מכתב לחברי המועצה מיום 27/03/2020

31/03/2020

בוקר טוב,

מבקש לעדכן אתכם בהערכות המועצה להתמודדות בנגיף הקורונה:

1. הבסיס לכל ההערכות היה הערכת מצב אשר עשיתי, במחצית חודש פברואר, אשר כללה מספר תרחישים (כולל תרחישי קיצון) - מענה לכל תרחיש - והערכות לפעולה של מחלקות המועצה בהתאם.

2. כידוע המועצה עברה למתכונת עבודה מצומצמת של רק 30% מסה״כ העובדים, כולל עובדי הקבלנים החיצוניים (יעוץ משפטי, הנהלת חשבונות, פינוי אשפה וגזם).

3. עובדי המועצה אשר אינם עובדים כעת (70%), יצאו לחופשה על חשבון ימי חופשה שנצברו להם בעבר ועל חשבון ימי חופש עתידיים. 3 עובדים ביקשו לצאת לחל״ת, הנושא נמצא בבדיקה מול משרד הפנים באם קיימת אפשרות כזו.

4. ההנחיות של משרד הפנים קבעו כי רשות המונה פחות מ 10,000 תושבים רשאית להשאיר 50% מהעובדים, למרות זאת החלטתי להשאיר במועצה מספר קטן יותר של עובדים.

5. להלן פירוט המשרות אותן קבע משרד הפנים כי יש לאייש בחירום: מנכ״ל, גזבר, מהנדס, מבקר, מנהלת מחלקת חינוך, כל מחלקת הרווחה (עובדות סוציאליות), פסיכולוג, קב״ט, מנהלת מוקד, פקח, מנהל מחלקת אחזקה ועובדי המחלקה.

6. כמענה לתרחיש בו קבלן פינוי האשפה לא יגיע לפנות את האשפה (מפאת תחלואה של עובדים) ו/או תחלואה של עובדים במחלקת האחזקה, צירפתי לקבוצה עובדי מחלקת האחזקה גם את עובד האחזקה של מתחם הגנים, בית הספר ומרכז וייל (סה״כ 3 עובדים).

7. עובדים אלו מבצעים, כל עוד הם לא נדרשים לסייע למחלקת האחזקה, עבודות שיפוצי קיץ במתחמים שלהם. עובדה אשר תחסוך עלויות של קבלני משנה לביצוע השיפוצים בחופשת הקיץ.

8. מחלקת ההנדסה עוסקת ככל הניתן בקידום תכנון פרויקט מתחם הנוריות, המשך פרויקט תשתיות הביוב, עם קבלת אישורי חפירה מתוכננת תחילת לעבוד ברח׳ קרן היסוד (זאת במידה ולא תהיה החמרה בהנחיות) ופרויקט מתחם השקד.

9. מערכת הגבייה במועצה אינה פעילה, זאת בהתאם להנחיות

10. המועצה הקפיאה את ההסכמים עם קבלנים ו/או ספקים אשר שירותיהם אינם נחוצים כעת, כגון: קבלן ניקיון בית הספר, הסעות תלמידים, אבטחת מוסדות החינוך.

11. במשרדי המועצה אין קבלת קהל, אולם לכל מי שמגיע, כולל העובדים, מתבצעת בדיקת חום וכן מתבצע מעקב רישומי.

12. משרדי המועצה מאוישים משעה 08:00 עד שעה 16:00, אני באופן אישי מגיע בשעה 07:00.

13. מידע לציבור: הרציו אשר מנחה אותי הוא פשוט ״מידע = רוגע = תחושת ביטחון לתושבים״, לפיכך אני מוציא הודעות באגרת לתושב פעם בשבוע ואם יש צורך נוסף בהתאם. הודעות SMS משמשות להודעות דחופות בלבד. יש להימנע מלהתיש את התושבים בהודעות אשר חוזרות על עצמן ומועברות בכל ערוצי התקשורת.

14. מערכת החינוך עברה למוד של למידה מרחוק זאת למרות הוויכוחים בין משרד החינוך להסתדרות. המורים בבית הספר גש״ר המשיכו ללמד ולהיות בקשר עם התלמידים. בגני הילדים הגננות בקשר עם הילדים.

