אגרת לתושב 25/6/2020

26/06/2020

בית הספר של החופש הגדול

המועצה ערוכה להפעיל את ביה״ס של החופש הגדול בשבוע הבא החל ב 1/7.
התוכנית מיועדת לילדים מסיימי גן טרום-טרום חובה עד מסיימי כיתה ד'.
אחרונים מוזמנים להירשם במשרדי המועצה - הרישום מסתיים ביום ראשון, תאריך 28/6/20, לפנות ליעל 09-9506699 שלוחה 3 מהשעה 08:00 ועד 15:00.

הקיץ נשארים בארץ ונהנים מתכנים משמעותיים לילדינו.

מסיבות

עם בוא הקיץ רבים מאיתנו חוגגים ומארחים מסיבות. בעת עריכת מסיבה יש לשמור על מספר כללים:

• קורונה - יש להקפיד על כללי הריחוק החברתי, עטיית מסכות, מספר אנשים מקסימלי באירוע והגיון בריא. בהתאם להנחיות משרד הבריאות למניעת התפשטות נגיף הקורונה.
  • רעש - יש לשמור על התקנות למניעת מפגעים (מניעת רעש). מוסיקה מותרת מהשעה 07:00 עד 14:00 מהשעה 16:00 עד 23:00 בימי חול ועד חצות בערב שבת וערב חג.
  • חניה - חל איסור לחנות על המדרכה. ניתן להחנות בחניית מועדון הספורט ובית וייל. מומלץ להפעיל שירות Valet Parking. מחלקת הפיקוח תעבוד גם בשבת במקרה הצורך.
  • מרחב ציבורי - אין לפלוש למרחב הציבורי ללא אישור מהמועצה מבעוד מועד.
  • מחלקת פיקוח ורישוי -יש ליידע ולתאם מבעוד מועד.
  • המעוניינים להציב גנרטור, עמדת שמירה, שירותים כימיים וכדומה מוזמנים לתאם מול מנהל מחלקת אחזקה במועצה: אלעד אברמוביץ 054-2300683.

הכלל המנחה בקיום מסיבה הוא הכלל שנקבע בתלמוד הבבלי: ״מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך״
לאחר שכל האורחים יעזבו את המסיבה עלינו להמשיך לחיות יחד בשכנות טובה.

רחוב המעפילים

עבודות הקרצוף והריבוד ברחוב המעפילים בחלק שבין רחוב דרך השדות לכביש 2 יסתימו היום בלילה, בהמשך מתוכננות עבודות צביעה. פרטים נוספים ימסרו בהמשך.

צילום: פרטי

פרוייקט תשתיות המים והביוב

השלב הבא בפרוייקט מערכות המים והביוב יבוצע ברחוב האורנים (בקטע שבין שביל התפוזים לבין רחוב הנוטע) ביום ראשון, תאריך 5 ליולי, יחלו עבודות  אשר יחייבו הסדרי תנועה זמניים, כולל סגירת חלקים מהרחוב לתנועת כלי רכב בין השעות 9:00 ל- 17:00. בעלי רכבים המעוניינים בכך, יתבקשו להוציא את רכבם מהרחוב לפני תחילת העבודות בכל יום, ככל שיימשכו העבודות.
משך העבודות כחודש וחצי. לוח זמנים והסברים מפורטים להסדרי התנועה הזמניים יימסרו במהלך השבוע הקרוב.

יחידת המתנדבים - 301

בכפר שמריהו וברשפון פעילה יחידת מתנדבים 605, זה למעלה מעשור בה חברים מספר מצומצם של תושבים שעברו הדרכות והכשרות מטעם משטרת ישראל. השנה הקמנו יחידת מתנדבים נוספת במטרה לאפשר לתושבים המעוניינים לתרום מזמנם ומירצם ואינם מעוניינים, או אינם יכולים, לעבור את הכשרת גורמי הביטחון.
היחידה הוקמה במטרה לשפר את תחושת הביטחון בקהילה ולחזק את שורות המתנדבים בישובים.

התקופה הנוכחית מציבה אתגרים חדשים ומצריכה גיוס כוחות מחודשים וכל מתנדב/ת נוספ/ת הוא מכפיל כח חשוב ומבורך. את הטיפול בגיוס המתנדבים, הדרכות ושיבוץ מרכז מפקד היחידה, יאיר הורביץ, תושב כפר שמריהו.
מתנדבים המעוניינים לשמוע על המשימות ולקחת בהן חלק מוזמנים לפנות אליו לנייד 050-4646-460 או דרך מזכירות המועצה 09-9506699 שלוחה 0. אנו כפופים להנחיות המשרד לביטחון פנים על כן בשלב זה תתאפשר התנדבות בטווח הגילאים 20-60.

זו זכות גדולה, לשמור על הבית ולחזק את תחושת הביטחון בקהילה.

קהילה

גם בכפר מחבקים את הקהילה הגאה ומציינים את חודש הגאווה.

