כפר שמריהו - הודעות ועידכונים 6.9.18

6/09/2018

שנה חדשה
    המועצה המקומית כפר שמריהו, נבחריה ועובדיה, מברכת את התושבים לרגל השנה החדשה.
    שתהייה לנו שנה טובה ומבורכת, שנת שלום ושגשוג ונעמיד מועצה חדשה ורעננה, הראויה לאמון הציבור.

בחירות למועצת היישוב
    בחירות לרשויות המקומיות תיערכנה ביום שלישי 30 באוקטובר 2018.
    חשוב לדעת:

במסגרת הפרסומים של המתמודדים לתפקיד ראשות המועצה, פרסמה גב' אמירה ברוך, בתאי הדואר שלנו, כי נחשפה "לבעיות ולליקויים... המצב הגרעוני של המועצה, העדר שקיפות..."
    למרות שגזרתי על עצמי לא להתערב בבחירות, גם כתושב וגם כראש מועצה, אינני יכול לעמוד מנגד ולשאת את דברי הבלע.
    חופש ביטוי, אין משמעו השמצות ונאצות.
    "וְרָאִיתִי אֲנִי אֶת כָּל עָמָל וְאֵת כָּל כִּשְׁרוֹן הַמַּעֲשֶׂה כִּי הִיא קִנְאַת אִישׁ מֵרֵעֵהוּ גַּם זֶה הֶבֶל וּרְעוּת רוּחַ" (קהלת ד, ד(

העובדות:
    א. המועצה המקומית כפר שמריהו, ככל שידוע לי, מעולם לא הייתה גרעונית.
    ב. לפחות 20 שנים אחורה, זכתה המועצה, מידי שנה, בפרס ניהול תקין של משרד הפנים.
    ג. בשנים האחרונות, מאז שהחלו לדרג רשויות מקומיות (גלובס ו-BDI), נמצאת המועצה המקומית כפר שמריהו בראש טבלת המועצות בחוסן כלכלי וביעילות אירגונית. מצ"ב דוגמא.
    ד. בדוחות המבוקרים לשנת 2017 יש עודף של כ-2 מיליון ₪ בתקציב השוטף, עודף אשר יישאר ברזרבה לתקציב 2019.
    ה. בקרנות הפיתוח, נכון להיום, ייתרה של 19 מיליון ₪ וכמובן שיש תוכנית פיתוח רב שנתית מתוקצבת.
    ו. במהלך העשור האחרון השקענו כספים רבים בפיתוח הישוב והעמדנו רחובות לתפארת, גני ילדים איכותיים ומרכז העצמה לילדים. לכך הרי מיועדים כספי הפיתוח.
       בכדי שנוכל לבחור ראש מועצה על בסיס תמונה שלמה ואמינה, אינני יכול שלא להגיב לפרסומי הכזב.
       מי שברכה אותנו באיגרת לראש השנה "תכלה שנה וקללותיה..." תוך התיחסות לעבודת המועצה, פוגעת במורשת הקהילתית וברוח מנהיגי הישוב:- שנים של עבודה קשה לטיפוח הקהילה והיישוב ושמירתנו בראש רשימת הרשויות העצמאיות, היעילות והחסונות, וזאת למרות ארנונה נמוכה למגורים והיעדר מתחם תעסוקה מניב.

צלילים בכפר

המכינה הקדם צבאית "מגדלור"
    המועצה מברכת את חניכי מחזור ב' של המכינה הקדם צבאית "מגדלור", הפועלת בכפר שמריהו, עם תחילת המסלול.
    בבקר יום שני, 03.09.18, קבלנו את פניהם בסיום מסע תחילת מסלול.
    אנו מאחלים לחניכים הצלחה רבה ומוקירים את פועלם של מנהלי המכינה והסגל.

פתיחת כביש 20
    מחלף המעפילים נפתח ואנו נכנסים ויוצאים, והדרך מתקצרת.
    ברחוב המעפילים מוקם מעגל תנועה, אשר נועד להסדיר כניסה ויציאה בטוחים מרחוב דרך השדות ומשביל השקד. העבודות צפויות להסתיים עד לראש השנה ואנו מקווים כי יקלו על כולנו. העבודה צפויה להסתיים ב-17 בספטמבר 2018 ואז היציאה מהכפר תהייה קלה יותר והכניסה לנתיבי אילון פשוטה ומהירה.
    במהלך החודשים הקרובים נעקוב אחר ההשפעות של פתיחת הדרך החדשה ונבחן את הסדרי התנועה.

