פקער

תרגיל למערך החירום

17/06/2014 16:00

המועצה המקומית כפר שמריהו קיימה ביום שלישי 17 ביוני 2014, בין השעות 16:00 – 20:00, תרגיל שלדי למערך החירום.

על פי גרף הפעילות השנתי אמור היה להתקיים במועד זה תרגיל עורף לאומי ״נקודת מפנה 8״.

הסכסוך בין שר הביטחון והשר להגנת העורף הביא לביטולו או לדחייתו למועד לא ידוע.

החלטנו לא להשאיר את גורלנו למשרדי הממשלה ובכל זאת לערוך תרגיל בשיתוף פיקוד העורף.

התרגיל נפתח במענה לתרחישים – הוזרמו נתונים למוקד ההפעלה (חמ"ל מל"ח במרתף בית הכנסת) ולמרכז לקליטת מפונים (בבית וייל) ובעלי התפקידים גבשו מענה והנחו כיצד לפעול בנסיבות התרחיש.

בחלק השני ערכנו תרגיל חשיבה בשני צוותים, אשר בו ניתחנו תרחיש של נפילת טילים בהפתעה ופגיעה ביישוב ובכביש החוף – אירוע רב נפגעים.

התרגיל תוכנן והועבר על ידי קצין הקישור לרשות ואנשי המילואים של פיקוד העורף והרשות לחירום לאומית של משרד הביטחון, בשיתוף קב"ט המועצה.

אנו מודים לתושבים המתנדבים, לעובדי המועצה ולמנהלי המכלולים, אשר פינו מזמנם וכן לאנשי המילואים, אשר בהעדר הקצאת ימי מילואים, הגיעו בהתנדבות מלאה.

התרגיל היה חשוב, התמודדנו עם דילמות והגענו למסקנות ותבונות ברמת הפרט וברמת המועצה.

הפער הבולט הוא מחסור במתנדבים כשירים ומיומנים. בזמן משבר או מלחמה חלק מבעלי התפקידים ביישוב יגויסו, מצבת העובדים במועצה קטנה ולכן חשיבות עצומה להכשרת כח אדם מתנדב ומיומן, תושבי המקום.