צילום : פרטי

בית וייל

איכות הסביבה

נמלת האש:
ביום שלישי,תאריך 30/6/20 המועצה תבצע הדברה לנמלת האש הקטנה. ההדברה תבוצע בשטחים הציבוריים בלבד.
תושב המעוניין להדביר בחצר הבית יכול לפנות למדביר המועצה באופן פרטי ולשלם לו ישירות.
054-4901628 ברק שירותי תברואה.

נחשים:
עונת פעילות הנחשים החלה. במקרה ונראה נחש, יש להתרחק בזהירות (לא בבהלה) ולהזעיק מבוגר. התושבים מתבקשים לנקות היטב שטחים מעשבייה ומגרוטאות ובכך לצמצם שטחי מסתור לנחש. בעלי חלקות חקלאיות מתבקשים לקצור העשבייה ואם אפשר לחרוש את השטח. הנחש הנפוץ באזורנו הוא הצפע הארצישראלי, אשר פעיל בעיקר בלילה.
אם נתקלתם בנחש אנא נסו לשמור קשר עין, צלמו, פנו והזמינו לוכד נחשים.
לוכד נחשים: ארבל – 054-4528364 או 054-2077726

יתושים:
המועצה פעלה ופועלת לניקוי השטחים הציבוריים, לייבוש מקווי מים ומבצעת ניטור באופן רציף. המועצה תפעל בשטח פרטי רק במקרים בהם יש הזנחה מצד בעל הנכס או שכניו. כל פעילות ניטור או הדברה בשטח פרטי הינה על חשבון בעל הנכס. תושבים יקרים אנא עזרו לנו להילחם בתופעת היתוש וייבשו את מקורות המים בחצר ביתכם.
מניעה: הימנעות מהשקיית יתר בגינות, ריקון מים בתחתיות עציצים, דליים, חביות, אגרטלים, ניקוז מים עומדים ממרזבים סתומים, לחורר כל צמיג שצובר מים. מי שמחזיקים צמיגים משומשים צריכים לאחסנם באופן שמונע הצטברות מים ע"י כיסוי או חיתוך ופינוי לאתר פסולת מוסדר בהתאם לחוק.
ניטור: גילוי, זיהוי ודיווח על יתושים בוגרים יועיל למיפוי וקביעת תמונת מצב שתשמש בסיס טוב לפעולה של כל הנוגעים בדבר. מדביר המועצה – ברק אריאלי בטלפון – 054-4901628

תנים:
התנים חיים כלהקה בטריטוריה עליה הם מגנים. הם ניזונים מציד אך יאכלו גם נבלות ופסולת והם צדים נחשים ומכרסמים. יש לתנים תפקיד חשוב בשמירה על שרשרת המזון. כחיית בר התנים אינם נוטים להתקרב לבני אדם ולרוב לא יתקפו אלא במקרים של התגרות או איום. יחד עם זאת חלק מהתנים "גילו" את אזור הטבע העירוני כמקור זמין וקל למזון. פחי אשפה פתוחים, מזון של בעלי החיים אשר מוחזק מחוץ לבית ופסולת ברחוב – כל אלו מהווים מקור מזון קל, זמין ונוח אשר התנים יעדיפו על פני ציד.
הקרבה לבני אדם לצורך ליקוט מזון מרגילה את התנים לקרבת בני האדם כך שהם אינם חוששים עוד ועל כן ניתן לראות אותם בתוך הערים. לאור נוכחותם של תנים באזור אנו דואגים לפיזור חיסונים נגד כלבת בצורה של פתיונות באופן שגרתי בשטחי המחייה שלהם בהם הם נצפו. במידה ונצפו תנים, אנחנו מפזרים מלכודות הומניות רק באישור הרט"ג והם אחראים לקחת את התנים בחזרה לטבע. יחד עם זאת כל תושב יכול לבצע מספר פעולות פשוטות על מנת להבטיח את המשך הקיום זה לצד זה לאורך שנים רבות נוספות:

·         לא להתפתות להאכילם שכן הם עלולים לאבד החשש מקרבה לבני אדם.

·         יש לסגור היטב את פחי האשפה ולהימנע מזריקת בשר ועופות בפחים פתוחים – אלו יכולים להוות מקור משיכה לתנים.

·         יש להימנע עד כמה שניתן מהשארת מזון לכלבים וחתולים ברחובות ובחצרות. במידה ונותנים מזון בחוץ ניתן להשגיח עד שהכלבים והחתולים מסיימים לאכול ואז לאסוף את המזון שנותר.

במידה ונתקלתם בתן– הימנעו מביצוע תנועות פתאומיות והתרחקו מהמקום באיטיות. אל תשאירו מזון ואל תנסו לפתות אותו להתקרב! התקשרו לאלעד אברמוביץ'- 054-2300683 או לאתי אנקורי – 054-2300797.

בריאות איתנה לכם ולבני ביתכם,

המועצה המקומית כפר שמריהו: אתר האינטרנט דף הפייסבוק / ערוץ היוטיוב / טוויטר