הסדרי תנועה זמניים בכניסה וביציאה לכפר
    דרך השדות – עד ל-17 בספטמבר המפגש עם רחוב המעפילים יהיה סגור לכניסה וליציאת כלי רכב. כניסה לרחוב דרך השדות תהיה דרך רחוב הזורע ורחוב החרצית או רחוב התלמים.
    שביל השקד – עד ל-17 בספטמבר תוגבל כניסה לבאים מכיוון מזרח. המעבר דרך רחוב הוורדים יישאר בשלב זה פתוח.
    רחוב המעפילים – באזור העבודות יש הצרה של הדרך לנתיב אחד.
    מקרים חריגים ותאום מיוחד:
    מי שנדרש להכניס או להוציא כלי רכב מהצמתים הסגורים מתבקש לתאם עם מראש עם משה שהם בטלפון 054-2300681

עבודות תשתית:
    מזרח רחוב המעפילים:

במזרח רחוב המעפילים כאמור לעיל, נמשכת העבודה להסדרת תשתיות, השלמת צומת רחוב המעפילים עם דרך השדות ושביל השקד ומחלף המעפילים.
    העבודות צפויות להסתיים במחצית ספטמבר 2018.
    דרך האביב, רחוב הזית ומערב רחוב קרן היסוד:
    המועצה ואגודת המים מובילות עבודה הכוללת הנחת קווי מים, ניקוז וביוב חדשים, מערכת תאורת רחוב, הסדרת קווי בזק והוט וסלילת דרך ומדרכה באבנים משתלבות. ניתן לראות את הקטע העשוי ברחוב הזית ובחלק המערבי של דרך האביב ולהתרשם.
    אנו מעריכים שהעבודה תסתיים בחודש ספטמבר 2018

קווי ביוב מאספים:
    שני קווי ביוב מאספים יונחו בחודשים הקרובים לאורך כביש מס' 2. העבודה צפויה להסתיים באוקטובר 2018:
    א. קו דרום מערבי – מרחוב המעפילים עד לרחוב הזית.
    ב. קו צפון מערבי – מרחוב דרך האביב לשביל התפוזים.

מסיבות פרטיות – נא להתחשב בשכנים
    עם בא הקיץ, תושבים פותחים בתיהם לאירועים חברתיים.
    אירוע, אשר להפקתו נגבה כסף או שמתבצעת בו מכירת אוכל ומשקאות, מחוייב היתר ממחלקת הרישוי.
    אנו מבקשים שהנאת האחד לא תהיה סבלו של האחר. יש להקפיד:
    • הסדרי חנייה – באירוע רב משתתפים רצוי לתאם מראש עם הפיקוח במועצה. אין לחנות על מדרכות ואין לחסום מעבר כלי רכב בדגש על רכבי חרום ככבאית ו/או אמבולנס.
    • התקני חשמל – אין להעמיד גנרטור בשטח ציבורי ללא תאום מוקדם עם המועצה.
    • יש להקפיד שהמרחב הציבורי יישאר נקי.
    • הפעלת מוזיקה – יש להתחשב בשכנים. אין להפעיל מוזיקה רועשת בשעות הצהרים, בין השעות 14:00 ל-16:00 ויש להפסיקה לחלוטין בשעה 23:00.

הערכות לחרום
    • אנו עוקבים אחר המתיחות הביטחונית בזירות השונות.
    • האווירה נפיצה ובתוך זמן קצר יכול לפרוץ עימות בלתי נשלט.
    • המועצה ערוכה למעבר משגרה לחרום.

חגי תשרי
    בית הכנסת "היכל הבנים" מזמין את התושבים לקחת חלק בתפילות ובטקסים של חגי תשרי. עלון מיוחד חולק בתאי הדואר עם פירוט האירועים.

מרכז וויל :

הכח הירוק:
    שינוי בפינוי אשפה במקום יום שלישי 11.9 הפינוי יהיה ביום רביעי ה12.9.
    המועצה המקומית ביצעה בתאריך 24.7.18 הדברה כנגד נמלת האש בשטחים הציבוריים, תושבים מתבקשים לבצע הדברה בשטח הפרטי.
    ניתן לראות את רשימת השטחים שאותרו כנגועים לחץ כאן
    דוח בדיקת קרינה שדה מגנטי ברחוב הנוטע לחצו כאן

אזהרה מפני נחשים
    יתוש הטיגריס האסייני

קדחת מערב הנילוס
    נמלת האש הקטנה

ספורט:

ביה"ס לכדורגל כפר שמריהו עונות 2019-2018 לפרטים נוספים לחצו כאן

המועצה המקומית מברכת את תושביה בברכת שנה טובה, שנת שלום ושגשוג.

המועצה המקומית כפר שמריהו: אתר האינטרנט  /  דף הפייסבוק ערוץ היוטיוב  /  טוויטר

רחוב קרן היסוד 18 כפר שמריהו 46910 * טל' 09-9506699moatza@kfar.org.il