אגרת לתושב 12/3/2020

12/03/2020

אם מייל זה אינו מוצג כראוי צפה בגרסה המקוונת אצלנו באתר

עדכון בנושא הקורונה:
עדכון קורונה 12/3/20 נכון לשעות הבוקר.

וירוס הקורונה ממשיך להתפשט בעולם. הרשויות בישראל נוקטות במדיניות זהירה ואני שמח על כך.
ביום שלישי התכנסה וועדת מל״ח (משק לשעת חירום) של המועצה לדיון הערכות הכפר לטיפול בנושא.
הנחיות משרד הבריאות קובעות:
• חל איסור על קיום אירועים המונים מעל 100 איש (מספר זה צפוי להתעדכן בהתאם להתפתחויות).
• יש להימנע מביקורים בבתי חולים ובמוסדות לקשישים. ככל שיש צורך במלווה, יש להסתפק במלווה אחד. אנשים עם סימפטומים אינם רשאים ללוות חולים או לבקר במוסדות לאוכלוסייה הקשישה.
• מומלץ לבני 60 ומעלה ולבעלי מחלות רקע כרוניות כגון מחלות לב, סכרת, יתר לחץ דם, מחלות נשימתיות או דיכוי חיסוני, להימנע מהתקהלויות וממגע עם אנשים ששבו מכל יעד בחו״ל או בעלי תסמינים או אנשים החשודים כחולים, תוך שמירה על שגרת החיים.
בהתאם הנחיות אלה, הפעילות באודיטוריום במרכז וייל לא תתקיים עד להודעה חדשה (הצגות, הופעות לילדים, הרצאות, סרטים וכו' הנערכים באולם האודיטוריום).
שאר הפעילויות במרכז וייל, לרבות חוגים, ממשיכות בשלב זה כרגיל.

אנא מכם הפגינו אחריות חברתית וערבות הדדית. הקפידו על הנחיות משרד הבריאות. ככל שנדחה את הגידול במספר הנדבקים כך נתמודד טוב יותר עם המצב.
תושבים הנדרשים לשהות בבידוד ואשר זקוקים לעזרה מוזמנים להתקשר:
א. במקרים רפואיים יש להתקשר ישירות למד״א בטלפון 101 או למוקד משרד הבריאות בטלפון 5400*
ב. במקרים אחרים, בעיקר בנושאים לוגיסטיים, יש להתקשר למועצה בטלפון 09-9506699 בשעות העבודה.

קו חם
המועצה מעמידה לרשות התושבים "קו-חם" למתן מענה באם מתעוררות חרדות או תחושות
חוסר ודאות, שאלות והתייעצויות בכל הקשור לנושא. ניתן להתקשר ל:
ד"ר בוב צ'רניק – פסיכולוג, בטלפון 054-2300690
אילה ברטור- עובדת סוציאלית, בטלפון 054-2300691
בער"ן נפתח קו חם למתן מענה רגשי של עזרה ראשונה נפשית, מספר 1201 שלוחה 6. המענה ‏יפעל ‏24 שעות ‏ביממה,‏7 ימים ‏בשבוע‏ בעברית, ‏באנגלית, ‏בערבית‏ וברוסית, ‏לקהל‏ יעד‏ רחב‏ ככל ‏הניתן,‏ בהתאם‏ לצרכים ‏המשתנים. הקו נפתח על מנת לתת תמיכה רגשית וכן מידע ראשוני על הנחיות משרד הבריאות
הנחיות משרד הבריאות
הנחיות משרד החינוך

כמן כן קיים קו פתוח לציבור ההורים והתלמידים בנושא הקורונה 073-3931111 או 1800250025 הקו מאויש על ידי מומחים להתמודדות במצבי לחץ וחירום מטעם השירות הפסיכולוגי ייעוצי - שפ"י.

חשוב לשמור על כללי היגיינה: רחיצת ידיים עם סבון, שימוש באלכוג׳ל, הימנעות מלחיצת ידיים ואוורור חדרים.

המועצה המקומית כפר שמריהו: אתר האינטרנט דף הפייסבוק / ערוץ היוטיוב / טוויטר

רחוב קרן היסוד 18 כפר שמריהו 46910 * טל' 09-9506699 * moatza@kfar.org.il