הודעות ועדכונים 04.12.14

4/12/2014

תושבי כפר שמריהו שלום רב,

להלן מס' הודעות ועדכונים:

אישור תקציב 2015

ביום שלישי ה- 02.12.14 אושר תקציב 2015 על ידי חברי המועצה המקומית כפר שמריהו.
    התקציב מבוסס על התנהלות עצמית: כ-42% מהכנסות המועצה מגיעות מארנונה והשתתפות משרדי הממשלה מזערית ועומדת על כ-5.5%. בכפר שמריהו אין אזור תעסוקה, בסיס הארנונה נמוך יחסית ורמת השירות לתושב גבוהה.

לאחר אישור פרוטוקול המליאה, נפרסם את התקציב לציבור הרחב.

זה התקציב העשירי אותו אני מוביל כראש רשות. עלות אספקת רוב השירותים עולה ויש מחיר כבד מאוד לרגולציה ולקשיחות בירוקרטית.
    במועצה המקומית זכינו לצוות מקצועי, איכותי ומחויב.
    אני מודה לחברי המועצה על שעות של השקעה, המעורבות והאמון שנותנים בנו.

המאבק להפסקת הפעילות של שדה התעופה

הכנסת מינתה וועדת משנה לבחינת חלופות לתעופה האזרחית.

שדה התעופה הרצליה, אשר רוב שטחו בכפר שמריהו מיועד לפינוי באפריל 2015 אך מופעלים לחצים לדחות את סגירתו.

השבוע השתתפתי בדיון נוסף בנושא ובסיומו פניתי פעם נוספת לשר התחבורה: לקריאת המכתב.

עבודות תשתית

רחוב התלמים:

• העבודות תמשכנה. אנו מתנצלים בפני התושבים על אי הנוחות הנמשכת.

רחוב הזורע, בין רחוב קרן היסוד לרחוב הקוצר:

• השבוע לא צפויה עבודה בדרך.
    • דיירי רחוב הזורע מתבקשים שלא לחנות ברחוב בשעות היום ובלילה להחנות במקביל למדרכה.

רחוב הדקלים:

• בימים הקרובים יתחילו בהטמנת קו מים.

איסוף פריטים לילדים בסיכון

תושבים המעוניינים לתרום ציוד משומש במצב מצוין לילדים מגיל 6-0 כמו ביגוד לחורף, נעליים, כלי מיטה, מגבות, צעצועים, ספרים ועוד... מוזמנים ליצור קשר עם כרמית נופך-מוזס בטלפון: 052-3308142.

הציוד יועבר למועדוניות ופנימיות לילדים בסיכון, שחלקם הוצאו מביתם בצו בית משפט וחלקם חיים בפנימיות יום, בליווי הרווחה.

חג חנוכה

• נר ראשון של חנוכה ביום שלישי ה- 16.12.14.
    • מופע חנוכה קהילתי ייערך ביום רביעי, נר שני של חנוכה, ה- 17.12.2014 בשעה 18:00 בבית העם במושב רשפון.
    • מסיבת חנוכה בבית הכנסת "היכל הבנים" תיערך ביום חמישי ה- 18.12.14 בשעה 19:30.
    • חופשת חנוכה במוסדות החינוך מיום שישי 19.12.14 עד יום שלישי 23.12.14 כולל. חוזרים ללימודים ביום רביעי 24.12.14.
    • עלוני פעילויות לילדים בחופשת חנוכה - בהמשך למסמך זה.

חיסון כלבים נגד כלבת – הודעת ווטרינרית הרשות, ד"ר סיתוונית כץ

חיסון כלבים נגד כלבת יינתן מול חצר בניין המועצה המקומית, ברחוב קרן הייסוד 25 (גני הילדים לשעבר), ביום רביעי ה-24.12.2014 מהשעה 16:00 עד 18:00.

התשלום עבור החיסון כולל את אגרת הרישיון, כל כלב הגר בתחומי הרשות מחויב ברישיון מטעם כפר שמריהו. החזקת כלב ללא רישיון הינה עבירה על החוק.

לפרטים נוספים ותעריפי חיסונים: לחצו כאן.

הוקרה על אחזקת מקלטים ביישוב

המועצה לישראל יפה ופיקוד העורף העניקו למועצה המקומית כפר שמריהו תעודת הערכה על אחזקת מקלטים ציבוריים בתחום הרשות. המקלטים באשכול גני הילדים, המשמשים בשגרה לעבודות יצירה ולהתעמלות לטף נבחנו וזכינו לתעודת הוקרה – חמישה כוכבי יופי.

ביקור ראש המועצה המקומית מיתר

ביום שלישי ה- 2.12.14 ארחנו את אבנר בן-גרא, ראש מועצת מיתר ועידו ארגמן, מנהל מחלקת החינוך. האורחים סיירו באשכול גני הילדים, מרכז העצמה ובבית הספר, למדו מהעשייה שלנו, התרשמו והביעו את הערכתם.

חם בחורף חכם בחורף – חברת חשמל

עלון חברת חשמל להיערכות לחורף - כל מה שחשוב לדעת ולעשות כדי ליהנות מחורף נעים, חם ובטיחותי וגם להועיל לסביבה. לחצו כאן לקריאה.

יום הבטיחות הלאומי לתלמידי ביה"ס

יום הבטיחות הלאומי תשע"ה נערך בבית הספר ביום שלישי ה-2.12.14 בסימן רכיבה בטוחה באופניים. כל ילדי בית הספר וקבוצת הורים יצאו לרכיבה ברחבי היישוב ופעלו בתחנות בנושא זהירות בדרכים. לסיום נערך צילום "רמזור בית ספרי".
    תודה רבה לאיתי דקל, רכז זה"ב, לצוות בית הספר, ליגאל רדה, קב"ט היישוב, לאיציק פלד, פקח הרשות ולכל ההורים המתנדבים והשותפים.

לתמונות נוספות

מרכז וייל לתרבות וקהילה