15. אוכלוסייה מבוגרת: לאור ההנחיה הקובעת כי אנשים מעל גיל 65 נמצאים בקבוצת סיכון אז הרשות נדרשת להיות גם עם קבוצה זו של תושבים בקשר.

16. מחלקת הרווחה בניהול אילה ברטור נמצאת בקשר רציף עם כלל האוכלוסייה. בשבוע האחרון החלטתי כי יש צורך לוודא את נכונות הפרטים אשר מופיעים במועצה בכל הכרוך לדרכי ההתקשרות והאם קיים עורף משפחתי לכל אחד ואחת מהם. כרמית יו״ר ועדת הרווחה ביחד עם כ 20 מתנדבות החלו להתקשר על מנת לוודא פרטים אלו, אני מעריך שעד יום שני נסיים לעדכן. במקביל אני באופן אישי מתקשר מידיי יום למספר תושבים.

17. כמובן בית הכנסת, מועדון הספורט, מגרשי הספורט ומגרשי מתקני המשחקים סגורים. קב״ט המועצה יחד עם הפקח מוודאים כי הנחיה זו מתקיימת.

18. תנועת הצופים בהתאם להנחיות אשר התקבלו מהנהגת הצופים כל הפעילות של השבט הופסקה למעט שמירה על קשר מרחוק עם החניכים. לציין כי לא ניתן לרתום את הצופים לפעילות התנדבותית למען הקהילה.

19. נכון לעת זו, שבת בבוקר, למועצה אין סמכות חוקית לאכוף את התקנות החדשות (סגירת עסקים, אי קיום תנאי הסגר וכו׳), אני מעריך שהסמכות הזו תינתן לרשות המקומית ביום יומיים הקרובים ואנו נפעל בהתאם תוך התחשבות כי מדובר בחברים בקהילה.

20. בתאריך 17/3 הנחתי את הפקח לא לתת דו״חות חנייה למעט במקרים חריגים.

21. פיקוד העורף נמצא ברקע במידה ונצטרך סיוע, מדובר בסיוע ״בידיים עובדות״ בלבד כגון: מורות חיילות לקשר עם האוכלוסייה המבוגרת, סיוע בחלוקת מזון לנזקקים. בקהילה קטנה כשלנו, בה כל אחד מכיר את השני ויש תושבים אשר מוכנים להתנדב, לנו  אין צורך בסיוע שכזה.

לסיכום ברצוני לעלות על הכתב כדלקמן:

מגפת הקורונה לא תיעלם כל כך מהר ולפיכך אנחנו, כרשות בשלב זה, צריכים להערך לטפל בקהילה לאורך זמן בלתי מוגבל.

לפיכך חשוב, במידה ומישהו רוצה לקדם פעילות התנדבותית ו/או פעילות אחרת לטובת תושבים כאלו או אחרים, יש לעשות זאת בתיאום ובאישור המועצה וזאת מהסיבות הבאות:

א. הפעלת מתנדבים מוגבלת על פי ההנחיות ויש לפעול בהתאם.

ב. היות ומדובר באירוע אשר יימשך זמן רב צריך לתכנן את ולפזר את הפעילות לאורך זמן.

ג. רשויות מקומית אחרות החלו בכל מיני פעילויות ב
Day 1 כעת נגמר להם האוויר ( מספר המתנדבים נשחק, מקורות כספיים התדלדלו וכו׳).

מבחינה כלכלית נכון להיום המועצה גבתה לא מעט כספים מארנונה למגורים וההוצאות שלנו קטנות. יחד עם זאת ההכנסות מארנונה העסקית יידחו, הממשלה אישרה לדחות תשלומים עד לתאריך 1/5.

המועצה מבצעת את המטלות בצורה מכובדת, הכפר נקי ומסודר וניתן מענה לכל פנייה של התושבים.
במקביל אנו ממשיכים, ככל שניתן, לטפל בשוטף מול הרשויות השונות ולקדם נושאים כגון שנת הלימודים הבאה.

כל זאת תודות להירתמות של צוות העובדים המצומצם אשר מתפקד כעת, למשימה של שמירה על חיי השגרה בכפר.

תודה והרבה בריאות.

סרג'