אירוע הצדעה לאנשי החינוך לפתיחת שנת הלימודים תשע"ה

28/08/2014
    אירוע הצדעה לאנשי החינוך  לפתיחת שנת הלימודים תשע"ה (הגדל)

היום, חמישי 28 באוגוסט 2014, נערך אירוע הצדעה לאנשי החינוך מכפר שמריהו, מושב רשפון וקיבוץ גליל ים.

פתחנו במפגש רעים מרגש של כל השותפים, לאחר מכן נשאו דברי ברכה דרור אלוני, ראש המועצה המקומית כפר שמריהו, ואלי ברכה, ראש המועצה האזורית חוף השרון.

להלן תקציר דבריו של ראש המועצה, דרור אלוני:

ברוכים הבאים לאירוע ההצדעה לאנשי החינוך מקיבוץ גליל-ים, ממושב רשפון ומכפר שמריהו.

חודשים לא פשוטים עוברים על מדינת ישראל וככל שמורכבותם רבה יותר כך תפקידנו משמעותי יותר. המושג הנדוש ציונות מחייב דיון מחודש.

שאלה לדוגמא: האם נטישת תושבי עוטף עזה את הישובים היא מעשה אנטי ציוני?

במחצית שנות השלושים הקימו את יישובי חומה ומגדל. בשנות החמישים והשישים, לאורך גבולות מדינת ישראל, הוקמו יישובים חדשים בגליל, בנגב ובערבה. הסבירו לנו שכך מעצבים את גבול המדינה.

בקיץ 2006 דברנו בגאווה על כך שתושבי הקיבוצים והמושבים בגבול הצפון לא עזבו את בתיהם. ובמחצית שנת 2014 משפחות של קיבוצניקים, דור שני ושלישי של מייסדים, עוזבות את בתיהם.

הדילמות מה היא מלחמה, ומה הוא ניצחון, ומה הוא השיג מדיני או צבאי, וכיצד מעריכים חיי אדם וזכויות ייסוד לא יכולים להיפתר ברחוב. הם חייבת להיות חלק מהשיח החינוכי בכתה ובבית הספר.

השבוע, בכנס פיס לחינוך, דובר על מקצועות המחר ותפקיד מערכת החינוך בהקשר הזה. מה הם מקצועות המחר ומי יעצבם? לעניות דעתי את מקצועות המחר יעצבו אנשי המחר בהתאם למסד החשיבתי, רוח היצירתיות, גילויי היוזמה והחשיבה המופשטת, אשר נעניק לתלמידנו.

שלושה דגשים אני מבקש להביא לשנת הלימודים הבאה עלינו לטובה: דוגמא אישית, דוגמא אישית ודוגמא אישית.

הראשונה: כבוד האדם, באשר הוא אדם, כפי שבא לידי ביטוי בשיח שלנו, בכיבוד דעותיו ואורחות חיו ואפילו בכיבוד זמנו.

השנייה: ליוזמה, לסקרנות ולחריצות.

והשלישי: מצוינות אישית, קבוצתית וקהילתית.

לפני 12 שנים סיימתי את תפקידי כמנהל הגמנסיה העברית הרצליה.

במהלך התקופה נהרגו שלושה בוגרים, אשר אני מקפיד להגיע מידי שנה לאזכרה ושומר על קשר עם ההורים. אחד הנופלים, ניב יעקבי, לוחם ביחידת דובדבן, נפל בפעולה כושלת לפני 14 שנים.

ביום שלישי עלינו לקברו. על רקע מצב הרוח הלאומי הקשה, בקשו הוריו שאשא דברים.

לא אקריא לכם את הכל אלא שני ציטוטים: המדינאי הצרפתי ז'ורז' קלמנסו, בן המאה התשע עשרה אמר: "מלחמה היא סדרה של קטסטרופות, אשר מסתכמות בניצחון.

קשה לכתוב דמעות / אילן גולדהירש

הלב נִצבט וּבָגָרון מחנק

וְהדמעות יורדות להן כמו גשם

ולא רואים דבר מרוב אבק

ומי יודע איך בכלל לגשת.

רוחות קרות הביתה נכנסות

אמת מרה טופחת על פנינו

ובאויר שתיקה קשה מנשוא

וערפל בזָוִית עינינו.

כל כך קשה לכתוב דמעות

קשה לשאת את הדממה

כל כך קשה לשיר דמעות

ומי יתננו נחמה.

וצל גדול יושב מולך

ענן שחור עוטף את הרקיע

וטלטלה אוחזת את כולך

אתה הולך, הולך ולא מגיע.

שרק נמצא כוחות להתגבר

שרק נמצא מילים בתוך האֶלם,

המון מילים רוצות להֵאָמר

וכל מילה בתוך דמעה נִמהלת.

כל כך קשה לכתוב דמעות

קשה לשאת את הדממה

כל כך קשה לשיר דמעות

ומי יִתְננו נחמה.

לשלושה אנשים הייתי מעניק את פרס ישראל לציונות: חיים ילין, ראש המועצה האזורית אשכול, אלון שוסטר, ראש המועצה האזורית שער הנגב ויאיר פרג'ון, ראש המועצה האזורית חוף אשקלון. מהם אפשר ללמוד מנהיגות מהי.

שנה טובה, משמעותית ופורייה לכולם.

במהלך אירוע ההצדעה הענקנו תעודות לאנשי החינוך:

עובדים קיבלו תעודות הוקרה לפני פרישתם:

• בתיה דרעי, סייעת בגן דקל רשפון
    • אילנה אזיבוב, גננת משלימה בגני כפר שמריהו
    • יונה ברדה, סייעת בגן רימון כפר שמריהו
    • שושי לוי, מורת עולים

עובדים שקיבלו תעודת הוקרה על פועלם בשנת הלימודים תשע"ד:

• כרמלה זביב, גננת גן רימון
    • ברי דדון, מחנך ורכז בטחון בבית הספר
    • גלי גל, מורה לאמנות בבית הספר
    • עדינה טל, מתנדבת בבית הספר
    • חן כפיר גולן, יועצת בבית הספר ובגני הילדים בכפר שמריהו

תעודת הערכה נוספת הוענקה ליושבות ראש משותפות בוועד ההורים המרכזי של בית הספר: כרמית נופך מוזס והליך קוך רז.

לסיום, שמענו את הרצאתו המרתקת של יעקב הכט, מנכ"ל ערי חינוך, בנושא: חדשנות חינוכית כאן ועכשיו.

תודה רבה לצוות בית הספר על ארגון האירוע: יעל חסון, יוספה כהן, ליאור בידני.

לתמונות נוספות.