביא לחיילים במהלך סופ"ש למרכז וייל: פירות, חטיפים, פיצוחים, עוגות, עוגיות, קפה ונס קפה.

תושבים למען ילדי שדרות
    נציגות עמותת "למען הכלל", נסעו ביום רביעי, 16 ביולי 2014, ליישוב שדרות וחילקו כ-600 ערכות משחק לילדי גני הילדים היישוב.
    העמותה נמצאת בקשר רצוף עם גני הילדים בעיר מזה כמה שנים ובכל עת של מצוקה, מתגייסת ותומכת בהתאם לצורך.
    למשחקים צורפו ברכות וציורים שהכינו ילדי כיתות א-ב שלנו, בבית הספר של החופש הגדול.

תודה למתנדבות פפוש טפרסון, רותי אוריאלי, ארנה גלפנד, חגית הולין, שלי מנחם וקרן קוטליצקי.

תושבים למען הלוחמים - איסוף מגבות

קיבלנו פנייה שיש מחסור של כ-800 מגבות לחיילים הנלחמים בדרום.
    למעוניינים, ניתן לתרום מגבות, חדשות או משומשות במצב טוב, עד יום ראשון 20.7.14 בערב.
    את המגבות למסור לכרמית נופך מוזס, ברחוב החורש 25 ב' כפר שמריהו. טלפון: 052-3308142.

מועדון הספורט כפר שמריהו
    הנכם מוזמנים להינות ממתקני מועדון הספורט בסופ"ש.
    מחר, שבת בשעה 11:00, ייערך מחזה לילדים "היער המוזיקלי" ולאחריו אפשר יהיה להשתעשע במתקן מתנפח עם מים.

מקלטים וממ"דים ציבוריים פתוחים בכפר שמריהו:

1. בית הכנסת - מקלט ציבורי
    2. אשכול גני הילדים - ממ"דים
    3. בית ווייל - מרחב מוגן
    4. המרכז המסחרי  - מרחב מוגן
    5. בית הספר - המקלט הקטן

אזורנו, במפת האזעקות, נקרא - מרחב דן 155
    עם השמע הצפירה יש לעבור תוך 90 שניות (דקה וחצי) למרחב מוגן. בתום 10 דקות, אם לא נשמעה צפירה נוספת, ניתן לצאת ולחזור לשגרת חיינו.

ערוצים בהם ניתן לקבל התרעות על אזעקות
    • אתרי האינטרנט - אתר פיקוד העורף, mako ,nana 10 ,inn ,nrg ,ynet , walla, רשת, אתר ערוץ 9
    • ערוצי הטלוויזיה - ערוץ 1, 511, 2, 10, הוט 3, הוט weekend,
    • הוט ויס 26

משרדי המועצה מאוישים 24 שעות ביממה על ידי עובדי המועצה וקצין פיקוד העורף.
    טלפון: 09-9506699

בברכת שבת שלום,