הודעות ועדכונים 16.04.15

16/04/2015

לתושבי כפר שמריהו שלום רב,

היום אנו מציינים את יום הזיכרון לשואה ולגבורה. בשעה 10:00 תשמע צפירה בת 2 דקות.

אנו זוכרים ומזכירים את שישה מיליון היהודים, אשר נרצחו בשואה, ומכבדים את גבורתם של רבים, אשר לחמו והתנגדו לצורר הנאצי.

70 שנים אחרי תום מלחמת העולם השנייה, אחרי האסון הכבד אשר פקד את העולם כולו ואת העם היהודי בפרט, התכנסנו אתמול בערב באודיטוריום וייל, לאירוע קהילתי חשוב ומענין.

נושא העצרת השנה "נולדו מהאפר" – סיפורן המרתק של שבע נשים, המגיעות למחנה הריכוז דכאו, הרות, מתגברות ויולדות ילדים בריאים. כולם נצלו מהתופת.

לאחר דברי פתיחה של תושב הכפר, אורי חנוך, הובאו קטעי סרט המספר את סיפורן של הנשים, מלווה במסכת של צעירי היישוב.

במהלך הערב הודלקו שבעה נרות לכבודן של שבע הנשים. את הנר השישי הדליקה גב' חנה קליין, אחת מהבנות אשר נולדו בגטו, לזכר אמה.

לדברי בטקס, לפרטים ותמונות נוספות - לחצו כאן

שדה התעופה – החלטת בג"ץ מיום 14.04.15

רקע:

עיריית הרצליה, עיריית רעננה והמועצה המקומית כפר שמריהו פועלות ביחד שנים רבות להפסקת פעילות שדה התעופה.

בעקבות התקדמות המאבק והחלטת משרד התחבורה להפסיק כל פעילות ב-15 באפריל 2015, עתרו משתמשי השדה לבג"ץ.

להלן עיקרי הסיכום מיום 14.04.15:

ביהמ"ש החליט להוציא צו על תנאי שמורה למשיבים ליתן טעם בתוך 90 יום מדוע לא יתאפשר כינוס המועצה הארצית כדי לדון במעמדו של שדה"ת ובחלופות לו.

כמו כן ביהמ"ש נתן צו ביניים חלקי ומותנה על פיו:

1. תותר המשך חניית מטוסים והפעלת מתקני בדק בשדה התעופה הרצליה והמראות ונחיתות לצרכי בדק ולשם העברת המטוסים החונים משדה התעופה הרצליה למקומות אחרים, ככל שימצאו כאלה – וזאת למשך 6 חודשים מתאריך 15.04.2015.
    2. תותרנה טיסות לצרכי בדק, כיבוי אש, הצלה וצילום למשך 6 חודשים מתאריך 15.04.2015.
    3. תותרנה טיסות לצרכי הדרכת לימודי טיסה והכשרת טייסים למשך 3 חודשים מתאריך 15.04.2015.

כל פעילויות או טיסות אחרות אסורות בשדה התעופה הרצליה החל מתאריך 15.04.2015.

במסגרת תשובתה לצו-על-תנאי, נדרשת המדינה להציג דו"ח ובו פירוט של הפתרונות שגובשו כחלופות לפונקציות הנעשות כיום בשדה התעופה ולו"ז בהתאם לכך.

כמו כן החליט בית המשפט לצרף את שר הביטחון כמשיב לעתירה, על מנת לאפשר בחינה של חלופת עין שמר.

לקריאת החלטת בית המשפט - לחצו כאן.

עבודות תשתית והסדרי תנועה זמניים

סמטת הזורע

הדרך רוצפה והסמטה פתוחה לשימוש הדירים.

רחוב הזורע

רחוב הזורע צפוי להיפתח לתנועה זורמת לפני יום העצמאות (20.04.15).

לאחר יום העצמאות ותחרות הטריאתלון (25.04.15), במועדים שיפורסמו מראש, הקטע ייסגר מחדש לשני ימי עבודה להשלמת הסלילה.

בקטע שבין רחוב התלמים לשביל החיטה:

• בוצעה סלילה ראשונית באספלט.
    • הקטע פתוח לשימוש דיירי הרחוב.
    • חברת החשמל החלה בחיבור הבתים מחדש.
    • חברת בזק אמורה להוריד את העמודים.
    • אנא שימו לב להסדרי התנועה הזמניים:- כניסה דרך רחוב הצבעונים ויציאה דרך רחוב התלמים.
    • נא לא להשאיר מכוניות מחוץ לחצר בשעות העבודה.

בקטע שבין שביל החיטה לרחוב הקוצר:

• תאורת רחוב הושלמה וריצוף המדרכות לקראת סיום.
    • מכינים לסלילת שכבה ראשונה ביום 19 באפריל 2015.
    • הכניסה לדיירי הרחוב תתאפשר לאחר ה-19 באפריל 2015

רחוב הדקלים

הרחוב סגור לתנועת כל כלי הרכב.

העבודה להנחת תשתית תת-קרקעית נמשכת לקראת סיום ונערכים להכנת מדרכות וסלילה.

רחוב הנרקיסים

עד לסיום העבודות ברחוב הדקלים תבוצענה עבודות קטנות בלבד.

תושבים מתבקשים להימנע מלנוע עם כלי רכב בשעות העבודה ולא להשאיר מכוניות מחוץ לחצר.

מדידת משקעים – חודש מרץ 2015

בחודש מרץ 2015 נמדדו במהלך 4 ימים סך הכל 8.4 מ"מ. במצטבר השנתי אנו עומדים על 495.1 מ"מ.

חודש אפריל 2015 מסתמן כאחד הגשומים במאה השנים האחרונות.

המודד: מר עמנואל מנור, תושב כפר שמריהו.

אירועי זיכרון ועצמאות בכפר שמריהו

טריאתלון לילדים 25.04.15

הנכם מוזמנים לקחת חלק באירוע ספורטיבי וקהילתי, שייערך בשבת ה-25.04.15 במועדון הספורט.

האירוע המרכזי - טריאתלון לילדים בני 8 עד 13 (ילידי 2001 עד 2006), בשני מקצים:
    - מקצה תחרותי של איגוד הטריאתלון הישראלי
    - מקצה עממי
    ההשתתפות מותנית בהרשמה מראש. לפרטים והרשמה - לחצו כאן

בנוסף, נערוך ביום זה גם "מרוץ אפרוחים" (300 מ'), והפנינג פתיחת עונת הקיץ במועדון הספורט.

בואו עם כל המשפחה, חברים ואורחים.

קורס קיימות לתושבים – ההרשמה נמשכת