אגרת לתושב 05/11/2020

5/11/2020

תקציב 2021
במהלך חודש אוקטובר קיימה מליאת המועצה ישיבות עם מנהלי המחלקות במועצה בהן הוצג לחברי המליאה התקציב של כל מחלקה.

ביום שלישי 3/11/2020 אישרה מליאת המועצה את התקציב.

למרות הקשיים הפיננסים שנוצרו ממגיפת הקורונה ובראשם עצירת ההכנסות מבית וייל, עם יכולת חלקית בלבד לעצירת ההוצאות, הצלחנו להשאיר את רמת ההוצאות זהה לתקציב 2020 (ירידה קלה בהוצאות השוטפות ועליה קלה ברזרבה).

נמשיך להתייעל גם בשנה הבאה ללא פגיעה בשירותים לתושבים.

קורונה
נכון ליום חמישי 5/11/2020 בכפר 2 חולים, 21 מבודדים בעקבות חזרה מחו"ל, וציון ירוק במדד הרמזור.
היות ומדד הרמזור מודד שינוי בקצב הגידול במספר החולים בשילוב כמות מינימלית של בדיקות ביישוב, כל מקרה תחלואה יכול לשנות את הצבע ברמזור.

לאור מקרים חוזרים ונשנים של חוסר הקפדה על עטיית מסיכות במרחב הציבורי בדגש על גינות השעשועים, חשוב לי להזכיר לכולנו שבריאותנו בידינו.

אני מאמין שבהתנהגות אחראית נצליח להישאר יישוב ירוק.

תוכנית מרכז הספורט
בישיבת המועצה מיום 3/11/2020 הוצגה התנגדות המועצה לתוכנית. חברי מליאת המועצה החליטו פה אחד להגיש את ההתנגדות.

התנגדות המועצה אינה מהווה תחליף להתנגדות של כל תושב הרואה עצמו נפגע מן התוכנית.

ביקור מפקד פיקוד העורף
ביום רביעי 4/11/2020 ביקר אותנו אלוף אורי גורדין, מפקד פיקוד העורף.
התלוו לאלוף גורדין מפקד מחוז דן אל״מ אריאל בליץ, מפקד נפת גלילות אל״מ במיל צחי גולדשטיין ומפקד יקל"ר כפר שמריהו סא"ל במיל דורון סחר.
בביקור הצגתי להם את מרכז השליטה של המועצה (המשל״ט) להתמודדות עם הקורונה.

צילום: פיקוד העורף

הערכות חורף
לאור מערכות הגשמים הצפויות בתקופה הקרובה ובכדי למנוע נזקי הצפות ועומס על ניקוז המים ממליצים להוריד את מפלסי המים בבריכות הפרטיות/ מאגרי מים פתוחים אחרים (בורות חלחול, מזרקות וכו׳) לוודא שהמרזבים נקיים וכן דודי שמש וריהוט גן שהינם מקובעים ומוגנים ולא יתנתקו גם ברוח סערה.

מומלץ אף לגזום צמחייה העלולה לפגוע בקווי חשמל ותקשורת או עצים וענפים אשר מועדים לקריסה.

כמו כן, מאגודת המים מבקשים את תשומת לבכם לנושא צמצום/הפסקת השקיית הגינות לאור כמויות הגשם שירדו.

פרוייקט תשתיות המים,  הביוב והכנות לסיבים אופטיים
עבודות תשתיות המים, הביוב וההכנות לתשתית הסיבים האופטיים יימשכו לאורך רחוב האורנים.
ביום ראשון  8/11/20 עד שלישי 11/11/20 ימשיכו העבודות שבין רחוב הפרחים לרחוב הדקלים.
ביום רביעי 12/11/20 וחמישי 13/11/20 יתבצעו עבודות בין רחוב הדקלים עד רחוב הנוטע.
בחלק שבין רחוב הנוטע לשביל התפוזים יתבצעו עבודות נקודתיות ללא  חסימת התנועה.

העבודות יתבצעו מהשעה 08:00 עד 17:00. בשעות העבודה לא תתאפשר תנועת רכבים בקטע אשר בתחום העבודה. יש להוציא רכבים מקטע רחוב זה לפני השעה 08:00 בכל יום.

רווחה

בית וייל
נוספו עוד ספרים חדשים לספריה, לרשימה לחץ כאן.
להזמנת ספרים יש להתקשר או לשלוח הודעה בווצאפ לגברת עירית ויזר 054-2300692.

איכות הסביבה
נמלת האש - נמלה בצבעי אדם - כתום וגודלה 1-1.5 מ"מ, המלכה מגיעה עד לגודל של 5 מ"מ.
הנמלים נמצאות ברוב המקרים בחצר, ואף חודרות לבתים, בחיפוש אחר מזון ומים.  עקיצת הנמלה כואבת מאוד ויוצרת כעין כוויה על העור למשך כמה שעות עד ימים. אצל חלק מהאנשים יכולה להתפתח תגובה אלרגית חריפה.

במקרה של עקיצה יש למרוח חומר חיטוי על מקום העקיצה למניעת זיהום אפשרי. ניתן לשים קרח על מקום העקיצה. בכל מקרה של תגובה אלרגית יש לפנות למרפאה בהקדם.

ניתן לפנות באופן פרטי למדביר המועצה ברק אריאלי בטלפון – 0544901628. פרטים נוספים לחץ כאן.

תוואי התהלוכה  - (או תהלוכן האורן)תולעת נפוצה בכל הארץ ושגורמת למפגע קשה בחורשות, ביערות ובחצרות פרטיות, שבהם גדלים עצי אורן. בשדה, הארס יכול להיות פעיל מעל ל- 10 שנים! לכן מומלץ להיזהר מקנים ישנים.
על פי חוק העזר לכפר שמריהו (מניעת מפגעים) התשס"ח-2008, פרק י"ב, למי שיש עצי אורן בחצרו, חובה לבצע טיפול מקדים! כבר בחודש נובמבר ועד לחודש דצמבר  צריך להזמין מדביר מוסמך לטפל בעץ!

ניתן לפנות לכל מדביר מוסמך או למדביר המועצה: ברק אריאלי 054-4901628
מחיר מומלץ לטיפול: עץ בקוטר עד 10-90 ס"מ - 42 ₪ + מע"מ

להזכירכם החוק מחייב ביצוע הדברה כנגד תוואי תהלוכן האורן פרטים נוספים לחץ כאן.

בברכת בריאות איתנה,

המועצה המקומית כפר שמריהו: אתר האינטרנט / דף הפייסבוק / ערוץ היוטיוב / טוויטר