כפר שמריהו - הודעות ועידכונים 13.9.18

13/09/2018

שנה חדשה
    המועצה המקומית כפר שמריהו, נבחריה ועובדיה, מברכת את התושבים לרגל השנה החדשה. שתהייה לנו שנה טובה ומבורכת, שנת שלום ושגשוג ונעמיד מועצה חדשה ורעננה, הראויה לאמון הציבור.
    המועצה תמצא בפגרה בימי חול המועד סוכות. אנו ממליצים ולהקדים לטפל בנושאי כספים והנדסה. בימי הפגרה יופעל מוקד 24/7 בטל' מס' 09-9506699 ויינתן מענה על ידי תורנים.

בחירות למועצת היישוב
    בחירות לרשויות המקומיות תיערכנה ביום שלישי 30 באוקטובר 2018.
    התנצלות:

בשבוע שעבר, ב-06 בספטמבר 2018, במסגרת הודעתי השבועית לתושבים, התייחסתי לפרסום הבחירות של המתמודדת לראשות המועצה, גב' אמירה זוכוביצקי-ברוך, אותו פרסמה לקראת ראש השנה.
    חשוב לי שתושבי כפר שמריהו יכירו את העובדות לאשורן על כך שהמועצה המקומית מעולם לא ניהלה תקציב גרעוני ותמיד זכינו בהערכה רבה של הרגולטור על דרך התנהלותנו הכספית.
    מסתבר כי בעשותי זאת ברשת המידע המועצתית, אף שאינני מתמודד למועצת הרשות, פעלתי בניגוד להוראת מנכ"ל משרד הפנים. הנני מתנצל על ניצול הבמה הציבורית ולא אשנה.

צלילים בכפר

פתיחת כביש 20
    מחלף המעפילים נפתח ואנו נכנסים ויוצאים, והדרך מתקצרת.
    ברחוב המעפילים מוקם מעגל תנועה, אשר נועד להסדיר כניסה ויציאה בטוחים מרחוב דרך השדות ומשביל השקד.
    העבודה צפויה להסתיים ב-17 בספטמבר 2018 ואז היציאה מהכפר תהייה קלה יותר והכניסה לנתיבי אילון פשוטה ומהירה.
    במהלך החודשים הקרובים נעקוב אחר ההשפעות של פתיחת הדרך החדשה ונבחן את הסדרי התנועה.

הסדרי תנועה זמניים בכניסה וביציאה לכפר
    דרך השדות – עד ל-17 בספטמבר המפגש עם רחוב המעפילים יהיה סגור לכניסה וליציאת כלי רכב. כניסה לרחוב דרך השדות תהיה דרך רחוב הזורע ורחוב החרצית או רחוב התלמים.
    שביל השקד – עד ל-17 בספטמבר תוגבל כניסה לבאים מכיוון מזרח. המעבר דרך רחוב הוורדים יישאר בשלב זה פתוח.
    רחוב המעפילים – באזור העבודות יש הצרה של הדרך לנתיב אחד. מתנצלים על אי הנוחות הזמנית.

מקרים חריגים ותאום מיוחד:
    מי שנדרש להכניס או להוציא כלי רכב מהצמתים הסגורים מתבקש לתאם עם מראש עם משה שהם בטלפון 054-2300681

עבודות תשתית:
    מזרח רחוב המעפילים:

במזרח רחוב המעפילים כאמור לעיל, נמשכת העבודה להסדרת תשתיות, השלמת צומת רחוב המעפילים עם דרך השדות ושביל השקד ומחלף המעפילים.
    העבודות צפויות להסתיים במחצית ספטמבר 2018.
    דרך האביב, רחוב הזית ומערב רחוב קרן היסוד:
    המועצה ואגודת המים מובילות עבודה הכוללת הנחת קווי מים, ניקוז וביוב חדשים, מערכת תאורת רחוב, הסדרת קווי בזק והוט וסלילת דרך ומדרכה באבנים משתלבות.
    אנו מעריכים שהעבודה תסתיים בחודש ספטמבר 2018

קווי ביוב מאספים:
    שני קווי ביוב מאספים יונחו בחודשים הקרובים לאורך כביש מס' 2. העבודה צפויה להסתיים באוקטובר 2018:
    א. קו דרום מערבי – מרחוב המעפילים עד לרחוב הזית.
    ב. קו צפון מערבי – מרחוב דרך האביב לשביל התפוזים.

הערכות לגשם
    הקיץ חולף, עובר לו, וסימני הסתיו ניכרים בשטח.
    אנו מציעים להתחיל בהכנות לקבלת החורף מבעוד מועד, בראש וראשונה להיות מוכנים לגשם הראשון, ממנו אנו מופתעים מידי שנה.
    מומלץ לנקות מרזבים ולפתוח מעברי מים; להרחיק צמחייה מכבלי חשמל ולגזום ענפים כבדים.

הערכות לחרום
    • אנו עוקבים אחר המתיחות הביטחונית בזירות השונות.
    • האווירה נפיצה ובתוך זמן קצר יכול לפרוץ עימות בלתי נשלט.
    • המועצה ערוכה למעבר משגרה לחרום.

חגי תשרי
    קיימנו את טקסי ראש השנה בהובלת הרב אורי איינהורן והחזן דניאל כלטוב. תודה לשמואל כהן ולמתנדבי העמותה על ההערכות והביצוע המושלם.
    בית הכנסת "היכל הבנים" מזמין את התושבים לקחת חלק בתפילות יום כיפור, סוכות ושמחת תורה. עלון מיוחד חולק בתאי הדואר עם פירוט האירועים.

מרכז וויל :

הכח הירוק:
    המועצה המקומית ביצעה בתאריך 24.7.18 הדברה כנגד נמלת האש בשטחים הציבוריים, תושבים מתבקשים לבצע הדברה בשטח הפרטי.
    ניתן לראות את רשימת השטחים שאותרו כנגועים לחץ כאן
    דוח בדיקת קרינה שדה מגנטי ברחוב הנוטע לחצו כאן

אזהרה מפני נחשים
    יתוש הטיגריס האסייני

קדחת מערב הנילוס
    נמלת האש הקטנה

המועצה המקומית מברכת את תושביה בברכת שנה טובה,
    שנת שלום ושגשוג. כתיבה וחתימה טובה.

המועצה המקומית כפר שמריהו: אתר האינטרנט  / דף הפייסבוק  / ערוץ היוטיוב  / טוויטר

רחוב קרן היסוד 18 כפר שמריהו 46910 *  טל' 09-9506699  * moatza@kfar.org.il

לתצוגה מיטבית במכשיר סלולרי  -  מומלץ לסובב מסך לרוחב.