נחשים

אנו נמצאים באזור כפרי מוקף שדות, ביתם של הנחשים. מזונם העיקרי הינו עכברים.
תוך שהנחשים מחפשים אחר מזונם הם נודדים ומגיעים לחצרות בתים. ככל שחצר הבית נקייה ומסודרת יותר, יקטן הסיכוי למקומות מסתור לנחשים.

המועצה מבצעת ניקיון עשבים וקוצים בשטחים הציבוריים לקראת בוא הקיץ והתושבים מתבקשים לנקוט באותן הפעולות.

במידה ונתקלת בנחש יש להתרחק ולשמור על קשר עם הנחש,

בעלי חלקות חקלאיות מתבקשים לקצור העשבייה ואם אפשר לחרוש את השטח.

הנחש הנפוץ באזורנו הוא הצפע הארצישראלי, אשר פעיל בעיקר בלילה.

אם נתקלתם בנחש אנא פנו והזמינו לוכד נחשים או עובד משק.

לוכד הנחשים של המועצה: ארבל  054-4528364

עומד לרשות התושבים ללא עלות. להזמנת השרות יש לוודא קשר עין עם הנחש.

הצפע הארצישראלי

נחש ארסי ממשפחת הצפעוניים. זהו נחש מסוכן, הנפוץ בארץ מכל הנחשים הארסיים והגדול שבהם.

הצפע שוכן בסלעים, שדות וחורש, פרדסים וביישובי אדם. אורכו מגיע ל 1.35 מטר ולמשקל של 1.5 קילוגרם. צבעיו אפור-צהבהב או חום.

לאורך גופו פס מקוטע בצבע חום כהה ובצידי גופו כתמים כצבע הפס, המורכב ממעוינים המחוברים זה לזה.

על ראשו ציור חום בצורת "V" שחודה פונה קדימה. סימן היכר לרוב בני משפחת הצפעוניים הוא: קשקשי הראש קטנים מקשקשי הגוף.

הצפע הארצישראלי שוכן קרקע. הוא בעל כושר טיפוס טוב למדי ונמצא לעתים גם בסדקי חומות ועל עצים.

הוא פעיל בשעות הלילה, בעיקר באביב, בקיץ ובסתיו. במשך היום הוא חבוי במקומות מסתור.

מדריך לזיהוי נחשים

מאת: גיא חיימוביץ, לוכד נחשים