לוין

פעילות בשבט ני"ר – פנייה להורים מראש המועצה

פעילות בשבט ני"ר – פנייה להורים מראש המועצה (הגדל)

שבט ני"ר קיים מזה כחמישים שנה ומהווה בסיס לפעילות ערכית משלימה לילדים ולבני הנוער בכפר שמריהו ובמושב רשפון.

לשמחתנו הרבה, בשנים האחרונות מצטרפים גם מקבוץ גליל ים.

הפעילות בצופים מתחילה בכתה ד' ונמשכת עד לסיום י"ב. במהלך התקופה בני הנוער רוכשים מיומנויות ומתפתחים כמדריכים וכמנהיגים.

הרוח הצופית הינה רוח של יצירה, סולידאריות, אזרחות טובה ותרומה לקהילה.

מהיותנו קהילה קטנה אנו פועלים ליצור מסה קריטית של חניכים ומדריכים. ברם, גם השנה נדרשנו לגייס כוחות חיצוניים לתגבור כוח ההדרכה.

אחד המרכיבים החשובים והיפים בפעילות של תנועת הנוער הינו הצמחת מנהיגות צעירה. המדריכים מוכשרים לתפקידם בסדנאות ובמהלך העשייה. כמובן שחלק מתהליך ההכשרה נעשה במסגרת השירות on the job training.

מהיות המדריכים צעירים, מטבע הדברים, הם חסרי ניסיון וזקוקים לחיזוק ולתמיכה שלנו, המבוגרים. מעשיהם טובים וחשובים. אנו רוצים לראותם פועלים כיזמים, נוטלים אחריות ומתפתחים כדור המנהיגות הבא.

אני פונה להורים בכל לשון של בקשה לעמוד לרשות המדריכים ולסייע להם ככל שנדרש בכדי לממש את תוכנית ההדרכה והפעילות הצופית.

אנו מצפים למעורבות הורים אך בשום פנים ואופן לא להתערבות לא מכוונת ומבוקרת.

אנו מבקשים שכל תלונה של הורים או ביקורת על תהליכים בשבט תופנה למרכזים הבוגרים: הדס בן-אהרון, יעל חסון, שניר וולפרט או נעמה פורת. בברכת חזק!

שנה טובה

ראש המועצה המקומית כפר שמריהו